سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۴:۳۶ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۲۵ /چهارشنبه/۲۵ بهمن ۱۴۰۲

کاهش ۷۷ میلیون تنی تولید فولاد خام در سال ۲۰۲۲

روند تولید فولاد خام در دنیا طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صعودی بوده‌ است؛ به‌ طوری که نرخ رشد مرکب سالانه تولید این محصول حدود ۱.۵ درصد محاسبه شد. در سال ۲۰۲۲، تولید فولاد خام حدود یک میلیارد و ۸۹۰ میلیون تن بود که در مقایسه با سال ۲۰۲۱، حدود ۳.۹ درصد افت را نشان می‌دهد. کشور چین با تولید یک میلیارد و ۱۸ میلیون تن فولاد خام در سال ۲۰۲۲، بزرگ‌ترین تولیدکننده این محصول در دنیا تعیین شد. پس از چین کشورهای هند، ژاپن، آمریکا و روسیه بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد خام در جهان بودند. در سال ۲۰۲۲، سهم این پنج کشور در تولید فولاد خام دنیا حدود ۶۹.۶ درصد برآورد شد. تولید فولاد جهان با افت تولید در کشورهای چین، ژاپن، آمریکا و روسیه کاهش پیدا کرد. پس از جنگ اوکراین، تولید فولاد خام روسیه تحت فشار قرار گرفت. در کشور چین نیز با انقباض بخش املاک و مستغلات، تولید این محصول کاهش پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، در سال ۲۰۲۲ ذخیره سنگ‌آهن دنیا حدود ۸۵ میلیارد تن برآورد شد که بیشترین میزان ذخایر (حدود ۲۷ میلیارد تن) در استرالیا قرار دارد. با این وجود، کشور چین همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد خام در دنیا است. فولاد تقریبا در تمام بخش‌های مهم صنعتی استفاده می‌شود و در ساخت دستگاه و ماشین‌آلات، ساخت پل، مهندسی سازه، حمل‌ونقل و صنعت بسته‌بندی کاربرد دارد. می‌توان گفت بیش از نیمی از فولاد تولید شده در دنیا، برای ساختمان‌‌سازی و حوزه زیرساخت‌ مانند احداث پل‌ها استفاده می‌شود.

نرخ رشد سالانه ۱.۵ درصدی فولاد خام

نمودار یک، حجم تولید فولاد خام دنیا طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد. نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) برای تولید فولاد خام جهان در ۱۰ سال مورد بررسی، حدود ۱.۵ درصد تعیین شد. به‌ طور کلی تولید فولاد خام از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ روند صعودی داشت. به‌ طور متوسط هر ساله حدود یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون تن فولاد خام طی دوره مورد بررسی در دنیا تولید شد. کمترین میزان تولید فولاد خام طی دوره مورد بررسی در سال ۲۰۱۵ به ثبت رسید. بر اساس بررسی‌های آتورپات، دلیل اصلی این امر رشد عرضه سنگ‌آهن و کاهش رشد تقاضای فولاد خام در بازار بود. تولید فولاد خام در چین در سال ۲۰۱۵ در مقایسه با سال گذشته، حدود ۱۹ میلیون تن کاهش پیدا کرد. تغییر جهت‌گیری استراتژی اقتصادی چین باعث شد تا رشد تقاضای فولاد تقریبا متوقف شود و در سایر نقاط جهان نیز افزایش تقاضا، قادر به جبران این توقف در رشد چین نبود. در همان زمان، بزرگ‌ترین شرکت‌های استخراج سنگ‌آهن در دنیا، نه تنها تولید خود را در استرالیا بلکه در نقاط دیگر توسعه دادند که منجر به مازاد عرضه قابل‌توجهی شد. از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، روند تولید فولاد خام صعودی بود و در سال ۲۰۲۱، بیشینه‌ای در حدود یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تن را ثبت کرد. در سال ۲۰۲۲، میزان تولید فولاد خام حدود یک میلیارد و ۸۹۰ میلیون برآورد شد که در مقایسه با سال پیش از آن، حدود ۳.۹ درصد افت پیدا کرد.

سهم ۵۴ درصدی چین در تولید فولاد خام

کشور چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد خام طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ بوده‌ است؛ به‌ طوری که هر ساله حدود ۵۱.۶ درصد در تولید این محصول را به خود اختصاص داد. به‌ طور کلی روند تولید فولاد خام چین طی ۱۰ سال مورد بررسی صعودی بود. نرخ رشد سالانه تولید این محصول در چین طی دوره مورد بررسی، حدود ۲.۴ درصد برآورد شد. از سال ۲۰۲۱، تولید فولاد خام کاهشی شد زیرا برای رسیدن به برنامه کاهش انتشارات گازهای گلخانه‌ای، دولت چین این صنعت را وادار کرد که تولید فولاد در هر سال بیشتر از سال گذشته نشود. در سال ۲۰۲۲، تولید فولاد خام این کشور حدود یک میلیارد و ۲۰ میلیون تن بود که در مقایسه با سال پیش از آن، حدود ۱.۷ درصد کاهش پیدا کرد. ناگفته نماند که رکود در بازار املاک و مستغلات چین، عامل موثر دیگری در تقاضای فولاد بود که باعث افت تولید این محصول در کشور چین نیز شد. با توجه به سهم بالای چین در مصرف فولاد دنیا، کاهش تقاضای این محصول چین باعث افت تقاضا در بازار جهانی شد.

پس از چین، کشورهای هند، ژاپن، آمریکا و روسیه به ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد خام در جهان هستند. در سال ۲۰۲۱، تولید فولاد خام هند حدود ۱۱۸ میلیون تن ثبت شد و با رشد ۶ درصدی در این سال، تولید این محصول به حدود ۱۲۵ میلیون تن رسید. به‌ طور متوسط سهم کشور هند در تولید فولاد خام طی دوره مورد بررسی، حدود ۶.۲ درصد برآورد شد. کشور ژاپن در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با سال قبل از آن، حدود ۷.۴ درصد افت داشت. کشور آمریکا در مقام چهارمین تولیدکننده بزرگ فولاد خام دنیا در سال ۲۰۲۲، حدود ۸۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید فولاد را ثبت کرد که این میزان سهم ۴.۳ درصدی در تولید کل این محصول در دنیا داشت.

افت ۷.۱ درصدی تولید فولاد خام روسیه

روند تولید فولاد خام روسیه طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صعودی بود و نرخ رشد سالانه تولید این محصول، حدود ۰.۹ درصد محاسبه شد. کشور روسیه در سال ۲۰۲۱، حدود ۷۷ میلیون تن از این محصول را تولید کرد و این میزان در سال ۲۰۲۲ با افت ۷.۱ درصدی، به حدود ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یافت. یکی از دلایل افت تولید فولاد خام روسیه، تحریم‌ها علیه روسیه پس از آغاز جنگ اوکراین بود. با وجود تحریم‌ها، تولید فولاد خام روسیه از آنچه که پیش‌بینی می‌شد، کمتر بود. بر اساس بررسی‌های آتورپات، دولت روسیه با حمایت از بخش ساخت‌وساز، تقاضای داخلی این محصول را افزایش داد. بخش ساخت‌وساز با مصرف ۶۵ درصد فولاد خام، صنعت اصلی مصرف‌کننده فولاد در روسیه بود. تحریم‌ها علیه روسیه منجر به این شد که محصولات فولادی روسیه، قیمت کمتری نسبت به سایر رقبا داشته باشند و جذابیت بیشتری برای این محصولات در بازار جهانی ایجاد شد. این عوامل در نهایت باعث شد تا افت پیش‌بینی شده برای تقاضای فولاد خام روسیه تحقق نیابد.

انتظار می‌رود بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده در تولید فولاد خام، تولید این محصول در اواخر سال ۲۰۲۳ بازیابی شود و سپس روند صعودی پیدا کند. با توجه به برنامه‌های دولت چین برای عبور از رکود در بخش املاک و مستغلات، تقاضای برای فولاد در چین رشد خواهد داشت و این امر تولید فولاد دنیا را افزایش می‌دهد.

 انتهای پیام//

در سال 2024 میلادی،

۱۰:۲۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

در ماه جولای 2024 رخ داد؛

۶:۰۵ /دوشنبه/۵ شهریور ۱۴۰۳

راهبرد چین برای کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن در صنعت فولاد

۸:۴۳ /دوشنبه/۴ تیر ۱۴۰۳

در چهار ماهه ابتدایی سال جاری میلادی،

۱۳:۱۷ /یکشنبه/۶ خرداد ۱۴۰۳

در چهار ماهه نخست 2024،

۶:۰۰ /یکشنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

در سال 2022 میلادی،

۱۰:۵۱ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

۱۸:۱۶ /دوشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۱

علیرضا خیاط، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۲۸ /شنبه/۲ اسفند ۱۳۹۹

محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین» مطرح کرد:

۱۱:۵۴ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

حمید سانتینی، مدیرعامل شرکت کبیر قطعه ایرانیان خراسان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۲ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۳

 مديرعامل شرکت توليد و توسعه صبح پارسيان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۸ /شنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

افزایش قیمت نفت، تقاضای فولاد را در منطقه منا افزایش می‌دهد

۱۱:۰۷ /سه شنبه/۱۴ آبان ۱۳۹۸

حادثه معدن واله و بازار کنسانتره و گندله سنگ‌آهن

۱۴:۵۲ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۳۹۷

فوریه ماه خوبی برای بیلت فولادی بود

۱۴:۴۳ /شنبه/۲۵ اسفند ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000