بنا بر اعلام بانک سرمایهگذاری چند ملیتی یو بی اس «UBS AG»، تلاشهای چین برای افزایش استخراج لیتیوم میتواند باعث شود که این کشور تا اواسط دهه کنونی، یک سوم عرضه جهانی لیتیوم را در اختیار بگیرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، بانک یو بی اس انتظار دارد که معادن تحت کنترل چین، از جمله پروژههایی در آفریقا، تولید خود را تا سال ۲۰۲۵ از ۱۹۴ هزار تن در سال ۲۰۲۲ به ۷۰۵ هزار تن افزایش دهند. این امر سهم چین از ماده معدنی حیاتی مورد نیاز در باتری خودروهای الکتریکی را به ۳۲ درصد از عرضه جهانی خواهد رساند این در حالی است که این رقم در سال گذشته حدود ۲۴ درصد بوده است.
رقابت برای ایمنسازی لیتیوم در بالاترین سطوح در حال انجام است و کشورهایی از جمله ایالات متحده، دسترسی به مواد لازم برای ساخت باتری را در اولویت قرار دادهاند؛ چراکه جهان تلاش میکند تا هرچه سریعتر انرژیهای سبز را جایگزین سوختهای فسیلی کند. در این میان نیازهای چین به ویژه شدید است، چراکه این کشور بزرگترین بازار جهان برای وسایل نقلیه الکتریکی را در خود جای داده است.
افزایش تولید چین شامل افزایش مواد مشتق شده از لپیدولیت – سنگی لیتیومدار است که به دلیل بازده کم و هزینههای بالای انرژی، اغلب به عنوان یک کالای بیکیفیت و از نظر زیستمحیطی نامطلوب در نظر گرفته میشود. در این میان بانک یو بی اس تاکید میکند که لپیدولیت در چین ۲۸۰ هزار تن لیتیوم در سال ۲۰۲۵ یا ۱۳ درصد از عرضه جهانی از ۸۸ هزار تن سال گذشته را تشکیل میدهد چراکه هدف دولت پکن، ادامه حمایتها از این بخش است.
پکن در حال حاضر اقدام به محدود کردن استخراج غیرمجاز لپیدولیت در استان جاینگشی، یک مرکز معدنی بزرگ کرده است و از این مسیر به دنبال هدف خود یعنی اعمال کنترل بیشتر بر ذخایر در دسترس خود است.
انتهای پیام//