میزان تولید کنسانتره سنگآهن در کشور طی فروردین ماه سال ۱۳۹۹ به سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۵درصد کاهش یافته است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، طی فروردین ماه سال جاری، شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی کشور حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار و ۸۱۳تن کنسانتره سنگ آهن تولید کردند. این در حالی است که در فروردین ماه سال گذشته، این شرکتها چهــار میلیـــون و ۱۳ هـــزار و ۴۱۳ تـــن کنسانتره تولید کردند که حاکی از کاهش ۵درصدی است.
همانند چند سال گذشته، نمودار ۱ نشان میدهد شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با تولید یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۱۷۰ تن بزرگترین تولیدکننده باقی ماند اما این شرکت افت ۱۸درصدی عملکرد نسبت به سال گذشته داشته است. گلگهر در سال گذشته یک میلیون و ۴۳۷ هزار و ۶۷ تن کنسانتره تولید کرده بود.
بیشترین کاهش تولید کنسانتره در کشور متعلق به سنگ آهن مرکزی معادل ۲۸ درصد بود. این شرکت در فروردین ماه سال جاری ۲۷۸هزار و ۶۲۱ تن کنسانتره تولید کرد. در حالی که فروردین سال قبل ۳۸۴ هزار و ۶۵۰ تن کنسانتره تولید کرده بود. بیشترین افزایش تولید به شرکت صنعتی و معدنی سیمیدکو به میزان ۱۳۸درصد تعلق داشت. این شرکت در فروردین ماه سال جــاری ۲۴۱ هــزار و ۷۴۴ تن کنسانتره تولید کرد اما این شرکــت در ســال گذشتــه توانسته بود ۱۰۱هزار و ۴۰۲تن محصول تولید کند.
نمودار ۱ همچنین نشان میدهد دیگر تولیدکنندگان بزرگ کنسانتره در فروردین ماه سال جاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تولید ۷۳۶ هــزار و ۲۸۶ تـــن، میدکـــو با تولید ۶۳۳هزار و ۳۱۲ تن، گهر زمین با تولید ۳۸۷هزارو ۴۱۷ تن، اپال پارسیان با تولید ۲۵۸ هزار و ۸۸۰تن، توسعه معدنی صبا نور ۴۶ هزار و ۷۳۱تن و سنگ آهن جلال آباد (فکور صنعت) ۳۲هزار و ۶۵۲ تن بودند.
در این میان شرکتهای میدکو، جلال آباد، صبانور، گهر زمین و اپال پارسیان، افزایش تولید و چادرملو با کاهش تولید مواجه شدند. به نظر میرسد علت افت ۵درصدی تولید کنسانتره در کشور کاهش تولید در گلگهر و چادرملو بوده است.
نمودار ۲ نشان میدهد که همانند چند سال گذشته، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر توانست سهم خــود را بیش از ۳۰ درصــد در تولید کنسانتره کشور نگاه دارد و ۳۱ درصد از این ماده معدنی در کشور را تولید کند. پس از گلگهر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ۲۰درصد، میدکو ۱۷درصد، گهر زمین ۱۰ درصد، سنگ آهن مرکزی و اپال پارسیان ۷ درصد، سیمیدکو ۶ درصد، جلال آباد و صبانور نیز تنها یک درصد از سهم تولید کنسانتره کشور را به خود اختصاص دادند.
در سال جاری با رشد تولید کنسانتره در میدکو و سیمیدکو، اندکی توازن سال گذشته به هم خورده و دو شرکت مذکور توانستند سهم بیشتری از کنسانتره کشور را به خود اختصاص دهند. البته کاهش تولید در شرکتهای بزرگ را میتوان تا حدود زیادی به شیوع کرونا و کاهش فعالیتهای اقتصادی نسبت داد. با این حال قضاوت برای روند سال جاری کمی زود است و باید میزان تولیدات در چند ماه آینده را نیز سنجید.