چین، بزرگترین تولیدکننده روی و همچنین بزرگترین مصرفکننده آن در جهان است. از طرفی به دلیل تقاضای زیاد در چین، این کشور از واردکنندگان این محصول نیز به شمار میآید. بیشترین مصرف روی در تولید فولاد گالوانیزه است که در بخش ساختوساز و خودرو استفاده میشود. تولید روی چین در سال ۲۰۲۳ تا ماه آگوست، روند افزایشی را تجربه کرده است که از جمله دلایل آن میتوان به شروع تولید کارخانجاتی که به دلیل تعمیرات و نگهداری تعطیل شده بودند، اشاره کرد. این کارخانجات تولید خود را پس از شروع به کار افزایش دادند. شروع مجدد تولید واحدهای ذوب بازیافت روی نیز در رشد تولید اثرگذار بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، تولید معدنی روی در سال گذشته میلادی در چین، به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید. این کشور بزرگترین تولیدکننده این فلز پایه در جهان و به طور همزمان بزرگترین مصرفکننده آن به شمار میرود؛ به طوری که با وجود تولید بیش از چهار میلیون تن روی در سال، این کشور از بزرگترین واردکنندگان روی در جهان نیز به شمار میآید. صنعت بزرگ فولاد (گالوانیزه)، مهمترین دلیل مصرف قابل توجه روی در چین است. دو کشور پرو و استرالیا به ترتیب دومین و سومین کشورهای تولید روی معدنی در جهان در سال ۲۰۲۲ بودند. حدود ۶۰ درصد از مصرف روی در فولاد گالوانیزه است که به طور گسترده در بخشهای ساختوساز و خودرو استفاده میشود.
افزایش تولید روی در چین در سال ۲۰۲۳
روند تولید ماهانه روی چین تا آخر ماه آگوست در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در نمودار یک قابل مشاهده است.
مطابق با نمودار یک و با بررسی دادههای تولید ماهانه روی چین تا ماه آگوست در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، در هر دو سال بیشترین تولید در ماه مارس رخ داده که در سال ۲۰۲۲، میزان تولید ۵۹۱ هزار تن و در سال ۲۰۲۳، مقدار تولید ۶۴۴ هزار تن بوده است. گفتنی است با توجه به قرارگیری تعطیلات سال نو میلادی در ماه فوریه و همچنین زمانبندی مربوط به تعمیرات و نگهداری سالانه برخی کارخانههای بزرگ در این بازه، به طور کلی آمار تولید محصولات صنعتی چین در این دو ماه همواره به صورت تجمعی منتشر میشود. در سال ۲۰۲۲، مجموع تولید روی چین در این دو ماه یک میلیون و ۵۶ هزار تن بوده و در سال ۲۰۲۳، با افزایش ۲ درصد به یک میلیون و ۷۳ هزار تن رسیده است.
از ماه فوریه تا آگوست سال ۲۰۲۳ نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۲، افزایش تولید روی در چین رخ داده است. بیشترین افزایش تولید در ماه آپریل حدود ۱۱ درصد بوده که موجب شده است میزان تولید از ۵۳۷ هزار تن به ۵۹۴ هزار تن در این ماه برسد. همچنین در سال ۲۰۲۳ تا ماه آگوست، روند تولید نیز صعودی بوده است. طرح مازاد تولید ذوب داخلی و از سرگیری فعالیت کارخانههای ذوب ثانویه روی، موجب افزایش تولید در ماههای اخیر شده است.
تولید روی در ماه مارس سال ۲۰۲۲، افزایش ۵۳ هزار تنی نسبت به سال گذشته داشته است و از ۵۹۱ هزار تن در سال ۲۰۲۲، به ۶۴۴ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. در فصل دوم سال ۲۰۲۲، افزایش تولید روی به طور میانگین در سه ماه حدود ۸ درصد بوده و همان طور که گفته شد، ماه آپریل بیشترین افزایش را داشته است. از دلایل این افزایش میتوان به شروع تولید کارخانجات ذوب پس از تعمیرات و نگهداری اشاره کرد که تولید خود را افزایش دادند؛ هرچند با ورود به ماه مارس قطع برق بر کارخانههای ذوب در «Qujing» و «Kunming» تاثیر گذاشته است. البته این تاثیر کاهش زیادی را به همراه نداشته است.
در مجموع میتوان گفت که تولید روی در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ در چین روند صعودی داشته؛ اگرچه تولید اکثر کارخانههای ذوب در «Yunnan» بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش را رقم زده است. همچنین تعمیرات و نگهداری در کارخانه ذوب «Honghe» تولید را کاهش داده است اما به دلیل لغو محدودیتهای ناشی از کرونا، افزایش فعالیت اقتصادی در چین و شروع فعالیت کارخانجات تعطیل در این ماه، از کاهش زیاد تولید جلوگیری شده است.
در دو ماه ابتدایی فصل سوم سال ۲۰۲۳ (جولای و آگوست) نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش بین ۲ تا ۳ درصد تولید رخ داده است. تولید در ماه جولای نسبت به ماه قبل از خود ۵ درصد کاهش داشته است.
افزایش تولید تجمعی روی
وضعیت تولید تجمعی روی چین تا ماه آگوست در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در نمودار ۲ قابل مشاهده است.
با نگاهی به نمودارهای یک و ۲ میتوان دریافت با توجه به تفاوتهایی که در تولید ماهانه روی چین در ماههای مختلف سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ وجود داشته است، میزان تولید تجمعی تا انتهای ماه آگوست، تفاوت نسبتا محسوسی را نسبت به سال قبل به نمایش گذاشته است؛ به طوری که تا انتهای این ماه، افزایش حدود ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و از چهار میلیون و ۳۳۷ هزار تن، به چهار میلیون و ۵۳۸ هزار تن رسیده است.
عملکرد اقتصادی بهتر و همچنین دورههای کوتاهتر تعطیلیهای برنامهریزی شده مربوط به تعمیرات و نگهداری، در بهبود میزان تولید در سال ۲۰۲۳ تا این مقطع از سال تاثیرگذار بوده است. افزایش محسوس تولید تا ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل، در بهبود این آمار تاثیرگذار بوده است؛ حال آنکه تولید در دو ماه جولای و آگوست، تفاوت چندانی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ ندارد.
انتهای پیام//