مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا مرند گفت: به دلیل حاکم بودن رکود در بازار و نبود تقاضای موثر در حوزه لوله و پروفیل فولادی، انبار تولیدکنندگان از محصولات پر شده و ظرفیت فعال این تولیدکنندگان به حدود ۳۰ درصد ظرفیت اسمی رسیده است.
اکبر اعلایی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: با توجه به ابلاغیه وزارت نیرو به واحدهای فولادی مبنی بر کاهش مصرف برق تا ۹۰درصد دیماند اختصاص یافته، عملا همه فعالیتهای شرکت ما تعطیل شده است و فعالیت تولیدی نداریم.
وی افزود: پیش از تعطیلی اجباری هم وضعیت بازار چنگی به دل نمیزد و تا حدود زیادی راکد بود؛ چراکه تقاضایی در این بازار وجود ندارد و عملا بسیاری از مصرفکنندگان از خرید و تامین لوله و پروفیل عقبنشینی کردهاند. به این مشکلات باید نحوه تامین مواد اولیه را نیز اضافه کرد که نوع خرید از بورس به صورت لحظهای تغییر میکند و باعث ایجاد سردرگمی در میان خریداران شده است. به گونهای که نحوه عرضه در یک هفته به صورت نقدی و در هفته دیگر به صورت اعتباری است.
مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا مرند خاطرنشان کرد: تغییر سیاستهای عرضه مواد اولیه با توجه به وضعیت موجود که کلا صنعت فولاد کشور به ویژه در حوزه پاییندست در شرایط رکودی به سر میبرد، کارخانهها عملا به وضعیت فاجعه نزدیک شدهاند.
اعلایی با اشاره به تاثیر وضعیت کنونی بر ظرفیت تولیدکنندگان لوله و پروفیل، عنوان کرد: زمانی که بازار در وضعیت رکود قرار بگیرد و محصولات به فروش نرود، به ناچار انبارها از محصولات پر خواهند شد. در این شرایط تولیدکننده چارهای جز کاهش میزان تولید و یا توقف کامل فعالیت تولیدی ندارد. زیرا نمیتوان برای مدت طولانی محصولات را انبار کرد و قطعا پس از مدتی انبارها نیز پر خواهند شد و جایی برای نگهداری محصول باقی نخواهد ماند. شرایط کنونی باعث شده است تا میزان تولید شرکتهای حوزه لوله و پروفیل فولادی به کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی برسد.
وی اذعان کرد: هیچ یک از تولیدکنندگان لوله و پروفیل در کشور ما با توجه به شرایط تامین مواد اولیه و بازار مصرف، هرگز نمیتوانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند. در سال جاری که رکود در بازار مصرف عمیق شده و میزان تقاضا در بازار بسیار کم است، کاهش میزان تولید نسبت به ظرفیت در حوزه لوله و پروفیل فولادی بیشتر جلوه پیدا میکند. تولیدکنندگان به این ترتیب به جای فعالیت در سه شیفت، به ناچار در دو شیفت و حتی یک شیفت به فعالیت میپردازند.
مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا مرند در خصوص وضعیت این شرکت بیان کرد: اگر بتوانیم ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت تولید فعالیت کنیم، اوج فعالیت ما در این شرایط خواهد بود. شرکت نورد و لوله سپنتا مرند به تولید لوله گازی، لوله گالوانیزه و کمی پروفیل فولادی میپردازند. ظرفیت تولید لوله گازی در شرکت ما ۷۵ هزار تن و ۵۰ هزار تن ظرفیت تولید لوله گالوانیزه است.
اعلایی تاکید کرد: از آنجایی که شرکت ما تولیدکننده لوله گازی است و این محصول عموما توسط پروژههای دولتی به ویژه در حوزه انتقال گاز منازل مصرف میشود، تا زمانی که پروژههای دولتی فعال نشوند و مجددا ساخت و ساز در کشور رونق نگیرد، رکود در صنعت لوله و پروفیل ادامه خواهد یافت. ضمن اینکه عدم فعالسازی پروژههای دولتی در حوزه ساخت و ساز بر سایر صنایع نیز اثر منفی خواهد گذاشت. رکود در اقتصاد کشور صرفا مشکل صنعت لوله و پروفیل نیست و تقریبا تمام بخشهای اقتصادی درگیر این موضوع شدهاند.
وی تصریح کرد: لولهسازیها عموما به طور مستقیم با پروژههای عمرانی درگیر هستند و هر گونه تغییر در وضعیت آنها، به سرعت روی صنعت لولهسازی تاثیر میگذارد. در صورتی که رکود در حوزه مصرف با ایجاد تقاضا حل شود، تقریبا مشکل بسیاری از صنایع نیز حل خواهد شد.
انتهای پیام//