سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۰:۲۳ /پنج شنبه/۴ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۱:۳۶ /شنبه/۱۴ آبان ۱۴۰۱

ژاپن، کره را در میدان رقابت تولید مفتول مسی شکست داد

چین طی ۱۰ سال گذشته جایگاه خود را در بازار جهانی تولید مفتول مس ارتقا بخشیده و سهم خود را به حدود ۴۸ درصد افزایش داده است. با این حال، سرعت بالای رشد اقتصادی این کشور، باعث شد تا سهم چین در کل تقاضای جهانی مفتول مسی رشد بیشتری داشته باشد. کشورهای شرق آسیا یعنی چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، از مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده نیمه‌ساخته‌های مسی به‌ شمار می‌آیند و طی ۱۰ سال گذشته، به‌ طور متوسط نزدیک به ۵۵ درصد از کل مفتول مس جهان را تولید کرده‌اند. در این بین، سهم چین و هند در بازار تولید مفتول مسی طی این دوره، با افزایش همراه بود؛ در‌ حالی‌ که دو کشور دیگر، سهم خود را در این بازار از دست دادند.

چین طی ۱۰ سال گذشته جایگاه خود را در بازار جهانی تولید مفتول مس ارتقا بخشیده و سهم خود را به حدود ۴۸ درصد افزایش داده است. با این حال، سرعت بالای رشد اقتصادی این کشور، باعث شد تا سهم چین در کل تقاضای جهانی مفتول مسی رشد بیشتری داشته باشد. کشورهای شرق آسیا یعنی چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، از مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده نیمه‌ساخته‌های مسی به‌ شمار می‌آیند و طی ۱۰ سال گذشته، به‌ طور متوسط نزدیک به ۵۵ درصد از کل مفتول مس جهان را تولید کرده‌اند. در این بین، سهم چین و هند در بازار تولید مفتول مسی طی این دوره، با افزایش همراه بود؛ در‌ حالی‌ که دو کشور دیگر، سهم خود را در این بازار از دست دادند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، مفتول مسی یا سیم مفتول، سیمی است که یک رشته دارد و از جنس مس است. این محصول ‎علی‌رغم توانایی قدرت انتقال حرارت و الکتریسیته، نرم، منعطف، بسیار محکم و مقاوم است. مفتول مسی در تولید برق، انتقال نیرو، توزیع نیرو، ارتباطات از راه دور، مدارهای الکترونیکی و انواع بی‌شماری از تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود. همچنین مفتول مس با توجه به ویژگی‌های آن در صنعت ساختمان‌سازی، کارایی بسیار زیادی دارد و تمام این ویژگی‌ها برگرفته از هسته ‌اصلی و مرکزی آن یعنی فلز مس است. نیمی از مس استخراج شده برای تولید سیم‌های برق و مفتول مسی استفاده می‌شود.

از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۹، روند تولید مفتول مسی در جهان از مقدار ۱۵ میلیون و ۲۶۸ هزار تن به مقدار ۱۸ میلیون و ۹ هزار تن افزایش یافت اما در سال ۲۰۲۰، به دلیل همه‌گیری گسترده کرونا، روند تولید مفتول مسی کاهش یافت و به مقدار ۱۷ میلیون و ۵۱۲ هزار تن رسید. در سال ۲۰۲۱ نیز میزان تولید به مقدار ۱۸ میلیون و ۴۷۲ هزار تن رسید که نسبت به سال قبل از آن، حدود ۵ درصد افزایش یافت. همچنین مقدار متوسط تولید جهان در طی ۱۰ سال گذشته، برابر ۱۷ میلیون و ۱۱۵ هزار تن برآورد شد. در نمودار ۱، سهم کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی از کل تولید مفتول مس در جهان نشان داده شده است.

سرعت بسیار بالای توسعه بازار تولید مفتول مس در چین

چین در سال ۲۰۱۲، سهمی معادل ۳۸ درصد از تولید مفتول مسی جهان را به خود اختصاص داد و تا سال ۲۰۲۰ نیز با افزایش روند تولید، حدود ۵۰ درصد از کل تولید جهان را در دست داشت اما در سال ۲۰۲۱ به دلیل افزایش تولید در دیگر کشورهای جهان، از سهم چین در تولید مفتول مسی جهان کاسته شد و به سهم ۴۸ درصد رسید که نسبت به سال قبل از آن، ۲ واحد درصد افت داشت. همچنین طی ۱۰ سال گذشته، مقدار متوسط سهم چین از میزان تولید مفتول مس جهان برابر ۴۴ درصد برآورد شد. هند نیز از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴، روند ثابتی در میزان تولید مفتول مس داشت که سهمی معادل ۳۰درصد از کل تولید مفتول مس جهان را به خود اختصاص داد. سپس با رشد برابر ۱۰ واحد درصدی در سال ۲۰۱۵ معادل ۴۰ درصد از سهم تولید مفتول مس را در جهان داشت. این میزان در سال ۲۰۱۶ نیز ثابت بود اما در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به ۳۰درصد افت کرد و دوباره از سال ۲۰۱۹ با تامین ۴۰درصد از مفتول مس جهان تا سال ۲۰۲۱ ثابت باقی ماند. همچنین مقدار متوسط سهم هند از میزان کل تولید مفتول مس جهان طی دوره گذشته برابر ۳۰درصد بوده است.

کشور ژاپن نیز از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، سهم ثابت حدود ۴۰ درصدی از میزان تولید مفتول مس جهان را به خود اختصاص داد. سپس در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با افت حدود ۱۰ واحد درصد نسبت به سال ۲۰۱۹، سهمی معادل ۳۰ درصد داشت. به‌ طور کلی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، متوسط سهم کشور ژاپن از تولید مفتول مس جهان برابر ۴۰ درصد برآورد شده است.

در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، کشور کره نیز سهمی برابر ۴۰ درصد از میزان کل تولید مفتول مس جهان را در اختیار داشت. سپس از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱، ثابت باقی ماند و نسبت به سال‌‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ به ۳۰ درصد کاهش یافت. همچنین میانگین سهم کشور کره از میزان کل تولید مفتول مس جهان برابر ۳۰درصد گزارش شد.

در سال ۲۰۱۲، حجم صادرات مفتول مس کشور چین برابر دو هزار و ۵۵۹ تن بود که از سـال ۲۰۱۳ با شیــب تنــدی ایــن میــزان از صــادرات افزایــش یافت و بــه مقــدار ۱۶هــزار و ۵۵۶تــن رسید. این روند رشد تا سال ۲۰۱۶ ادامه داشت اما در ســال ۲۰۱۷ بــا کاهــــش ۱۰درصدی، میزان صادرات برابر با ۲۱هزار و ۴۳۰ تن به ۱۹ هزار و ۳۰۲ تن افت کرد. از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، دوباره روند صادرات مفتول مس در چین افزایش یافت؛ به‌ طوری که از ۲۰هزار و ۸۶۳ تن در سال ۲۰۱۸، به مقدار ۲۹ هزار و ۵۷۱ تن در سال ۲۰۲۰ رسید اما در سال ۲۰۲۱ کمی از میزان صادرات مفتول مسی چین کاسته شد و به مقدار ۲۸ هزار و ۲۲۵ تن افت کرد. طی ۱۰ سال گذشته، متوسط صادرات مفتول مس چین برابر ۱۸هزار و ۵۰۹ تن گزارش شد. کشورهای فیلیپین، تایلند، ویتنام و مالزی، از مهم‌ترین مقاصد صادراتی مفتول مس چین بوده‌اند.

حجم صادرات مفتول مس کشور هند نیز در سال ۲۰۱۲ برابر دو هزار و ۸۱۷ تن بود و تا سال ۲۰۱۴ با افت و خیز همراه بود اما در سال ۲۰۱۵ با رشد شدیدی میزان صادرات این محصول از مقدار پنج هزار و ۲۲۰ تن در سال ۲۰۱۴ به مقدار ۱۵ هزار و ۶۴۷تن رسید. بعد از این سال نیز تا سال ۲۰۱۹ با کاهش میزان صادرات مواجه شد؛ به‌ طوری که حجم صادرات به مقدار دو هزار و ۳۲۷ تن کاهش یافت. دوباره از سال ۲۰۲۰، سیر صعودی در حجم صادرات مفتول مس در هند مشاهده شد؛ به‌ طوری‌ که از میزان پنج هزار و ۴۶۳ تن در سال ۲۰۲۰، به مقدار ۱۰هزار و ۹۱ تن در سال ۲۰۲۱ رسید. همچنین متوسط صادرات مفتول مس در هند در ۱۰سال گذشته، برابر ۱۰ هزار و ۸۹۲ تن برآورد شد. از سوی دیگر، قطر و سریلانکا از مهم‌ترین مقاصد صادراتی این محصول در هند به‌ شمار می‌روند.

میزان صادرات مفتول مس در ژاپن نیز در سال ۲۰۱۲ برابر ۱۳ هزار و ۷۸۲ تن و این میزان تا سال ۲۰۲۰ با افت و خیز همراه بود. تا اینکه در سال ۲۰۲۱، حجم صادرات این محصول به ۱۷ هزار و ۵۱۳تن رسید که نسبت به سال قبل از آن حدود ۱.۸درصد رشد داشت. همچنین میانگین صادرات مفتول مس در ژاپن طی سال‌های گذشته برابر ۱۸هزار و ۷۰۰ تن گزارش شد. هند، تایلند و ویتنام از مهم‌ترین مقاصد صادراتی مفتول مس در ژاپن به‌ شمار می‌روند.

کره جنوبی نیز در سال ۲۰۱۲، صادراتی برابر ۴۴هزار و ۵۵۹ تن از مفتول مس به دیگر کشورهای جهان داشت. روند صادرات این کشور نیز  طی ۱۰سال گذشته با افت و خیز همراه بود و در سال ۲۰۲۱ این میزان برابر ۵۰ هزار و ۸۶۸ تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۳.۶درصد افت داشت. همچنین متوسط صادرات مفتول مس در کره جنوبی طی ۱۰ سال گذشته، برابر با ۵۶ هزار و ۸۹۸ تن گزارش شد. از مهم‌ترین مقاصد صادراتی این محصول در کره جنوبی می‌توان کشورهای فیلیپین، چین، هند و ایالات متحده آمریکا را نام برد.

به‌ طور کلی در سال ۲۰۲۱ به ترتیب کره‌ جنوبی، چین ، ژاپن و هند، رتبه‌های ۱۲، ۲۰، ۲۳ و ۲۶ را از میان صادرکنندگان مفتول مس در جهان به خود اختصاص دادند؛ به‌ طوری که مجموع صادرات کشورهای ذکر شده در سال ۲۰۲۱ برابر ۱۰۶ هزار و ۶۹۷ تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۱.۶درصد رشد داشت.

تایلند و فیلیپین، مهم‌ترین مقاصد صادراتی کره جنوبی

فیلیپین، مهم‌ترین بازار صادراتی مفتول مس کشورهای چین و کره‌ جنوبی به‌ شمار می‌رود. خرید مفتول مس این کشور از کره‌ جنوبی نسبت به چین بیشتر بود؛ به‌ طوری که در ۱۰ سال گذشته، متوسط سهم کره‌ جنوبی در تامین نیاز وارداتی فیلیپین برابر ۴۵ درصد گزارش شد. در حالی‌ که این میزان از مبدا چین برابر ۲۵ درصد بود. همچنین از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵، سهم چین در بازار وارداتی فیلیپین نسبت به کره‌ جنوبی بیشتر بود. با این حال از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، کره‌ جنوبی مفتول مس را با ارزش واحد کمتری نسبت به چین در بازار فیلیپین تامین کرد؛ به‌ طوری که در سال ۲۰۲۱، ارزش واحد کره‌ جنوبی از این بازار برابر یک هزار و ۲۹۴ دلار بر تن بود. در شرایطی‌ که این مقدار برای چین برابر با یک هزار و ۳۱۴ دلار بر تن گزارش شد.

تایلند نیز از مقاصد مهم صادراتی دو کشور ژاپن و چین به شمار می‌رود که به‌ طور میانگین، سهم تایلند از واردات مفتول مس چین طی ۱۰ سال گذشته، برابر ۲۸ درصد برآورد شد؛ در حالی‌ که این مقدار برای کشور ژاپن برابر ۱۴ درصد بود. از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰، ارزش واحد تامین محصول توسط چین نسبت به ژاپن کمتر بود و بنابراین سهم بالایی در تصاحب بازار مفتول مس تایلند داشت. در سال ۲۰۲۱، ارزش واحد چین و ژاپن بسیار نزدیک به هم بودند. با این حال چین همچنان شانس بیشتری برای تصاحب بازار مفتول مس تایلند داشت.

در نهایت هند نیز با اینکه خود صادرکننده مفتول مس در جهان بود اما به‌ عنوان یکی از بازارهای صادراتی کره و ژاپن به‌ شمار می‌رود. طی ۱۰ سال گذشته، به‌ طور متوسط سهم ژاپن از بازار وارداتی مفتول مس هند برابر ۲۳ درصد برآورد شد. این در حالی بود که سهم کره‌ جنوبی در تامین تقاضای وارداتی این بازار تنها ۴ درصد گزارش شد. در نمودار ۲، مجموع حجم صادرات مفتول مس کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی به همراه مجموع واردات این کشورها نشان داده شده است. همان‌ طور که مشاهده می‌شود، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱، از مجموع حجم واردات کاسته شده و بر حجم صادرات افزوده شده است. این موضوع بیشتر به دلیل کاهش واردات چین و افزایش صادرات کره‌ جنوبی است.

در سال ۲۰۱۲، حجم واردات مفتول مس در چین برابر با ۱۰۰ هزار و ۷۲۳ تن بود و در سال ۲۰۱۳ به مقدار ۱۱۱ هزار و ۸۷ تن افزایش یافت اما بعد از آن با افت و خیز همراه بود. در سال ۲۰۲۱، حجم واردات این محصول به ۵۳ هزار و ۱۴۶ تن رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۱۰ درصد کاهش یافت. همچنین در ۱۰ سال گذشته، متوسط واردات چین برابر ۷۵هزار و ۱۷ تن گزارش شد. از مهم‌ترین تامین‌کنندگان بازار وارداتی مفتول مس در چین می‌توان به کشورهای  تایوان و اندونزی اشاره کرد. در سال ۲۰۲۱ در میان واردکنندگان جهان، چین رتبه ۱۴ را به خود اختصاص داد.

در سال ۲۰۲۱ میزان واردات این محصول در هند به ۵۳ هزار و ۹۸۷ تن رسید که نسبت به سال قبل از آن، حدود ۵.۲ درصد کاهش یافت. متوسط واردات مفتول مس در هند طی ۱۰ سال گذشته، برابر  ۶۹هزار و ۳۳۴ تن برآورد شد. علاوه‌براین، مهم‌ترین تامین‌کنندگان بازار وارداتی هند در سال ۲۰۲۱، کشورهای امارات متحده عربی و ژاپن بودند. هند در میان واردکنندگان مفتول مس در سال ۲۰۲۱ رتبه سیزدهم را به خود اختصاص داد.

حجم واردات ژاپن در سال ۲۰۲۱ به پنج هزار تن رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۱۴درصد کاهش یافت. متوسط واردات ژاپن در ۱۰ سال گذشته برابر چهار هزار و ۵۴۳ تن برآورد شد. از مهم‌ترین کشورهای تامین‌کننده بازار وارداتی مفتول مسی ژاپن در سال ۲۰۲۱، می‌توان به مالزی و تایلند اشاره کرد. ژاپن در میان واردکنندگان این محصول در جهان، رتبه ۵۴ را به خود اختصاص داد.

در سال ۲۰۱۲، حجم واردات مفتول مس در کره جنوبی برابر با هفت هزار و ۶۸۳ تن بود. در سال ۲۰۲۱، حجم واردات این محصول در کره جنوبی برابر یک هزار و ۳۱۴ تن بود که نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۹ درصد افزایش یافت. متوسط واردات مفتول مس در کره‌ جنوبی طی ۱۰ سال گذشته، برابر  با چهار هزار و ۲۲ تن گزارش شد. کره‌ جنوبی در سال ۲۰۲۱، رتبه ۷۶را از میان واردکنندگان این محصول در جهان به خود اختصاص داد. از مهم‌ترین تامین‌کنندگان بازار وارداتی این کشور می‌توان به کشورهای آلمان و ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد. به‌ طور کلی در سال ۲۰۲۱، مجموع واردات کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی برابر ۱۱۳ هزار و ۴۴۷ تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰، حدود ۷.۸ درصد کاهش یافت.

چین؛ بزرگ‌ترین بازار مصرف مفتول مس جهان

در سال ۲۰۲۱، تقاضای مفتول مس در جهان برابر با ۱۸ میلیون و ۱۶۶ هزار تن بود که نسبت به سال پیشین که به دلیل همه‌گیری کرونا از میزان مصرف این محصول کاسته شده بود، حدود ۵.۳ درصد افزایش یافت. در سال ۲۰۱۲ میزان مصرف مفتول مس در جهان برابر با ۱۵ میلیون و ۵۱۱ هزار تن برآورد شد و تا سال ۲۰۱۹ روند افزایشی داشت اما در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه‌گیری کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل از میزان مصرف آن کمی کاسته شد و دوباره در سال ۲۰۲۱ سیر صعودی داشت؛ به‌ طوری‌ که در سال ۲۰۲۱، میزان مصرف مفتول مس در جهان برابر  با  ۱۸ میلیون و ۲۲۷ هزار تن بود که نسبت به سال گذشته حدود ۳ درصد افزایش یافت.

مقدار متوسط مصرف این محصول طی ۱۰ سال گذشته در جهان برابر با ۱۷ میلیون و ۱۸۴ هزار تن گزارش شد. میزان تقاضای مفتول مس در جهان نیز در سال ۲۰۱۲ برابر با ۱۴ میلیون و ۸۲۹ هزار تن بود. این میزان تا سال ۲۰۱۹ روند افزایشی داشت اما در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت و دوباره در سال ۲۰۲۱ روند افزایشی خود را از سر گرفت؛ به‌ طوری‌ که در سال ۲۰۲۱، میزان تقاضای مفتول مس در جهان برابر  با ۱۸میلیون و ۱۶۶ هزار تن بود که نسبت به سال پیشین خود حدود ۵.۳ درصد افزایش یافت. در نمودار ۳، سهم مصرف مفتول مس از مصرف جهان در کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی نشان داده شده است.

سهم چین از مصرف جهانی مفتول مس در سال ۲۰۱۲ برابر ۳۷ درصد برآورد شد و تا سال ۲۰۲۰ روند افزایشی داشت و به ۴۹ درصد رسید و این میزان در سال ۲۰۲۱ نیز ثابت باقی ماند. همچنین مقدار متوسط سهم چین از مصرف جهانی این محصول طی ۱۰ سال گذشته برابر ۴۴درصد گزارش شد.

هند نیز در سال ۲۰۱۲ سهمی معادل ۳ درصد از کل مصرف مفتول مس در جهان را به خود اختصاص داد. این میزان تا سال ۲۰۲۱ تغییر چندانی نداشت؛ به‌ طوری که در سال ۲۰۲۱ سهم هند از مصرف این محصول در جهان برابر ۳.۳درصد بود که نسبت به سال ۲۰۲۰ تنها ۰٫۱ واحد درصد افزایش یافت. طی دوره ۱۰ ساله نیز سهم متوسط مصرف مفتول مس در هند از کل مصرف جهان برابر ۳.۱ درصد برآورد شد.

کشور ژاپن نیز در سال ۲۰۱۲ سهمی معادل ۴.۴درصد از کل مصرف مفتول مس در جهان را به خود اختصاص داد اما تا سال ۲۰۲۱ روندی نزولی در این سهم داشت. در سال ۲۰۲۱، سهم این کشور از میزان مصرف مفتول مسی برابر ۳.۲ درصد بود که نسبت به سال پیشین خود، ۰٫۱ واحد درصد افت داشت. سهم متوسط کشور ژاپن طی دوره مورد بررسی برابر ۳.۹ درصد گزارش شد.

در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، سهم مصرف مفتول مس در کره‌ جنوبی نسبت به سهم مصرف آن در جهان ثابت و برابر ۳.۹ درصد گزارش شد. سپس تا سال ۲۰۱۹ با افت و خیز جزئی همراه بود تا به میزان ۳.۳ درصد در این سال رسید و تا سال ۲۰۲۰ نیز ثابت باقی ماند. در سال ۲۰۲۱ با کاهش ۰٫۱ واحد درصد به مقدار ۳.۲ درصد افت کرد. همچنین متوسط سهم مصرف مفتول مس در این کشور نسبت به جهان در دوره گذشته برابر ۳.۶ درصد برآورد شد.

طی دوره ۱۰ ساله، در چین سهم مصرف مفتول مس از کل بازار مصرف جهانی آن نسبت به سهم تولید آن از جهان، با سرعت بیشتری افزایش یافت. از این رو می‌توان گفت که بازار مصرف در چین نسبت به بازار تولید آن با سرعت بیشتری توسعه یافته است؛ در حالی‌ که در هند و ژاپن، سهم مصرف این محصول نسبت به سهم تولید آن از جهان، با نرخ یکسانی تغییر کرد و تفاوت چندانی نداشت اما در کره‌ جنوبی، بر خلاف آنچه که در چین اتفاق افتاد، سهم تولید مفتول مس از سهم مصرف آن از جهان با نرخ بیشتری رشد کرد.

وضعیت آینده بازار مفتول مسی

با توجه به کاربرد گسترده مفتول مس در صنایع مختلف که مهم‌ترین آن صنعت برق است، پیش‌بینی می‌شود با رشد جمعیت که خود محرکی برای توسعه صنعت برق و توسعه این صنعت به‌ حساب می‌آید، تقاضا برای مفتول مس افزایش یابد و میزان تولید این محصول در جهان در سال‌های آتی رو به افزایش باشد. ضمن اینکه برقی‌سازی یکی از مهم‌ترین ارکان برای نیل به سمت کاهش انتشارات کربنی و مقابله با گرمایش زمین است که خود می‌تواند هر گونه ریسکی را در آینده رو به رشد بازار مفتول کاهش دهد.

مدیر توسعه بازار شرکت تولیدی دنیای مس کاشان:

۱۲:۰۵ /سه شنبه/۱ خرداد ۱۴۰۳

طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صورت گرفت؛

۱۱:۵۹ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

در 10 سال اخیر صورت پذیرفت؛

۱۰:۲۹ /سه شنبه/۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیر کارخانه صنایع زرین مس پاسارگاد مطرح کرد:

۱۶:۳۶ /چهارشنبه/۲۳ اسفند ۱۴۰۲

احمد باقری، مدیرعامل شرکت مس کابل آریا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۲ /شنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۲

احمد عروجی، مدیرعامل شرکت گیل‌راد شمال در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۱۸ /شنبه/۲۰ اسفند ۱۴۰۱

احسان رحمانی، مدیرعامل شرکت مسبار کاوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۵۵ /شنبه/۱۲ شهریور ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فراسازان پیچ گستر پارس

۱۱:۱۸ /شنبه/۵ بهمن ۱۳۹۸

وحید اسلامیان، مدیرعامل شرکت صنایع دنیای مس کاشان در گفت‌و‌گو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۴۶ /پنجشنبه/۱۲ دی ۱۳۹۸
به زودی یادداشت‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

معامله 80 هزار تنی مس در 6 ماه

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

واردات 160 هزار تنی کاتد مس به عربستان

۲۰:۱۲ /پنجشنبه/۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

تراز تجاری مفتول مسی عربستان

۱۱:۵۱ /سه شنبه/۲۹ اسفند ۱۳۹۶
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/3

247286

فلزات آنلاین

1403/11/3

665606

فلزات آنلاین

1403/11/3

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/3

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/3

24890

فلزات آنلاین

1403/11/3

14081

فلزات آنلاین

1403/11/3

41286

فلزات آنلاین

1403/11/3

48908

فلزات آنلاین

1403/11/3

44236

فلزات آنلاین

1403/11/3

42734

فلزات آنلاین

1403/11/3

31695

فلزات آنلاین

1403/11/3

30610

فلزات آنلاین

1403/11/3

29705

فلزات آنلاین

1403/11/3

39029

فلزات آنلاین

1403/11/3

37512

فلزات آنلاین

1403/11/3

61021

فلزات آنلاین

1403/11/3

28684

فلزات آنلاین

1403/11/3

43509

فلزات آنلاین

1403/11/3

48559

فلزات آنلاین

1403/11/3

5411700