سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۸:۴۰ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۷:۵۷ /سه شنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۳

علی‌رغم کاهش محدودیت‌های واردات مس بازیافتی،

نگرانی فعالان بازار در چین کماکان تداوم دارد

مقامات چینی رسما طی بیانیه‌ای اعلام کردند که محدودیت‌های واردات مس بازیافتی را از اواسط ماه نوامبر 2024 کاهش خواهند داد. از سوی دیگر، فعالان بازار در گفت‌وگو با موسسه «Fastmarkets» بیان کردند که این اقدام دولت چین، به معنای صدور مجوز برای افزایش حجم واردات مس و آلومینیوم بازیافتی به این کشور حداقل در کوتاه‌مدت نخواهد بود.

مقامات چینی رسما طی بیانیه‌ای اعلام کردند که محدودیت‌های واردات مس بازیافتی را از اواسط ماه نوامبر ۲۰۲۴ کاهش خواهند داد. از سوی دیگر، فعالان بازار در گفت‌وگو با موسسه «Fastmarkets» بیان کردند که این اقدام دولت چین، به معنای صدور مجوز برای افزایش حجم واردات مس و آلومینیوم بازیافتی به این کشور حداقل در کوتاه‌مدت نخواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به‌ نقل از موسسه «Fastmarkets»، وزارت بوم‌شناسی و محیط زیست چین (MEE) در روز ۲۳ اکتبر ۲۰۲۴ طی بیانیه‌ای اعلام کرد که قوانین پیشنهادی دولت در خصوص کاهش محدودیت‌های واردات مس و آلومینیوم بازیافتی در ماه جولای، به طور رسمی از روز ۱۵ نوامبر ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود.

تغییرات پیشنهادی در واردات محصولات مذکور به چین به شرح زیر است:

  • تعداد دسته‌بندی مواد اولیه مس بازیافتی از پنج به سه کاهش می‌یابد. این سه دسته‌بندی شامل سیم مسی، مواد مسی ناخالص و مخلوط و ندول‌های مسی است. طبق دسته‌بندی جدید، فرایند واردات مس آسان‌تر خواهد شد.
  • دسته‌بندی مواد اولیه بازیافتی برنجی به مواد آلیاژی مسی تغییر نام خواهد داد و گروه مس-نیکل و مس پرعیار به دسته‌بندی جدید اضافه خواهد شد.
  • آلومینیوم کار شده و مواد اولیه آلومینیوم پرعیار بازیافتی به فهرست محصولات مجاز به واردات اضافه می‌شوند.

از لحاظ میزان مجاز دامنه تغییرات، قراضه مس بازیافتی نوع یک و دو همچنان بر حسب حداقل محتوای مس با خلوص ۹۷ درصد و ندول‌های مسی با حداقل محتوای مس با خلوص ۹۸ درصد محاسبه می‌شوند؛ همچنین قراضه و آلیاژهای آلومینیومی همچنان بر حسب حداقل محتوای ۹۱ درصد آلومینیوم تقسیم‌بندی شده‌اند.

اگرچه با اعلام دسته‌بندی جدید حداقل بر روی کاغذ راه برای افزایش حجم واردات مواد بازیافتی آلومینیومی و مسی افزایش خواهد یافت اما با این حال، فعالان بازار در خصوص اجرایی شدن قوانین پیشنهادی دولت چین تردید دارند.

قوانین سختگیرانه واردات مواد بازیافتی مس و آلومینیوم به چین

برخی منابع اعلام کردند که با توجه به نیاز واحدهای ذوب چین به مواد اولیه ثانویه (قراضه)، انتظار می‌رود که تاثیر قوانین جدید واردات در قالب دست‌بندی جدید بر روند واردات قراضه مس حتی پس از افزایش حجم واردات بدون تغییر باقی بماند.

یکی از معامله‌گران مس مستقر در ژاپن در مصاحبه با موسسه «Fastmarkets» بیان کرد: اگرچه در چین همچنان دامنه تغییرات حداقل محتوای ۹۷ درصد برای قراضه مس وارداتی نوع دو در نظر گرفته می‌شود اما با این حال، در سایر کشورهای آسیایی رقم حداقل محتوای ۹۵ درصد مس در قراضه وارداتی تعیین شده است.

همچنین با اینکه هیچ تفاوتی در کیفیت این دو نوع قراضه وارداتی یعنی قراضه نوع دو با محتوای حداقل مس ۹۵ درصد و ۹۷ درصد در چین وجود ندارد اما قراضه با محتوای مس حداقل ۹۷ درصد با قیمتی در حدود ۹۴ تا ۹۵ درصد قیمت مس بورس فلزات لندن عرضه می‎‌شود؛ این در حالی است که این قراضه در بازار سایر کشورهای آسیایی، با قیمتی نزدیک به ۹۰ تا ۹۲ درصد قیمت مس بورس مذکور به فروش می‌رسد.

در همین راستا و مطابق با ارزیابی ماهانه موسسه «Fastmarkets»، قیمت قراضه مس نوع دو «RCu-2A,1B»، با شرط تحویل در بنادر چین و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار (cif)، رقمی حدود ۱۳ تا ۲۲ سنت در هر پوند در روز سه‌شنبه ۲۹ اکتبر ۲۰۲۴ اعلام شد که تنها یک سنت در هر پوند نسبت به قیمت ۱۳ تا ۲۱ سنت در هر پوند گزارش شده در یک ماه قبل از تاریخ مذکور افزایش را به ثبت رساند.

همچنین موسسه مذکور، قیمت قراضه مس نوع دو «RCu-2B»، با شرط تحویل در بنادر چین و تقبل هزینه ارسال توسط خریدار را رقمی حدود ۲۲ تا ۳۵ سنت در هر پوند در پایان ماه اکتبر ۲۰۲۴ گزارش کرد که در مقایسه با قیمت ۲۱ تا ۳۴ سنت در هر پوند اعلامی در روز ۳۰ سپتامبر سال جاری میلادی، حدود یک سنت در هر پوند افزایش داشت.

یکی از منابع آگاه مستقر در اندونزی اظهار داشت: انتظار می‌رود در عرضه قراضه مس در بازار سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن، کره‌جنوبی، تایوان و کشورهای آسیای جنوب شرقی حتی با اجرای مقررات جدید چین اختلالی ایجاد نشود زیرا این کشورها تمامی محموله‌هایی که چین مجوز صادرات برای آن‌ها را صادر نکند، جذب خواهند کرد.

وی افزود: حجم تقاضای کشورهای آسیای جنوب شرقی برای قراضه‌های غیرآهنی، معمولا از مصرف بازار داخلی تاثیر نمی‌پذیرد بلکه تاثیرپذیری آن بیشتر به افزایش مصرف این مواد ثانویه در چین وابسته است.

به گفته منبع مذکور، اگرچه اقتصاد کشورهای آسیای جنوب شرقی در مرحله توسعه قرار دارد اما این‌طور نیست که تقاضا برای مواد بازیافتی در این کشورها در رقابت با چین افزایش را تجربه کند.

ناگفته نماند بازیافت‌کنندگان آلومینیوم در چین نسبت به تغییر روند بازار این فلز در چین پس از اعلام قوانین جدید واردات قراضه‌ها امیدواری بیشتری دارند؛ چراکه تقاضا برای آلومینیوم به‌ ویژه پس از رشد اخیر قیمت‌های بوکسیت و آلومینا به دلیل دسترسی محدود به این مواد اولیه در بازار داخلی چین و اختلالات ایجاد شده در زنجیره تامین جهانی بوکسیت و آلومینا، روندی صعودی را در پیش گرفته است.

اگرچه نسبت قراضه استفاده شده در هر واحد ذوب با دیگر واحدهای ذوب متفاوت است اما با این وجود انتظار می‌رود نسبت آلومینیوم بازیافتی مورد استفاده در فرایند تولید در آینده افزایش پیدا کند.

یکی از معامله‌گران بازار آلومینیوم چین در همین رابطه عنوان کرد: با صدور مجوز واردات آلومینیوم کار شده و قراضه آلومینیوم پرعیار، حجم واردات این ماده اولیه بازیافتی از ماه دسامبر ۲۰۲۴ افزایش قابل‌توجهی خواهد داشت.

نگرانی‌ها پیرامون احتمال افزایش تعرفه‌های واردات

به گفته شماری از منابع، در حالی که حجم تقاضای چین برای قراضه مس و آلومینیوم روندی افزایش داشته است اما با این حال، خریداران و مصرف‌کنندگان تا حد زیادی به دلیل افزایش تعرفه‌های مواد اولیه وارداتی تمایلی به خرید ندارند؛ البته این فقدان تمایل به خرید قراضه را می‌توان به شرایط نامطلوب پنجره آربیتراژ واردات، نوسانات معاملات آتی بورس فلزات لندن و رقابت فزاینده برای دسترسی به مواد اولیه بازیافتی نسبت داد.

در همین راستا و بر اساس ارزیابی‌های انجام شده توسط موسسه «Fastmarkets»، واردکنندگان قراضه مس به چین در سه ماهه دوم ۲۰۲۴ هم‌زمان با باز بودن پنجره آربیتراژ واردات، به طور متوسط ​​۲۴۴٫۵۷ دلار در هر تن ضرر را تجربه کردند؛ این در حالی است که ضرر گزارش شده در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳، حدود ۸۳٫۲۸ دلار در هر تن اعلام شده بود.

موسسه مذکور میزان ضرر واردکنندگان قراضه‌های آلومینیومی به چین را طی بازه زمانی مذکور در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۶۰٫۷۶ دلار در هر تن گزارش کرد که در مقایسه با رقم اعلامی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳، حدود ۲۷۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی گمرک چین، حجم واردات مس و آلومینیوم بازیافتی در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴، به ترتیب حدود یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن اعلام شد. حجم واردات گزارش شده به ترتیب ۱۵٫۷ درصد و ۶٫۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴ افزایش را تجربه کرده است.

بر اساس آخرین داده‌های گمرک چین، در حال حاضر ۷٫۴ درصد از حجم واردات قراضه آلومینیوم و ۱۹٫۴ درصد از واردات قراضه مس طی بازه زمانی ماه‌های ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴ از مبدا آمریکا صورت گرفته است. طبق گزارش‌های منتشر شده، ایالات متحده آمریکا بزرگ‌ترین منبع واردات قراضه مس و پنجمین منبع بزرگ واردات قراضه آلومینیوم به چین محسوب می‌شود.

انتهای پیام//

یک فعال صنعت مس در گفت‌و‌گو با «فلزات‌آنلاین» مطرح کرد:

۱۱:۵۰ /سه شنبه/۲۹ خرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت بازیافت در گفت‌وگو با «فلزات ‌آنلاین» مطرح کرد:

۶:۰۵ /چهارشنبه/۱ آذر ۱۴۰۲

زین‌العابدین مرادی، مدیرعامل شرکت اکسیدسازان روی ایرانیان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۰۵ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲

محمدجلال کوشکی، مدیرعامل شرکت مس نگین اصفهان در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۹ /شنبه/۴ شهریور ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700