مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه گفت: پیشرفت پروژه احداث مجتمع گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه در بیجار کردستان، در مجموع بالغ بر ۵۰ درصد بوده که این رقم در بخش پیمانکار داخلی نیز به ۶۴ درصد رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، مهدی زارع با اشاره به اینکه شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در سال ۱۳۹۸ با سهامداری ۷۰ درصدی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و ۳۰ درصدی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات و با هدف تاسیس یک مجتمع گندلهسازی تاسیس شد، بیان کرد: برای احداث این واحد گندلهسازی، قرارداد با ترم (EPS) با تکنولوگ خارجی شرکت (CMEPC) چین و قرارداد با ترم (PC) با پیمانکار داخلی شرکت فولاد تکنیک منعقد شد.
وی عنوان کرد: تنفیذ این قراردادها با شیوع کرونا در سطح جهان همزمان شد که در نتیجه رفتوآمدهای محدود و ارتباطات، به برگزاری جلسات ویدئوکنفرانسی محدود و این وضعیت باعث شد که پیشرفت پروژه با تاخیر مواجه شود و عملا اجرای پروژه از سال ۱۴۰۰ آغاز شود. در حال حاضر پیشرفت پروژه در مجموع مطلوب است و نخستین محموله از تجهیزات پروژه به میزان ۷۵۰ تن در چین ساخته شده، به سمت ایران حمل و وارد سایت شده است؛ محموله دوم تجهیزات نیز به میزان تقریبی ۳۷۰ تن در چین ساخته شده و آماده حمل به سمت ایران است.
مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه تصریح کرد: پروژه گندلهسازی صبا امید غرب خاورمیانه در بخش فونداسیون، بیش از ۹۵ درصد و در بخش سازه فلزی، ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ همچنین تجهیزات مورد نیاز برای تامین برق داخل کارخانه در حال خریداری و نصب است.
زارع با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای تامین زیرساختهای پروژه گندلهسازی صبا امید غرب خاورمیانه انجام شده است، اظهار داشت: در بخش برق، ۹ کیلومتر خط برق ۲۰ کیلوولت دو مداره انجام و افتتاح شد و در حال احداث پست برق اختصاصی کارخانه برای تبدیل ۲۰ به ۶.۶ کیلوولت هستیم. در زمینه آب، بر اساس قرارداد امضا شده، مجوز استفاده از آبهای زیر سطحی را داریم؛ ضمن اینکه برای تامین آب طرح توسعه براساس قرارداد امضا شده، میتوانیم از پساب حسنآباد یاسوکند به میزان ۱۵ لیتر بر ثانیه استفاده کنیم. در زمینه گاز هم پیمانکار مشخص و انشعاب خریداری شده و در حال احداث پست تقلیل فشار هستیم.
وی با بیان اینکه اگر مشکل خاصی وجود نداشته باشد، تامین مالی به موقع انجام شود و شرکت چینی هم به تعهدات خود عمل کند، پروژه یک سال دیگر به بهرهبرداری میرسد، خاطرنشان کرد: فناوری این پروژه کوره دوار یا آلیس چالمرز است و تامین مالی آن از منابع سهامداران انجام میشود که البته با مشکلاتی در زمینه تامین مالی مواجه شدیم و قصد داریم از سایر منابع نیز تامین مالی کنیم.پ
به گفته مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه، تاکنون حدود ۹۰۰ میلیارد تومان به صورت ارزی و ریالی در پروژه احداث مجتمع گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه هزینه شده و پروژه تا اتمام آن به حدود دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر هم نیاز دارد.
زارع در ارتباط با طرح توسعه این پروژه، ابراز کرد: سناریوهای مختلفی مطرح است اما به این دلیل که باید در زنجیره هلدینگ توسعه معادن و فلزات حرکت کنیم و در صورتی که اکتشافات صبانور به نتایج مثبتی برسد و کارخانه کنسانتره احداث شود، نیاز به کارخانه گندله هم خواهد بود، در این شرایط ظرفیت واحد گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه بین یک تا ۲.۵ میلیون تن قابل افزایش خواهد بود؛ یعنی پروژه احداث واحد گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه به گونهای طراحی شده که امکان افزایش ظرفیت آن به دو تا ۳.۵ میلیون تن نیز با زیرساختهای موجود وجود دارد.
وی، اشتغالزایی فاز اول این پروژه را به صورت مستقیم حدود ۲۰۰ نفر و به صورت غیرمستقیم بالغ بر ۵۰۰ نفر اعلام کرد و در خصوص اهمیت و نقش این پروژه در توسعه اقتصادی و صنعتی منطقه غرب کشور، اذعان کرد: در حال حاضر پروژه احداث گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه، بزرگترین واحد گندلهسازی غرب کشور محسوب میشود. به دلیل نبودن زیرساختهای کافی، تاکنون توسعه صنعتی در استانهای غربی کشور به ویژه در حوزه معادن و فلزات رخ نداده است اما هماکنون با اکتشافات انجام شده در منطقه و اثبات وجود ماده معدنی، توسعه اقتصادی و صنعتی در منطقه در حال رقم خوردن است و با تعریف پروژههایی از سوی هلدینگ «ومعادن»، قرار است سالانه ۱۰ میلیون تن سنگ آهن استخراج شده و همچنین سالانه پنج میلیون تن کنسانتره سنگآهن ، پنج میلیون تن گندله، ۳.۲ میلیون تن آهن اسفنجی و دو میلیون تن فولاد و ورق فولادی تولید شوند.
مدیرعامل شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در پایان یادآور شد: گندلهسازی یک میلیون تنی صبا امید غرب خاورمیانه نیز بخشی از زنجیره فوق به شمار می آید؛ ضمن اینکه سرمایهگذاران دیگری نیز در حوزههای معدنی و صنعتی آهن و فولاد در منطقه غرب کشور مشغول بهکار هستند.
انتهای پیام//