روز پنجشنبه ۱۵ شهریور ماه ۱۴۰۳، وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه مقامات و مسئولان کشوری و استانی و همچنین مدیرعامل شرکت توسعه معادن پارس تامین از روند تولید شمش طلا در کارخانه استحصال طلای تفتان بازدید کردند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری صدر تامین، سید محمد اتابک در جریان بازدید از کارخانه استحصال طلای تفتان که متعلق به شرکت سرمایهگذاری صدر تامین است، بیان کرد: کارخانه خوبی با استفاده از مزایای استانی ساخته شده است که امیدواریم وجود این کارخانه بتواند شرایط اقتصادی در استان سیستان و بلوچستان که دارای مزیتهای بسیاری است را بهبود بخشد.
وی با اشاره به اینکه در ساخت کارخانه استحصال طلای تفتان مسائل زیستمحیطی نیز رعایت شده است، افزود: معتقدیم که با گسترش زیرساختهای استانی، به طور حتم جذب سرمایهگذار برای این چنین اقدامات ارزشآفرین که برای کشور نیز سودآورد است، بیشتر خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان را رنگینکمان معدن نام برد و درخصوص چشمانداز این استان با توجه به ظرفیتهای معدنی، تجاری و صنعتی، اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دارای مزیتهای بسیاری است؛ چه در بخش تجاری که هم مرزی با دو کشور پرجمعیت آن را تقویت کرده است و چه در بخش معدنی که ذخایر عناصر متنوعی را داراست.
اتابک ضمن ابراز خشنودی از پشتیبانی استاندار و نمایندگان از مجموعه اقداماتی که در منطقه انجام شده است، تاکید کرد: اگر در آینده بتوانیم سرمایهگذاران بیشتری در بخش معدن منطقه جذب کنیم و این امر در استان و از سوی مردم نیز حمایت شود، برای سیستان و بلوچستان آینده روشنی مورد انتظار است.
بر اساس این گزارش، شرکت سرمایهگذاری صدر تامین (تاصیکو) به عنوان بزرگترین و راهبردیترین هلدینگ تخصصی سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی که از هلدینگهای تابعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) است، با رویکرد ایفای نقش محوری در توسعه و تحول معدنی، تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه و افزایش کیفیت زندگی مردم منطقه، سرمایهگذاری در پروژه احداث کارخانه استحصال طلای تفتان را در اولویت قرار داد و این پروژه توسط شرکت توسعه معادن پارس تامین به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ اجرایی شد.
اشتغال حاصل از ورود این صنعت به منطقه در استان سیستان و بلوچستان به عنوان بزرگترین پروژه طلایی در شرق کشور، به طور کلی یک هزار و ۵۰۰ شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم بوده است که در مراحل اولیه با اولویت شایستهگزینی و جذب نیروی بومی از طریق آزمون استخدامی، مصاحبه تخصصی و در مرحله آخر برگزاری کلاسهای آموزش تخصصی به صورت تئوری و عملی انجام شده است.
لازم به ذکر است که مرحله بعدی طرح توسعهی طلا در این استان، طراحی کارخانه فرآوری و استحصال طلا با ظرفیت تولید پنج تن شمش طلاست که آغاز شده و در افق ۱۴۰۶ به بهرهبرداری خواهد رسید. در مرحله دوم نیز با ظرفیت تولید پنج تن شمش در سال در افق ۱۴۰۹ دنبال خواهد شد.
معدن طلای تفتان:
آغاز مطالعات اکتشاف: سال ۱۳۹۱
دریافت گواهی کشف معدن: سال ۱۳۹۹
میزان ذخایر اکتشافی: ۱۰۰ میلیون تن کانسنگ با عیار متوسط ۱٫۳ppm
کارخانه استحصال طلا:
دریافت جواز احداث کارخانه استحصال طلای تفتان: سال ۱۴۰۰
هدف: تولید شمش طلا، توسعه منطقهای، ایجاد امنیت و اشتغال
ویژگیهای شاخص: طراحی، مهندسی و تجهیزات بومی تمام ایرانی در بزرگترین پروژه تولید طلا در شرق کشور
خوراک ورودی: ورود سالیانه ۱۹۰ هزار تن کانسنگ
ظرفیت تولید: ظرفیت اولیه تولید سالیانه ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا
زمان آغاز پروژه: اردیبهشت ماه ۱۴۰۰
نخستین آتشباری و تست گرم: زمستان ۱۴۰۲
مدت زمان احداث کارخانه: ۲۰ ماه
میزان سرمایهگذاری: ارزش ۵۵ میلیون دلار
افزایش ظرفیت در فاز دوم به میزان یک هزار و ۲۰ کیلوگرم تولید سالیانه شمش طلا در افق ۱۴۰۳
انتهای پیام//