مدیر بنگاه ضایعاتی فلزات سید گفت: برای جداسازی میزان مس مصرفی در قطعات الکترونیکی، به تجهیزات خاصی نیاز است که متاسفانه چنین تکنولوژی در ایران موجود نیست و اغلب ضایعات قطعات الکترونیکی برای جداسازی به کشور ترکیه ارسال میشوند زیرا هزینه ارسال ضایعات به ترکیه از هزینه خرید دستگاه جداکننده مس از این نوع قراضه مقرونبهصرفهتر است.
سامان چراغعلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: قیمت ضایعات در ایران مانند تمام مواد و کالاها تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز است و با رشد قیمت دلار، قیمت ضایعات نیز به طرز عجیبی روند صعودی در پیش میگیرد. در چند هفته گذشته به دلیل رشد قیمتها، میزان خرید و فروش انواع ضایعات مسی و برنجی به طور قابل توجهی کاهش یافته و خریداران از خرید و فروشندگان از فروش اجتناب میکنند و همه منتظر برقراری ثبات در بازار هستند. علاوه بر نرخ ارز، افزایش قیمت جهانی مس و باز شدن واحدهای تولیدی دنیا نیز در این امر نقش داشتهاند. به این ترتیب، با افزایش ناگهانی تقاضا، میزان قیمت نیز جهش یافته است.
وی افزود: در بین انواع ضایعات مسی، مس ذوبی بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان و فروشندگان بوده و میزان اضافات این نوع ضایعات از انواع دیگر کمتر است. ضایعات مس کابلی نیز مشتریان خاص خود را دارد اما به دلیل اینکه فروش آن احتیاج به مجوز دارد، تناژ زیادی از آن خرید و فروش نمیشود. اغلب مشتریان ضایعات مسی و برنجی، کارخانههای تولیدکننده شیرآلات بهداشتی و لولههای برنجی و مسی هستند و کارگاههای ریختهگری بیشترین حجم ضایعات را مصرف میکنند. علاوه بر واحدهای تولیدی، بنگاههای ضایعاتی کوچک و یا واحدهایی که در مزایدههای خصوصی و دولتی شرکت میکنند نیز حجم بالایی از ضایعات را از ما خریداری میکنند و به صورت تفکیک شده به فروش میرسانند.
مدیر بنگاه ضایعاتی فلزات سید تصریح کرد: مراحل جداسازی و بازیافت قراضه مسی در ایران کاملا به صورت دستی انجام میشود و تکنولوژی خاصی برای این منظور در هیچ واحد تولیدی مورد استفاده قرار نمیگیرد. ضایعات در کورهها ذوب شده و هرچه دما افزایش یابد، ناخالصیها هر کدام در یک دمایی از بین میروند و در نهایت مس خالص باقی میماند. در این بین ضایعات دستگاههای الکترونیکی شرایط متفاوتی دارند، چراکه برای جداسازی میزان مس مصرفی در قطعات الکترونیکی مانند قطعات یک رایانه، به تجهیزات خاصی نیاز است که متاسفانه چنین تکنولوژی در ایران موجود نیست و اغلب ضایعات قطعات الکترونیکی برای جداسازی به کشور ترکیه ارسال میشوند زیرا هزینه ارسال ضایعات به ترکیه از هزینه خرید دستگاه جداکننده مس از این نوع قراضه مقرونبهصرفهتر است.
چراغعلی بیان کرد: صنعت مس و صنایع وابسته به آن به جز نوسانات قیمتهای داخلی و خارجی دارای مشکلات بسیاری هستند. به عنوان مثال، یکی از دغدغههای بنگاههای ضایعاتی این است که بار خریداری شده سالم تحویل شود و در این میان ممکن است مشکلاتی مانند سرقت و عدم ارائه نامه فروش نیز اتفاق بیفتد. به طور کلی فردی که در هر گوشه از این صنعت در حال فعالیت است، به طور مداوم با چالش و استرس مواجه است. تمام این دغدغهها موجب شده که میزان خرید و فروش ما در ماه میزان ثابتی نداشته باشد و در هر لحظه در حال تغییر باشد.
وی در پایان یادآور شد: ضایعات عمدتا با کمترین سود به فروش میرود اما سازمان مالیات بدون توجه به سود بنگاه، مالیات بر ارزش افزوده را بدون هیچ معافیتی وضع و از بنگاه طلب میکند. این موضوع باعث شده تا بسیاری از بنگاههای ضایعاتی با چند حساب یا به صوزت نقدی معاملات خود را انجام دهند.
انتهای پیام//