سخاوت شیردل در گفتو گو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی«فلزات آنلاین»، اظهار داشت: بیشتر ضایعات خریداری شده در این بخش را سیم و کابلهای برقی، ظروف مسی و رادیاتورهای خودروها تشکیل میدهد که توسط فروشگاههای کوچک خریداری و پس از تفکیک و تصفیه این قراضهها ما آنها را به مصرفکنندگان نهایی میفروشیم.
وی با اشاره به اینکه در این واحد، ذوب فلزات انجام نمیگیرد، بیان کرد: قراضههای مسی و برنجی پس از جمعآوری به کارخانهها منتقل و پس از ذوب شدن به شمشهای مسی یا برنجی تبدیل میشوند که از آنها لوله و … تولید میشود.
خرید قراضههای مسی هیچ زمان خاصی ندارد
شیردل عنوان کرد: خرید ضایعات مسی و برنجی هر روز بنا به درخواست مشتریان انجام میشود چرا که خرید و فروش قراضه عموما هر روز هفته انجام میشود و محدودتی از این نظر وجود ندارد. تناژ خرید ما نیز متغیر و به عوامل زیادی بستگی دارد، خرید کمتر ۵۰۰ کیلوگرم را خرده فروشی و خرید بیش از این تناژ را عمده فروشی میگویند، در واقع خرده فروشان بارهای ضایعاتی را از وانتیهای دورهگرد خریداری کرده و به عمدهفروشان میفروشند و ما عمدهفروشان نیز این ضایعات را در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که سیم و کابلهای مخابراتی آیا توسط شما سوزانده میشود، گفت: این روش توسط ما انجام نمیشود و قبل از اینکه این نوع ضایعات بهدست ما برسد تفکیک شده است، در واقع ما این سیمها را به صورت سوخته و بدون روکش خریداری میکنیم.
تورم و گرانی در بازار مس به چشم میخورد
شیردل با بیان اینکه وضعیت بازار سال گذشته نسبت به امسال بهتر بود، عنوان کرد: گرانی و تورم در بازار قراضههای فلزی نسبت به سال گذشته باعث شده خرید و فروش کمتر شود. در پارهای از زمان میزان خرید و فروش به شدت کاهش یافت و به نصف حالت عادی خود رسید، این افزایش قیمت تنها بر بازار داخلی تاثیر منفی نگذاشت و تا حدودی فعالیتهای صادراتی نیز تحت تاثیر این افزایشها قرار گرفت.