مدیرعامل شرکت مهندسی لوله گستر ماهدشت گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر تولیدکنندگان ایرانی توانستند لولههایی با بالاترین کیفیت تولید کنند که با نمونههای مشابه خارجی قابل رقابت است. نمونه این موضوع، لولههای دارای گرید API هستند که اخیر در یکی دو شرکت ایرانی تولید شدهاند و موجبات بینیازی کشور از واردات را فراهم کردند.
سید علی موسوی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در خصوص وضعیت صنعت گازرسانی، اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت گازرسانی مطلوب است و عمده مواد اولیه این صنعت به ویژه در زمینه فشار ضعیف، در دسترس هستند زیرا کارخانههای داخلی میتوانند انواع این محصولات را با بالاترین کیفیت و استاندارد تولید کنند. بنابراین پروژههای گازرسانی در استانهای مختلف، به ویژه تهران بدون هیچ مشکلی در زمینه تامین مواد اولیه اجرا میشوند.
وی افزود: پروژههای گازرسانی به دلیل حساسیت این موضوع، نظارت و دقت بالای اجرا از سوی مجری و مهندس ناظر را میطلبد. قطعا لولههای استانداردی که سازمانهای نظارتی مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان تایید کرده، در خطوط انتقال گاز استفاده میشود زیرا از یک سو هیچ مهندس ناظری لولههای بیکیفیت را تایید نمیکند و از سوی دیگر، کارفرمایان نیز تمایلی به استفاده از لولههای گرانقیمت با آلیاژها خاص ندارند.
مدیرعامل شرکت مهندسی لوله گستر ماهدشت با بیان اینکه اخیرا سازمان استاندارد و شرکت ملی نفت به پیمانکاران اجازه داده از لولههای دارای گرید API یعنی لولههای انتقال گاز ترش استفاده کنند، تصریح کرد: این موضوع یک نقطه عطف در صنعت فولاد کشور و گازرسانی محسوب میشود زیرا شرکتهای داخلی شامل فولاد مبارکه، فولاد اکسین و برخی لولهسازان دست به دست یکدیگر دادهاند تا در نهایت لولههای انتقال گاز ترش در کشور تولید شود. اهمیت این لولهها در پروژههای گازرسانی به حدی است که تا چندی پیش، تمام این لولهها از خارج کشور تامین میشدند و شرکتهای یاد شده با تولید این گرید از محصول، کشور را از واردات لولههای انتقال گاز ترش بینیاز کردند.
موسوی اضافه کرد: در خطوط فشار قوی انتقال گاز، لولههای مانیسمان بدون درز مورد استفاده قرار میگیرد که تولیدکننده این محصول، عمدتا شرکت لولهسازی اهواز است و در حال حاضر، این نوع لولهها در بازار کم است. بنابراین، پیمانکاران مجبور به استفاده از سایر لولهها به جای آنها هستند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم تولید لولههای مانیسمان جهت انتقال گاز افزایش یابد زیرا این لولهها در عین دارا بودن کیفیت لازم، قیمت کمتری نیز دارند و استفاده از آنها در خطوط انتقال گاز موجب کاهش هزینههای اجرای پروژهها میشود. علاوهبراین استفاده از لولههای مانیسمان ساخت اهواز با سرعت بیشتری در محل پروژهها نصب میشود و بنابراین سرعت اجرای پروژه با استفاده از این محصولات، افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت مهندسی لوله گستر ماهدشت در پایان عنوان کرد: خوشبختانه کیفیت لولههای تولید داخل، قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجی است و شرکت لولهسازی اهواز در ایران حرف اول را در این زمینه میزند اما تولید این شرکت پاسخگوی نیاز داخلی نیست. البته لولههای انتقال گاز با توان یکچهارم پوند بر اینچ مربع در کشور به وفور تولید میشوند و در این زمینه به خودکفایی رسیدهایم. بنابراین واردات، دیگر مقرون به صرفه نیست مگر اینکه لولههای بیکیفیت چینی به کشور وارد شوند که کاربرد این لولهها نیز در خطوط انتقال گاز به دلیل حضور مهندس ناظر در اجرای پروژهها، مورد قبول واقع نمیشود. در گذشته، لولههای چینی در خطوط انتقال گاز مورد استفاده قرار میگرفت و برخی مهندسان ناظر نیز آن را تایید میکردند. در حال حاضر، در مورد بهکارگیری لولههای بیکیفیت در خطوط انتقال گاز سختگیری میشود و سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز بر اجرای پروژهها با دقت بیشتری نظارت میکند.
انتهای پیام//