عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران گفت: با توجه به کاهش تولید آلومینیوم در چین و به تبع آن، کمبود عرضه این فلز آلومینیوم در بازارهای جهانی و همچنین درگیریهای اخیر میان اوکراین و روسیه، باید در انتظار ثبت رکوردهای تاریخی قیمت این فلز و همچنین جنگ بر سر تامین آن باشیم.
·۱۴۰۰/۱۲/۲۴ ۱۵:۳۳
ابوالفضل رضایی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، در ارتباط با ارزیابی روند قیمت آلومینیوم با توجه تنشهای اخیر میان روسیه و اوکراین، بیان کرد: علیرغم تمام چالشهای موجود در صنعت آلومینیوم طی سالهای اخیر، یکی از پارامترهای مهمی که در حال حاضر بر رشد بیش از پیش قیمت آلومینیوم تاثیر مستقیم داشته است، افزایش قیمت حاملهای انرژی طی مدت اخیر در جریان جنگ میان دو کشور روسیه و اوکراین بوده است. بنابراین باید در انتظار نتیجه این جنگ باشیم تا ببینیم چه آیندهای در انتظار صنعت انرژیبر آلومینیوم جهان است.
وی افزود: از سوی دیگر، افت میزان تولید آلومینیوم در کشور چین و بحرانهایی که در زمینه تولید آلومینا به وجود آمده است و از قبل نیز وجود داشت، منجر به کاهش سطح موجودی انبارهای بورس فلزات لندن شده است که این عوامل در مجموع سبب تشدید افزایش نرخ آلومینیوم در این ماه شده است. این رشد قیمت، به گونهای است که طی حدود دو دهه گذشته، بیسابقهترین رکورد به حساب میآید. چنانچه این روند ادامه پیدا کند و صلح میان این دو کشور صورت نگیرد، احتمال دارد قیمت آلومینیوم به بالای چهار هزار دلار برسد.
عضو هیئت مدیره سندیکای صنایع آلومینیوم ایران همچنین تاکید کرد: در صورتی که تنشهای ژئوپلیتیک در اروپای شرقی در مدت زمان طولانی ادامه پیدا کند و قیمتها روند صعودی خود را حفظ کنند، رکود تورمی در بازار داخلی ایجاد خواهد شد و علاوه بر این رکود داخلی، بسیاری از بازارهای جهانی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
این فعال صنعت آلومینیوم در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه جهش قیمت آلومینیوم و اعمال قدرت روسیه بر بازار آن، چه تاثیری بر بازار آلومینیوم ایران خواهد گذاشت، تصریح کرد: در پاسخ این سوال باید گفت که این اتفاق نه تنها بر بازار داخلی آلومینیوم بلکه در بعد جهانی نیز اثرگذاری خواهد داشت؛ به گونهای که با توجه به سطح تقاضایی که برای خرید آلومینا در بازارهای جهانی به ثبت رسیده است، قیمت این ماده اولیـــه نیـــز طی هفتههـــای اخیــر، جهش چشمگیری داشته و این امر با توجه به وابستگی صنعت آلومینیوم کشور به واردات آلومینا، به افزایش قیمت تمام شده آلومینیوم دامن زده است.
رضایی اضافه کرد: تمام تولیدکنندگان آلومینیوم در داخل کشور و سایر نقاط جهان، برای تولید این فلز به آلومینا نیاز دارند و این در حالی است که عمده نیاز کشور ما به آلومینا، از طریق واردات تامین میشود و میزان آن را میتوان حدود ۷۰ درصد برآورد کرد. با این حال، اگر نتوانیم به واردات آلومینا ادامه دهیم، قطعا شاهد افزایش بیشتر قیمت داخلی آلومینیوم و رکود در صنعت آلومینیوم خواهیم بود؛ چراکه به هر میزانی که قیمتها افزایش پیدا کنند، نرخ رکود داخلی نیز بالاتر خواهد رفت و این امر به ضرر تمام تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم خواهد بود.