بر اساس آمار منتشر شده، تولید کنسانتره سنگآهن کشور در سال گذشته، بالغ بر ۴۵ میلیون تن بوده است. شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با تولید بیش از ۱۴٫۶۸ میلیون تن کنسانتره سنگآهن، رتبه اول را در میان تولیدکنندگان کشور دارد. بعد از آن به ترتیب شرکتهای چادرملو و سنگآهن مرکزی ایران با تولید حدود ۹٫۸ میلیون تن و ۵٫۳ میلیون تن کنسانتره سنگآهن قرار دارند.
تولید کنسانتره شرکت صنعتی و معدنی گلگهر در سال ۹۶ بیش از ۱۳٫۴۹ میلیون تن بود که با ۸٫۸ درصد رشد به بیش از ۱۴٫۶۸میلیون تن در سال ۹۷ رسید و سهمی معادل ۳۲٫۵۷ درصد از کل تولید کنسانتره کشور را به خود اختصاص داد.
بهرهبرداری از خطوط ۱ و ۲ تولید کنسانتره کارخانه تغلیظ گلگهر با ظرفیت اسمی ۲٫۵میلیون تن در سال۱۳۷۳ آغاز شد و پس از آن، با اخذ مجوز شورای اقتصاد با توسعه و بهینهسازی، ظرفیت خطوط تولید به ۳٫۵میلیون تن افزایش یافت.
سپس در سال ۱۳۸۱ با احداث خط ۳ تولید کنسانتره با ظرفیت ۲ میلیون تنی دیگر مجموع تولید کنسانتره تولیدی شرکت به ۶ میلیون تن در سال افزایش یافت. در این کارخانه، کلوخه سنگآهن معدن با عیار حدود ۵۰ درصد پس از خرد شدن در سنگشکن ژیراتوری با ابعاد ۲۰۰ میلیمتر، وارد خطوط تولید شده و با عبور از فرآیند تولید به کنسانتره سنگآهن با عیار بالای ۶۷ درصد در اندازه ۶۰۰میکرون تبدیل میگردد.
احداث چهارمین خط تولید کنسانتره معروف به کارخانه پلیکام با هدف افزایش تولید کنسانتره و استفاده از بار برگشتی مدار خردایش خطوط تولید با ظرفیت ۲ میلیونتن، در تیرماه ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید.
در این کارخانه کلوخه سنگآهن پس از سه مرحله سنگ شکنی و تبدیل شدن به اندازه ۲سانتیمتر به همراه سنگ برگشتی از سه خط تولید کنسانتره، وارد مرحله آسیابهای HPGR و آسیابهای گلولهای تر شده و پس از طی مراحل جدایش مغناطیسی و آبگیری، کنسانتره نهایی با رطوبت ۸ درصد و در اندازه حداکثر ۳۰۰ میکرون با عیار ۶۷ تا ۶۸درصد تولید میشود.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر موفق شد در ابتدای سال ۱۳۹۴ خط ۵و۶ تولید کنسانتره را با ظرفیت ۴ میلیون تن شامل دو خط فرآوری مشابه با ظرفیت هرکدام ۲ میلیون تن در سال را به ظرفیت تولید کنسانتره شرکت اضافه کند.
بکارگیری تجهیزاتی نظیر آسیابهای HPGR و سلولهای فلوتاسیون امکان تولید محصولی با ابعاد و نیز درصد گوگرد مناسب را در خطوط جدید فراهم نموده است.گلگهر در راستای چشم انداز توسعه خود، خط ۷تولید کنسانتره را نیز با ظرفیت تولید ۲میلیون تن کنسانتره مشابه خطوط ۵ و ۶ احداث نمود و در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ به ظرفیت تولیدی این شرکت اضافه گردید.
علاوه بر این شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با هدف تولید کنسانتره کم سولفور و بازیابی هماتیت از باطله سایر کارخانه های فرآوری طرح احداث یک خط بازیابی از باطله خشک به ظرفیت تولیدی ۳۵۰ هزار تن در سال ، یک خط بازیابی از باطله تر به ظرفیت تولیدی ۲۲۰ هزار تن در سال و یک خط سولفورزدایی به ظرفیت تولیدی ۴۶۰ هزار تن در سال را احداث کرد که در آبان ماه ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید.
با بهره گرفتن از خطوط تولید کنسانتره مذکور، ظرفیت تولید این شرکت به بیش از ۱۵ میلیون تن رسید و این شرکت را تبدیل به بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگآهن کشور کرد.
اخیرا شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، بهعنوان بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن کشور، موفق به راهاندازی یک خط یک میلیون تنی کاملا بومی شده است که با راهاندازی آن، ۱۰۰ شغل مستقیم و ۳۰۰شغل غیرمستقیم ایجاد شده است.
جمشید ملارحمان مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر درباره نتایج بومیسازی این طرح بیان کرده است که کاهش حجم سرمایهگذاری ثابت این خط به حدود یکهشتم به دلیل نبود هزینه ارزبری، کاهش دوره بازگشت سرمایه این خط در مدت ۵ ماه، کاهش زمان احداث خط به کمتر از یکسال بهدلیل نبود نیاز به زمان ترخیص کالا و همچنین کاهش زمان دستیابی به ظرفیت اسمی به کمتر از ۶ ماه از جمله نتایج حاصل از بومیسازی است.
براساس آخرین آمارها، ذخیره زمینشناسی سنگآهن کشور بالغ بر ۵٫۲ میلیون تن گزارش شده است. مناطق مرکزی ایران شامل معادن چغارت، چادرملو، جلالآباد، میشدوان و غیره بوده و بیشترین سهم (۳۵درصد) از این ذخایر را به خودت اختصاص داده است. بعد از آن، مناطق گلگهر سیرجان و سنگان به ترتیب به میزان ۲۴ درصد و ۲۳درصد از ذخایر سنگآهن کشور را در اختیار دارند. همچنیـن بـراسـاس آخریـن مطالعـات صـورت پذیرفتـه، میـزان ذخایـر قطعـی سـنگ آهـن ایـران بالـغ بـر ۲٫۷میلیـون تـن بـرآورد گردیـده و بیشترین سهم از آن منطقه گلگهر سیرجان است. بعد از آن، مناطق مرکزی ایران و سنگان به ترتیب ۲۸ درصد و ۲۲ درصد از ذخایر قطعی سنگآهن کشور، سهم دارند. گلگهر، بزرگترین ذخیره معدنی کشور، خود از شش توده معدنی تشکیل شده است.