سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۴۵ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۵:۳۰ /شنبه/۳۰ آذر ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان:

کمبود مواد اولیه، پاشنه آشیل صنعت سرب و روی است

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان گفت: پس از اینکه متوجه شدیم کمبود مواد اولیه معضل جدی صنعت سرب و روی در آینده خواهد بود، از سال 1388 به سمت سرمایه‌گذاری بلندمدت در اکتشاف معادن و توسعه معدنی حرکت کردیم.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان گفت: پس از اینکه متوجه شدیم کمبود مواد اولیه معضل جدی صنعت سرب و روی در آینده خواهد بود، از سال ۱۳۸۸ به سمت سرمایه‌گذاری بلندمدت در اکتشاف معادن و توسعه معدنی حرکت کردیم.

علیرضا آدمی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبـــری و تحلیلـــی «فلزات‌آنلاین»، اظهــــار داشـت: این شرکت در سال ۱۳۷۶ ثبت و در سال ۱۳۷۹ به تولید قطعی رسید و نهایتا در سال ۱۳۸۸ با حفظ و ارتقای تولید روی، پروژه سرمایه‌گذاری در اکتشاف معادن سرب و روی را آغاز کرد.

مدیرعامــل شرکـــت شمش‌ســازان زنجــان، ادامه داد: در دهه ۷۰، تعداد کل کارخانه‌های موجود در شهر زنجان به ۶ عدد نمی‌رسید و تولید مجموع تمامی کارخانه‌های موجود در آن زمان، بین ۱۰ تا ۱۵ تن در روز بود.

بحران جهانی روی در اواخر دهه ۷۰ شمسی

آدمی با اشاره به اینکه در‌ سال ۱۳۷۹، بحران فلزات در جهان ایجاد شد، اشاره کرد: بحران عجیـــب و عمیقی در اواخـــر دهـــه ۷۰شمسی یعنی حدود سال ۲۰۰۰ میلادی در زمینه فلزات اتفاق افتاد؛ اولین شوک این بحران به فلز روی رسید و قیمت جهانی آن به شدت کاهش یافت. در همین مدت کوتاه و به ‌خاطر کاهش شدید قیمت روی، بسیاری از شرکت‌‌ها و کارخانه معدنی تولید کنسانتره روی، تعطیل و از گردونه رقابت خارج شدند.

وی ادامه داد: این بحران از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ ادامه داشت و در این میان، شرکت ما ضررهای بسیاری را متحمل شد؛ ولی با این حال تلاش ما در راستای حفظ و بقای شرکت در این بحران جهانی بود.

مدیرعامـــل شرکــت شمش‌ســازان زنجـــان، یادآور شد: در تمام مدت این بحران جهانی، تعداد پرسنل ما نزدیک ۲۳ نفر بود که حتی یک نفر از آن‌ها به خاطر این شرایط از کار بیکار نشد.

پس از این دوره، به دلیل افزایش شدید تقاضا و کاهش تولید به دلیل بحران دوره قبل از آن، توازن عرضه و تقاضا به هم خورد و قیمت روی به ‌شدت افزایش پیدا کرد به طوری‌ که قیمت هر تن روی طی چند روز، از ۶۰۰ دلار به قیمت افسانه‌ای چهار هزار دلار افزایش پیدا کرد که البته چهار ماه بیشتر طول نکشید و دوباره قیمت به حالت عادی برگشت.

آدمی اضافه کرد: طرح توسعه و بهره‌برداری شرکت را از سال ۱۳۸۴ یعنی یک ‌سال بعد از عبور جهان از بحران فلزات، آغاز کردیم که شامل افزایش تولید روزانه از دو تن به پنج تن بود. با این حال، طرح توسعه ما صرفا شامل افزایش تولید نمی‌شد بلکه ما به ‌طور جدی به جهت تامین مواد اولیه مستقل، به ‌دنبال طرح‌های ویژه سرمایه‌گذاری در اکتشافات معادن رفتیم.

وی یادآور شد: پس از اینکه متوجه شدیم که پاشنه آشیل صنعت سرب و روی کمبود مواد اولیه است، از سال ۱۳۸۸ به سمت سرمایه‌گذاری بلندمدت در معادن و اکتشافات حرکت کردیم.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، ادامه داد: در زمینه سرمایه‌گذاری در بخش معدن، شروع به خرید برخی از ماشین‌آلات معدنی کردیم تا مواد اولیه مورد نیاز خود را را از طریق استخراج معدنی تامین کنیم.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی صنعت سرب و روی تامین مواد اولیه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، نزدیک به ۴۰ درصد از منابع اولیه سرب و روی از کشور ترکیه وارد می‌شود. همچنین حدود ۲۰ درصد توسط معدن انگوران و ۴۰ درصد باقی مانده نیز توسط معادن کوچک و متوسط تامین می‌شود.

آدمی اضافه کرد: شرکت ما از همان ابتدا به‌ دنبال این بود که راندمان عملکرد و کیفیت محصول معدنی را به شکل بهینه‌ای بالا ببرد که البته از سال ۱۳۸۴ به این طرف، فاصله ما تا رسیدن به این اهداف کم و کمتر شد.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، ضمن اشاره به اینکه موارد بسیاری وجود دارد که بر میزان و کمیت محصول معدنی تاثیر می‌‌گذارند، تصریح کرد: یکی از مواردی که بر کمیت محصول تاثیر مستقیم دارد، افزایش میزان برق مصرفی در کارخانجات است.

آدمی افزود: در سال ۱۳۹۰ روی طرحی در رابطه با تاسیس یک نیروگاه برقی سرمایه‌گذاری کردیم. در ابتدا مجوز آن را از مراجع ذی‌صلاح دریافت و پس از آن، طرح تولید مولد برق را اجرایی کردیم. البته برای تامین ژنراتورهای گازسوز، به سد تحریم‌ها برخوردیم؛ لذا به واسطـــه یک شرکـــت ترکیــه‌ای توانستیـــم ژنراتورها را از کشور فرانسه به داخل کشور وارد کنیم.

از تکنولوژی روز دنیا بی‌بهره هستیم

وی تکنولوژی صنعت سرب و روی در ایران را در مقایسه با غرب ناچیز توصیف کرد و یادآور شد: نمی‌توان تکنولوژی که در غرب وجود را با تکنولوژی موجود در ایران مقایسه کرد. اولین وجه آن نیز نابرابری ما از لحاظ ماشین‌آلات و تجهیزات است.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، ادامه داد: در زمینه تکنولوژی سعی ما بر این بوده که بهترین تکنولوژی موجود را مورد استفاده قرار دهیم. برای همین، بارها با برخی از دانشگاه‌های کشور مثل دانشگاه زنجان تعاملات ویژ‌ه‌ای داشتیم تا از این طریق بتوانیم از نیروهای متخصص آن‌ها برای توسعه این صنعت، بهره کافی را ببریم.

اتمام ذخایر انگوران پیش‌بینی شده بود

آدمی در رابطه با اینکه معدن انگوران یک نعمت خدادادی است، اشاره کرد: کارشناسان از زمـــانی کـــه فعالیـــت خود را آغاز کردیم، می‌گفتند چند سال دیگر ذخایر انگوران تمام خواهد شد. الان نزدیک به ۲۰ سال از آن ماجرا می‌گذرد و معدن همچنان در حال کار و سوددهی است؛ گرچه اکنون تخمین زده می‌شود که تا پنج سال دیگر عمر آن به پایان می‌رسد. معدن انگوران معــدنی استثنایی اســـت کـــه با عیـــار بالای ۳۰ درصــد، روزانه دوهزار تن ماده اولیه از آن استخراج می‌شود.

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، با اشاره به اینکه اکتشاف معدن انگوران به قبل از انقلاب برمی‌گردد، افزود: معدن انگوران در پیش از انقلاب، حدود سال ۱۳۵۰ توسط بخش خصوصی و شخص مهندس رستگار اکتشاف شده و در سال ۱۳۵۴ به بهره‌برداری می‌رسد.

عدم سرمایه‌گذاری در اکتشافات معدنی

آدمی بیان کرد: متاسفانه پس از انقلاب، سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف معادن به طور مطلوب صورت نگرفت و بدون تردید، در آینده نزدیک، دود آن به چشم این صنعت خواهد رفت. با این حال، مجموعه ما در بحث اکتشاف معادن، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای کرده است.

وی اضافه کرد: در زمینه سرمایه‌گذاری در بخش معادن سرب و روی، دو حالت وجود دارد؛ یا اینکه دولت به عنوان متولی و مالک، سرمایه‌گذاری‌های لازم را در این زمینه انجام می‌دهد یا اینکه بخش خصوصی را تشویق به چنین کاری می‌کند.

افزایش سرطانی کارخانه‌های سرب و روی

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، تاکید کرد: متاسفــانه دولــت نه تنهــا در زمینـــه اکتشافات معدنی کاری نکرده بلکه با افزایش سرطانی کارخانــه‌های ســرب و روی، باعــث نابودی منابع معدنی شده است. وقتی معدنی مثل انگوران، صرفا می‌تواند مواد اولیه ۲۰کارخانه را تامین کند، چرا دولت مجوز تاسیس ۶۰ کارخانه دیگر را صادر کرده است؟!

آدمــی یادآور شـــد: کـــاری کــه دولـــت می‌توانست انجام دهد این بود که از همان اوایل دهه ۸۰، به جای صادر کردن مجوز تاسیس کارخانه‌های سرب و روی، اکتشافات را برای تامین نیاز اولیه بیشتر در آینده، دنبال می‌کرد؛ اما کاری که دولت انجام داد این بــود کـــه نسبـــت توسعــه کارخانجات معدنی با توسعه اکتشافات معدنی را نابرابر و نامتوازن کند.

تولید به زیر ظرفیت حقیقی رسیده است

مدیرعامل شرکت شمش‌سازان زنجان، تاکید کرد: امروز شاهد این هستیم که به دلیل محدودیت مواد اولیه، اکثر کارخانه‌ها زیر ظرفیت حقیقی خود تولید می‌کنند.

آدمی در مورد معـدن مهدی‌آبــاد، اظهارکرد: طرح بهره‌برداری و توسعه این معدن از پیش از انقلاب وجود داشته است؛ اما در حال حاضر بر روی طرح بهره‌برداری و توسعه این معدن کار می‌کنند.

وی بـــا اشـــاره به اینکــه شرایــط معــدن مهدی‌آبــاد بــه طــور کلی با معــدن انگوران متفــاوت است، خاطرنشـــان کرد: با اینکـــه معدن‌مهدی‌آباد خیلی از مزیت‌های معدن انگوران را ندارد ولی حجــم ذخیــره معــدن مهدی‌آباد، این امیدواری را ایجاد می‌کند که در آینــده‌ای نزدیک، بحــث اکتشافــات در کمربند شمال غرب به جنوب غرب ایران، به‌ طور جدی پیگیری شود.

امین صفری، معاون توسعه معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۳:۱۰ /دوشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

حسن حسینقلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی ایران در گفت‌‌‌وگو با «فلزات آنلاین»؛

۱۰:۴۲ /پنجشنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۰

علیرضا تقوی، مدیرعامل شرکت کانی فرآوران عرصه اقتصاد مبین در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۱:۳۷ /پنجشنبه/۳ تیر ۱۴۰۰

احمد مشکانی، مدیر ارشد گروه معدنی و بازرگانی زرمش در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۲۰:۱۰ /شنبه/۲۸ فروردین ۱۴۰۰

امین صفری، مدیر مجتمع معدنی سرب و روی و باریت مهدی‌آباد در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۶:۵۶ /سه شنبه/۹ دی ۱۳۹۹

صنعت سرب و روی یکی از مهم‌ترین صنایع معدنی است

۸:۵۰ /جمعه/۳۰ آذر ۱۴۰۳

امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات مطرح کرد:

۵:۲۰ /شنبه/۱ مهر ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700