مدیر بنگاه ضایعاتی پورعبدالله گفت: ضایعات مس و برنج یکی از مواد مصرفی برای ساخت انواع محصولات مانند سیم، کابل و ظروف مسی است. صنعتگران با توجه به قدرت خرید مردم و نیاز بازار از ضایعات با عیارهای مختلف استفاده میکنند. کیفیت و قیمت نهایی یک محصول رابطه مستقیم با نوع ضایعات مصرفی دارد.
پورعبدالله در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: در حال حاضر شاهد رشد باور نکردنی قیمتها هستیم که در این بین، قیمت فلزات نیز جهش شدیدی را در پی دارد. گاهی اوقات نوسانات قیمتی متوقف میشود که اگر در دو سال اخیر این نوع توقفها اتفاق نمیافتاد، شرایط تولید بسیار بدتر از وضعیت فعلی بود در واقع این توقفها برای حفظ اقتصاد کشور لازم است، در غیر این صورت در کوتاهترین زمان ممکن چرخ تولید خواهد ایستاد. قیمت ضایعات نیز تحت تاثیر نوسانات قیمت فلزات و نرخ ارز تغییرات شدیدی را در قیمت تجربه میکند.
وی افزود: در بنگاه ضایعاتی خود تمام فلزات ضایعاتی رنگی را خرید و فروش میکنیم که ضایعات مسی و برنجی در این بین از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و نسبت به سایر ضایعات شاخصتر هستند. ضایعات مسی و برنجی انواع مختلفی دارند که به عنوان مثال میتوان به مس ذوبی، مس کابلی و مس آرمیچری اشاره کرد. انواع ضایعات مس و برنج به عنوان مواد اولیه در صنایع بسیاری همچون سیم و کابلسازیها و واحدهای تولید ظروف مسی مورد استفاده قرار میگیرد که با توجه به میزان خلوص، هرکدام از آنها در صنعت مربوطه به کار گرفته میشود.
مدیر بنگاه ضایعاتی پورعبدالله تصریح کرد: به عنوان مثال، ضایعات مس کابلی نسبت به سایر ضایعات درصد خلوص بالاتری دارد و برای ساخت انواع سیم و کابل از این نوع ضایعات استفاده میکنند. برای ساخت ظروف مسی که عیار خلوص و رسانایی فلز مس چندان مهم نیست میتوان از هر نوع ضایعهای استفاده کرد که البته هر کدام از این ضایعات تحت عملیات بازیافت قرار میگیرند و هرگونه ناخالصی از آن جدا میشود. شایان ذکر است که اغلب مشتریان ما نیز از صنایع مزبور بوده و در استان تهران قرار دارند.
پورعبدالله عنوان کرد: سلیقه مدیران واحدهای تولیدی در بحث استفاده از انواع مختلف ضایعات مس و برنج نیز دخیل است که تا چه کیفیتی برای محصول و چه خلوصی برای ضایعات مصرفی در نظر دارند. قیمت نهایی محصول نیز رابطه مستقیم با میزان کیفیت مواد اولیه دارد. از دو سال پیش تا کنون که با رشد سریع قیمتها مواجه شدهایم، شاهد ریزش شدید تعداد مشتریان و کاهش قدرت خرید مردم برای تهیه محصولات مسی هستیم که این عوامل نیز موجب تغییراتی در تصمیمگیریهای صنعتگران در استفاده از انواع ضایعات شده است.
وی مطرح کرد: تنها مشکل اصلی صنعتگران و بنگاههای ضایعاتی رشد قیمتها بوده که تحت تاثیر هر اتفاقی شاهد آن هستیم. رشد قیمتها به مرور زمان موجب کاهش نقدینگی انواع واحدهای وابسته به فلزات میشود. به عنوان مثال وقتی در یک هفته ضایعاتی را جهت جداسازی و آمادهسازی خریداری کردیم و فروختیم، مبلغ اخذ شده از مشتری برای خرید محموله ضایعاتی در هفته بعد آن کافی نبود و در واقع فعالان در این حوزه از سرعت رشد نجومی قیمتها بازمیمانند. تنها راهکار این معضل ثابت نگه داشتن قیمتها از طرف ارگانها و سازمانهای دولتی مربوطه است که در شرایط نا مطلوب اقتصادی کشور این امر عملا ممکن نیست. در واقع برای حفظ فعالیت خود مجبور هستیم با بالاترین قیمتها نیز به خرید و فروش بپردازیم.
مدیر بنگاه ضایعاتی پورعبدالله در ادامه توضیح داد: آینده صنعت مس و سایر فلزات به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و هر اتفاق سیاسی و اقتصادی تمام تصمیمات و برنامهریزیهای ما را به هم میریزد. در واقع برای آینده کاری خود هیچ چشماندازی را متصور نیستیم و برنامهریزیها را در هر روز با توجه به شرایط تغییر میدهیم.
انتهای پیام//