نشست تخصصی شرکتهای بزرگ فولادساز کشور با حضور حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، منصور یزدیزاده مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان و کسری غفوری مدیرعامل فولاد خراسان به همراه هیئت مدیره انجمن با هدف بررسی مسائل و چالشهای تامین پایدار سنگآهن و راهکارهای آن، در محل انجمن تولیدکنندگان فولاد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، در این جلسه، حمیدرضا عظیمیان با اشاره به کاهش موجودی دپوهای استراتژیک این شرکت گفت: در فولاد مبارکه بهدلیل عدم تامین سنگآهن مورد نیاز مجبور شدهایم از دپوهای استراتژیک استفاده کنیم که به طور اصولی نباید این اجبار برای شرکتی مثل فولاد مبارکه پیش بیاید؛ فولاد مبارکه باید طبق برنامهریزیهایی که از چندین سال قبل صورت گرفته، سنگآهن مورد نیازش را از چادرملو، گلگهر و معادن دیگر در کشور تامین کند.
مدیرعامل فولاد مبارکه: تولیدکنندگان سنگآهن به وظایف ملی خود عمل کنند
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه ما نباید دغدغه تامین سنگآهن داشته باشیم، گفت: از دولت و مجموعه وزارت صمت انتظار داریم که برنامهریزی لازم برای تامین سنگآهن فولاد مبارکه را تدوین و عملیاتی کنند.
عظیمیان ادامه داد: انجمن نیز باید در این زمینه، نقش صنفی خود را ایفا کند و زمینه لازم برای رفع چالشهای این مسیر را فراهم آورد.
مدیرعامل فولاد مبارکه به اهمیت تأمین مواد اولیه فولادسازان اشاره کرد و گفت: برای اینکه دولت در زمینه تامین سنگآهن بهخوبی برنامهریــزی و اقـــدام کنـــد، لازم اســــت به پیشرفتهای شرکتهای فولادی در بخش تولیدات دقت شود. بهعنوان نمونه، شرکت فولاد مبارکه چند سال قبل ۵.۳ میلیون تن تولید داشت، درحالیکه اکنون این میزان به ۶میلیون تن رسیده است. بنابراین این شرکت به حمایت بیشتری در تأمین مواد اولیه نیاز دارد.
عظیمیان با اشاره به اینکه باید موانع تولید فولاد برطرف شود تصریح کرد: کاهش ۷۰۰ هزار تنی واردات ورق به کشور گواه آن است که فولاد مبارکه به خوبی ماموریتهای ملی خود را انجام میدهد اما لازم است تولیدکنندگان بزرگ سنگ آهن هم به وظایف ملی خود در تامین مواد اولیه فولادسازان عمل کنند.
وی افزود: دولت هم باید با نظارت کامل و جدی خود مانع کاهش تولید فولاد در کشور در شرایط فعلی شود، چراکه اگر روند عدم تامین پایدار سنگآهن برای فولادسازان مدتی دیگر ادامه یابد، کورههای فولاد یکی پس از دیگری خاموش خواهد شد.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان: عوارض صادراتی سنگآهن به ۴۰ درصد برسد
در ادامه این نشست، منصور یزدیزاده، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، با تاکید بر اینکه تامین سنگآهن دانهبندی برای ذوبآهن تبدیل به بحران شده است، گفت: خامفروشی در همه جای دنیا مورد نکوهش است. مقام معظم رهبری هم بر مقابله با خامفروشی تأکید کردهاند. نیاز داخلی به سنگ آهن هم که تشدید شده است. با این اوصاف چرا صادرات سنگآهن هنوز پابرجاست؟
یزدیزاده با اشاره به اینکه علیرغم وضع عوارض صادراتی سنگآهن، صادرات این ماده اولیه همچنان ادامه دارد گفت: عوارض ۲۵درصدی که برای صادرات سنگ آهن تصویب شده به هیچ عنوان بازدارنده نیست و پیشنهاد ما وضع عوارض ۴۰ درصدی است.
مدیرعامل فولاد خوزستان: دولت قیمت شمش فولاد را در بورس واقعی کند
علی محمدی، مدیرعامل فولاد خوزستان نیز در این نشست با اشاره به قیمتگذاری تولیدات در بورس گفت: اگر در بورس کالا، سرکوب قیمتی بر شمش اعمال نشود و قیمت شمش بر اساس عرضه و تقاضای واقعی کشف شود، صرفه اقتصادی در زنجیره فولاد برای عرضه سنگ آهن به بازار داخل ایجاد میشود.
مدیرعامل فولاد خراسان: نظارت بیشتر از طرف معاونت معدنی وزارت صمت
کسری غفوری، مدیرعامل فولاد خراسان نیز در این نشست درباره تامین مواد اولیه برای شرکتهای فولادی گفت: معاونت معدنی وزارت صمت برای تامین سنگآهن مورد نیاز فولادسازان جدولی ابلاغ کرده است اما لازم است نظارت بیشتری بر اجرای این سهمیهها داشته باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: نباید منافع بنگاهی جای منافع ملی را بگیرد
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه ریشه عدم تامین پایدار سنگآهن برای فولادسازان را باید در خصوصیسازی نادرست دنبال کرد، گفت: چندین سال قبل انجمن درباره ورود معادن به فولادسازی هشدار داد. در آن زمان هنوز مشکل تامین سنگآهن واحدهای فولادی این قدر شدید نشده بود و معادن در ابتدای توسعه فعالیت خود به سمت پاییندست بودند اما متاسفانه توجه لازم نشد و منافع بنگاهی جای منافع ملی را گرفت.