مدیر فروشگاه محمدیاری که در بازار خلازیر تهران در زمینه خرید و فروش ضایعات آلومینیومی فعالیت میکند، درخصوص تاثیر تحریمها بر بازار ضایعات آلومینیومی در کشور، گفت: در مرحله اول تاثیر تحریمها در قدرت خرید مصرفکنندگان ضایعات آلومینیومی قابل مشاهده و بررسی است، به گونهای که در ماههای اخیر شاهد روند نزولی کاهش تقاضا به دلیل کاهش قدرت خرید و نقدینگی شرکتهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی بودیم.
حسین محمدیاری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، در مورد کاهش میزان درآمد شرکتهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی در کشور، اظهار داشت: در سالهای اخیر، به دلیل وضع تحریمهای مختلف بر علیه ایران توان مالی شرکتهای تولیدکننده محصولات آلومینیومی کاهش یافته و این تحریمهای اخیر نیز امکان فروش و صادرات محصولات آلومینیومی به بازارهای جهانی و به دست آوردن درآمد ارزی را از تولیدکنندگان داخلی گرفته است.
وی درخصوص رغبت نداشتن تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی برای حضور در عرصه تولید، بیان کرد: به علت کاهش میزان تقاضا برای محصولات تولید شده آلومینیومی، تولیدکنندگان تمایلی به ادامه فعالیت در این عرصه ندارند و به همیـــن جهـــت بسیـــاری از سرمایـــهگذاران و تولیدکنندگان تحت تاثیر تحریمها و تهدیدات اعلام شده، سرمایه خود را از این صنعت خارج کردهاند، درنتیجه سرمایه در گردش کمی در بازار ضایعات آلومینیومی وجود دارد.
بازار ضایعات آلومینیومی رونق سابق را ندارد
مدیر فروشگاه محمدیاری درخصوص کاهش تقاضای خرید ضایعات آلومینیومی در کشور، توضیح داد: در شرایط فعلی که قدرت خرید تولیدکنندگان کم شده است، تقاضا برای خرید ضایعات آلومینیومی نیز به شکل محسوسی کاهش یافته به گونهای که سفارشات خریداری شده از سوی فروشگاهها، بیش از سه ماه در مغازه انبار میشود، در حالی که قبل از وضع تحریمها اوضاع بازار ضایعات آلومینیومی اینگونه نبود.
محمدیاری با اشاره به روند تاثیرگذاری تحریمها بر صنایع آلومینیومی کشور، اذعان کرد: اگر روند تاثیرگذاری تحریم فلزات بر صنایع آلومینیومی کشور به همینگونه ادامه داشته باشد، قطعا تا پایان سال، بخش عمدهای از تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی دست از کار خواهند کشید و به تبع آن تعداد بازاریان و مغازهداران نیز کم خواهد شد.
وی درخصوص تاثیر روانی تحریمها بر فعالیت تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی در کشور، مطرح کرد: پس از اعمال تحریمهای فلزات آمریکا بر علیه ایران ابتدا شاهد یک تاثیر روانی منفی بر بازار ضایعات آلومینیومی بودیم و در حال حاضر با اینکه تاثیر روانی تحریمها کاهش یافته اما بازار همچنان ملتهب است.
واردات شمشهای عراقی متوقف شده است
مدیر فروشگاه محمدیاری درباره واردات ضایعات آلومینیوم از کشور عراق، بیان کرد: در سالهای گذشته امکان واردات شمش عراقی وجود داشت اما در چند ماه اخیر واردات شمش ضایعاتی عراقی به کشور متوقف شده است.
محمدیاری با اشاره به مشکلاتی که در زمینه وادات شمشهای عراقی به کشور وجود داشت، عنوان کرد: با اینکه واردات این نوع شمشها موجب شده بود که ضایعات داخلی فروش نرود اما به هر حال بازار کشور به اینگونه ضایعات نیاز داشت و مسلما جلوگیری از واردات این ضایعات به بازار ما صدمه زده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد بیشماری از تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی مجبور به تعطیلی کارخانههای خود شدند، اظهار کرد: بسیاری از کارخانههایی که سال گذشته فعال بودند و از بازار خلازیر خرید میکردند در سال جاری بر اثر تحریمها نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند و کارخانه خود را تعطیل کردهاند و به همین خاطر تعداد مشتریان ما کمتر از سابق شده است.
تولید شمش خالص آلومینیومی ضرورتی ندارد
مدیر فروشگاه محمدیاری با اشاره به عدم ضرورت تولید شمش خالص آلومینیومی در کشور، ابراز کرد: با توجه به اینکه میزان تولید محصولات آلومینیومی در کشور کاهش یافته و به تبع آن، میزان تقاضا برای خرید شمش خالص آلومینیومی نیز کاهش یافته است، به همین خاطر معتقد هستم دلیلی برای افزایش تولید شمش خالص آلومینیومی و واردات آلومینا به کشور با این تحریمهای وضع شده، وجود ندارد.
محمدیاری در ادامه بیان کرد: در حال حاضر، شرکتهای تولیدکننده داخلی تمایلی به تولید محصولات آلومینیومی و خرید شمش خالص ندارند و از سوی دیگر شرکتهای بالادستی نیز نمیتوانند محصولات خود را صادر کنند، پس دلیلی برای واردات آلومینا به کشور وجود ندارد چـــون همیــن میــزان تولیـــد میتوانــد نیـاز مصرفکنندگان داخلی را برطرف کند.
وی در پایان در خصوص ادامه فعالیت در صنعت آلومینیوم، گفت: زمانی باید برای افزایش میزان واردات آلومینا به کشور اقدام کنیم که تولید در کشور رونق گرفته باشد، به گونهای که تقاضا برای خرید شمش آلومینیومی بیش از میزان تولید باشد و برای رفع نیاز مصرفکنندگان داخلی، به واردات این محصول مبادرت کنیم اما در شرایط فعلی که بازار دچار رکود شده و امیدی نیز به افزایش تولید وجود ندارد، نباید در این حوزه سرمایهگذاری بیشتری انجام داد.