سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۲:۱۱ /جمعه/۲۹ فروردین ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۸:۴۰ /سه شنبه/۲۳ بهمن ۱۴۰۳

وابستگی اژدهای زرد به واردات؛

چین تشنه واردات کنسانتره مس است

چین در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۳ میلیون تن مس محتوی کنسانتره مصرف کرد که حدود پنج میلیون تن را از طریق تولید داخلی و حدود هشت میلیون تن را از طریق واردات تامین کرده و ۵۸ درصد از آن، از طریق کشورهای پرو و شیلی تامین شد.

چین در سال ۲۰۲۴، حدود ۱۳ میلیون تن مس محتوی کنسانتره مصرف کرد که حدود پنج میلیون تن را از طریق تولید داخلی و حدود هشت میلیون تن را از طریق واردات تامین کرده و ۵۸ درصد از آن، از طریق کشورهای پرو و شیلی تامین شد. ذخایر معدنی مس چین در سال ۲۰۲۴، حدود ۴۱ میلیون تن برآورد شده و این کشور از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴، حدود ۱۵ میلیون تن مس محتوی معدنی به ذخایر خود افزوده است. چین اگرچه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان معدنی مس به شمار می‌آید اما به دلیل تقاضای بالا، کماکان به واردات مس در قالب مس معدنی، کاتد و قراضه وابسته است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، رشد صنعتی و اقتصادی چشمگیر چین طی چند دهه گذشته و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه این کشور در توسعه زیرساخت‌ها، تولیدات صنعتی، رشد صنعت تولید خودرو و…، باعث شده است این کشور بیش از نیمی از مصرف جهانی مس را به خود اختصاص دهد. چین که در حال حاضر بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مواد معدنی در جهان است، به‌ طور فزاینده‌ای به بازیافت مس و بهینه‌سازی فرایندهای تولید توجه داشته و با توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری خارجی در معادن دیگر کشورها، سعی در تقویت منابع تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع خود دارد.

طبق برآوردهای موجود، ذخایر معدنی مس چین در سال ۲۰۲۴، حدود ۴۱ میلیون تن برآورد شده است و این کشور از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴، حدود ۱۵ میلیون تن مس محتوی معدنی به ذخایر خود افزوده است. چین اگرچه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان معدنی مس محسوب می‌شود اما به دلیل تقاضای بالا، کماکان به واردات مس در قالب مس معدنی، کاتد و قراضه وابسته است.

وابستگی چین به واردات مس معدنی

افزایش واردات مس در چین به‌ عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده مس در جهان، ناشی از مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، صنعتی و استراتژیک است. تقاضای روبه‌رشد در صنایع الکتریکی و الکترونیکی، ساخت‌وساز، حمل‌ونقل (به خصوص خودروهای برقی) و انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز به مس را افزایش داده است. از سوی دیگر، محدودیت منابع داخلی و ذخایر معدنی، چین را به واردات مس معدنی از کشورهای عمده تولیدکننده نظیر شیلی و پرو سوق داده است.

آمارهای رسمی منتشر شده، مقدار کل واردات مس‌ محتوی کنسانتره توسط کشور چین در سال ۲۰۲۴ را حدود هشت میلیون تن اعلام کرده‌اند. حجم واردات مس‌ محتوی کنسانتره به چین در سال ۲۰۲۴ و نوسانات آن که نمودار یک نشان‌دهنده افزایش واردات در ماه آگوست (بیش از ۷۲۰ هزار تن) و کاهش آن در ماه جولای (حدود ۶۰۰ هزار تن) است، وابستگی شدید چین به منابع خارجی مس و تاثیر نوسانات بازار و برنامه‌ریزی‌های فصلی در تامین نیازهای این کشور را نشان می‌دهد.

شیلی و پرو به‌ عنوان تامین‌کنندگان اصلی واردات مس معدنی به چین شناخته می‌شوند. شیلی با تولید بیش از ۵.۳ میلیون تن مس، سالانه بیش از ۲۰ درصد مس تولید معدنی در جهان را از معادن بزرگی مانند کودلکو تامین می‌کند. چین در سال ۲۰۲۴، طی یک روند صعودی، ۳۳ درصد از حجم کل واردات مس محتوی کنسانتره (حدود ۲.۶ میلیون تن) را از شیلی وارد کرد؛ به‌ طوری‌ که در ماه دسامبر، بیشترین حجم واردات با ۲۸۰ هزار تن و در ماه می، کمترین میزان واردات با ۱۶۰ هزار تن ثبت شده است.

همچنین ۲۵ درصد از واردات این ماده معدنی (حدود دو میلیون تن) از پرو انجام شد که بیشترین حجم واردات در ماه آگوست، با بیش از ۲۰۰ هزار تن و کمترین حجم واردات در ماه جولای، با ۱۱۵ هزار تن بود. سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک چین در پروژه‌های معدنی این دو کشور، موجب تقویت روابط تجاری و افزایش واردات شده است. همچنین، تقاضای فصلی و تغییرات قیمت جهانی مس، بر نوسانات واردات مس محتوای کنسانتره از این دو کشور، به‌ ویژه در سال ۲۰۲۴ همچون کاهش واردات در ماه جولای و افزایش آن در ماه آگوست اثرگذار بوده است.

کشورهای دیگر مانند مغولستان، مکزیک و قزاقستان نیز از دیگر تامین‌کنندگان مهم کنسانتره مس برای چین هستند؛ به ‌نحوی که واردات مس‌ معدنی از این کشورها، به‌ ویژه در قالب کنسانتره، به دلیل قراردادهای بلندمدت و تسهیل شرایط تجاری اخیرا افزایش یافته است.

حجم صادرات مس ‌محتوی کنسانتره از چین در سال ۲۰۲۴، تنها در ماه‌های آپریل، جولای و دسامبر (جمعا حدود ۳۲ هزار تن) گزارش شده است که تقریبا ۶۰ درصد آن به کشور عمان بود.

منابع داخلی مس، کفاف تقاضای قابل توجه چین را نمی‌دهند

چین که تا پیش از دهه ۲۰۰۰ به‌ عنوان یک صادرکننده خالص مس شناخته می‌شد، اکنون به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و واردکننده مس در سطح جهانی تبدیل شده است. در سال ۲۰۲۴ مشابه با دو دهه قبل از آن، این کشور با چالش‌های متعددی در تامین مس مواجه شد؛ از جمله محدودیت‌های منابع معدنی داخلی و افزایش شدید تقاضا در بخش‌های صنعتی نظیر ساخت‌وساز، خودروهای برقی و الکترونیک.

این کشور با سرمایه‌گذاری‌های وسیع در فناوری‌های پالایش و بازیافت مس، تلاش کرده است تا وابستگی خود به واردات را کاهش دهد و از ظرفیت‌های داخلی خود به‌ طور بهینه استفاده کند اما کماکان منابع داخلی حتی نیمی از تقاضای مس این کشور را تامین نمی‌کنند.

چین به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس معدنی در جهان، در سال ۲۰۲۴ تولید مس ‌محتوی کنسانتره خود را به بیش از پنج میلیون تن رساند که بخش عمده‌ای از آن از معادن داخلی در استان‌های جنوبی و غربی کشور تامین می‌شود. روند تولید مس ‌محتوی کنسانتره در چین طی سال گذشته میلادی با بیشترین تولید در ماه دسامبر (بیش از ۴۶۰ هزار تن) و کمترین میزان در ماه آگوست (حدود ۳۳۰ هزار تن)، نشان‌دهنده نوسانات فصلی تولید و افزایش تولید در اواخر سال است.

تحلیل‌های انجام شده نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۴، تقریبا ۱۳ میلیون تن مس‌ محتوی کنسانتره در چین مصرف شده است که بیشترین حجم آن در ماه دسامبر (حدود ۱.۲ میلیون تن) و کمترین آن در ماه فوریه (۹۸۰ هزار تن) بود. پیش‌بینی می‌شود حداقل طی یک تا دو دهه آتی، این کشور کماکان بزرگ‌ترین بازار مصرف مس در دنیا باشد. به همین دلیل انتظار می‌رود روند واردات کنسانتره مس به چین از دیگر کشورها همچنان ادامه پیدا کند.

انتهای پیام//

در معادن پاناما چه می‌گذرد؟

۱۵:۵۴ /دوشنبه/۲۵ فروردین ۱۴۰۴

هم‌زمان با تشدید تعرفه‌های تجاری،

۱۴:۴۵ /چهارشنبه/۲۰ فروردین ۱۴۰۴

پروژه مس جانجا، فراتر از یک معدن؛

۱۵:۳۷ /یکشنبه/۵ اسفند ۱۴۰۳

با هدف توسعه پایدار تولید صورت پذیرفت؛

۱۰:۵۹ /شنبه/۶ بهمن ۱۴۰۳

محمدجواد مظفرپور، مدیرعامل شرکت آبادگران معادن کوچک‌مقیاس کویر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۳:۵۸ /شنبه/۲۸ بهمن ۱۴۰۲

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۵۷ /شنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۰

سیاوش حاتم‌زاده، مدیرعامل شرکت مس مزرعه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۱۹ /شنبه/۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

مشاور و کارشناس فروش معادن مس:

۲۲:۲۱ /شنبه/۵ مرداد ۱۳۹۸

مدیر ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش مطرح کرد؛

۲۲:۱۷ /شنبه/۵ مرداد ۱۳۹۸

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران:

۲۲:۱۳ /شنبه/۵ مرداد ۱۳۹۸

محمدجواد مظفرپور، مديرعامل شرکت آبادگران معادن کوچک‌مقياس کوير طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۹:۱۳ /شنبه/۷ بهمن ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/01/28

263750

فلزات آنلاین

1404/01/28

892636

فلزات آنلاین

1404/01/28

1418100

فلزات آنلاین

1404/01/28

1220240

فلزات آنلاین

1404/01/28

30060

فلزات آنلاین

1404/01/28

18200

فلزات آنلاین

1404/01/28

45351

فلزات آنلاین

1404/01/28

65608

فلزات آنلاین

1404/01/28

49801

فلزات آنلاین

1404/01/28

44688

فلزات آنلاین

1404/01/28

39859

فلزات آنلاین

1404/01/28

37222

فلزات آنلاین

1404/01/28

36618

فلزات آنلاین

1404/01/28

43918

فلزات آنلاین

1404/01/28

41411

فلزات آنلاین

1404/01/28

62783

فلزات آنلاین

1404/01/28

34836

فلزات آنلاین

1404/01/28

45624

فلزات آنلاین

1404/01/28

57210

فلزات آنلاین

1404/01/28

6975400