در حالی که قوطیهای آلومینیومی عمدتا در صنایع غذایی و نوشیدنیها مورد مصرف قرار میگیرد، در منطقه خاورمیانه بهدلیل توسعه صنعت نفت و پتروشیمی، به عنوان
محفظه نگهدارنده مواد شیمیایی و روغنهای حاصل از این صنعت مورد استفاده واقع میشود.
در سالهای گذشته روند واردات و مصرف قوطیهای آلومینیومی خاورمیانه روندی صعودی داشت، اما پس از آن با ظهور داعش و تشدید جنگهای داخلی و ناامنی در برخی از کشورهای این منقطه، از مصرف و حجم واردات آن کاسته شد.
در نمودار ۱ مجموع حجم واردات قوطیهای آلومینیومی کشورهای خاورمیانه طی ۵ سال گذشته نشان داده شده است. به گزارش «فلزاتآنلاین»، در سالهای گذشته روند واردات و مصرف قوطیهای آلومینیومی خاورمیانه به واسطه توسعه صنایع پتروشیمی و همچنین صنایع غذایی و دارویی روندی صعودی داشت، بهطوری که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ حدود ۲۰ درصد به حجم واردات کشورهای این منطقه افزوده شد.
پس از آن با ظهور داعش و تشدید جنگهای داخلی و ناامنی در برخی از کشورهای این منقطه، از مصرف آن و حجم واردات کاسته شد تا جایی که حتی در سال ۲۰۱۶، مجموع حجم واردات قوطیهای آلومینیومی کشورهای خاورمیانه به کمترین مقدار خود طی ۵ سال گذشته رسید. طی سالهای گذشته، همواره عراق و امارات متحده عربی، از بزرگترین واردکنندگان قوطیهای آلومینیومی در خاورمیانه بودهاند؛ بهطوری که در سال ۲۰۱۶، حجم واردات این ۲ کشور، حدود ۴۳ درصد مجموع واردات کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد.
به گزارش «فلزاتآنلاین»، صادرات انواع نوشیدنیهای این کشور در سال ۲۰۱۲ بالغ بر ۵۶۲ میلیون دلار بود که در سال ۲۰۱۶ به ۲۴۱ دلار افت پیدا کرد. همچنین فروش
صادراتی انواع محصولات حاصل از صنعت پتروشیمی این کشور شامل انواع سوخت و روغنها بالغ بر ۱۱۸ میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۱۶ تا کمتر از ۴۶ میلیارد دلار کاهش یافت.
بهواسطه همین افت بازار صنایع مصرفکننده قوطیهای آلومینیومی امارات، حجم واردات قوطیهای آلومینیومی این کشور نیز در سال ۲۰۱۲ حدود ۲۹ هزار تن بود که در سال ۲۰۱۴ به بیشینه مقدار خود طی ۵ سال گذشته رسید و پس از آن در سال ۲۰۱۶ تا ۲۷ هزار تن تنزل پیدا کرد.