سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۴۲ /یکشنبه/۲ دی ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۶:۱۳ /چهارشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر:

صنایع پایین‌دستی فولاد مظلوم واقع شده‌اند

مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر، تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی گفت: با ایجاد ظرفیت بیش از ۱۰ برابری میزان واقعی تولید لوله و پروفیل فولادی از یک سو و رشد چشمگیر واحدهای صنعتی فعال در این بخش از سوی دیگر، امکان سرمایه‌گذاری و احداث کارخانه‌های جدید وجود ندارد و نگاه دولت و سازمان‌های ذی‌ربط معطوف به صنایع بالادستی فولاد شده است.

مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر، تولیدکننده لوله و پروفیل فولادی گفت: با ایجاد ظرفیت بیش از ۱۰ برابری میزان واقعی تولید لوله و پروفیل فولادی از یک سو و رشد چشمگیر واحدهای صنعتی فعال در این بخش از سوی دیگر، امکان سرمایه‌گذاری و احداث کارخانه‌های جدید وجود ندارد و نگاه دولت و سازمان‌های ذی‌ربط معطوف به صنایع بالادستی فولاد شده است.

ناصر حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در خصوص وضعیت بازار لوله و پروفیل فولادی در سال ۱۴۰۲، مطرح کرد: در سالی که گذشت، به دنبال نوسانات بازار روزهای سختی را سپری کردیم و نتوانستیم یک برنامه‌ریزی مشخص برای تولید خود داشته باشیم؛ به نحوی که برای مثال در یک برهه زمانی، با ایجاد ثبات نسبی در بازار شرایط تولید مناسب می‌شد اما در ادامه هم‌زمان با افزایش قیمت‌ها، همه چیز تحت تاثیر نوسانات موجود قرار می‌‎گرفت و میزان تولید در واحدهای صنعتی کاهش پیدا می‌کرد. از سوی دیگر به دنبال افزایش قیمت محصولات فولادی اعم از لوله و پروفیل، توان خرید مصرف‌کنندگان نهایی کاهش یافت و همین امر منجر به افت درآمد تولیدکنندگان لوله و پروفیل شد. متاسفانه این شرایط در سال جاری نیز ادامه یافت و در حال حاضر که حدود یک ماه از آغاز سال جدید می‌گذرد، فعالان این صنعت در بلاتکلیفی به سر می‌برند و مشخص نیست که چه سرنوشتی در انتظار آن‌هاست.

موفق به خرید ورق گرم از بورس نشدیم

وی در ادامه به اهمیت تامین کافی ورق گرم به عنوان ماده اولیه اصلی مورد نیاز تولید لوله و پروفیل فولادی اشاره کرد و گفت: میزان سهمیه ورق گرم برای هر واحد تولیدی لوله و پروفیل مشخص است و فعالان این صنعت برای خرید ماده اولیه از بورس کالای ایران، باید اقدام به گشایش اعتبار اسنادی (LC) کنند. با این وجود، متاسفانه به دلیل برخی مشکلات بانکی که طی سالیان اخیر با آن‌ها مواجه شده بودیم، موفق به انجام آن نشدیم و به همین دلیل ورق گرم مورد نیاز خود را از بازار آزاد خریداری می‌کنیم. البته این مسئله به هیچ وجه برای ما اقتصادی نیست و ناچار به خرید ورق با اختلاف قیمت حدود پنج هزار تومانی هستیم؛ به نحوی که اکنون ورق گرم با قیمتی در حدود ۳۵ هزار تومان در بورس معامله می‌شود و قیمت آن در بازار آزاد به بیش از ۴۰ هزار تومان رسیده است. در این بین، نباید از افزایش قیمت ورق به دلیل رقابت کاذب در بورس نیز غافل شد. برای مثال در هفته گذشته، قیمت پایه عرضه ورق گرم در حدود ۲۲ هزار تومان بود که به دنبال رقابت ایجاد شده، در نهایت قیمت آن به حدود ۳۵ هزار تومان رسید. در نتیجه این امر، بسیاری از تولیدکنندگان کوچک‌مقیاس قادر به تامین ورق مورد نیاز خود نیستند و بر همین اساس ما معتقدیم که عرضه ورق در بازار آزاد با قیمت مناسب، می‌تواند راهکار مناسبی برای تامین کافی ورق گرم باشد. در این صورت تولیدکنندگان هر زمان که به ورق نیاز داشته باشند، اقدام به خرید آن با نرخ مصوب بازار می‌کنند و رقابتی نیز در این راستا شکل نمی‌گیرد که منجر به عدم تامین ورق و در نهایت افت تولید و درآمد و حتی تعطیلی برخی واحدهای تولیدی شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر با اشاره به رکود حاکم در ساخت‌وساز و تاثیر مستقیم آن بر صنعت لوله و پروفیل فولادی، اظهار داشت: طی سالیان اخیر، متاسفانه سرعت اجرا و تکمیل پروژه‌های بزرگ عمرانی و ساختمانی زیر سایه تورم و رکود اقتصادی کاهش یافته است و ساخت‌وساز حدود ۱۰ درصدی در شهرهای بزرگ صنعتی انجام می‌شود. در اقتصاد بیمارگونه کشور، دولت‌های مختلف نتوانسته‌اند اقدامات مناسبی برای بهبود و رونق شرایط تولید به ویژه در بخش خصوصی انجام دهند و از این رو روز به روز به تعداد واحدهای تولیدی نیمه‌فعال و تعطیل در صنایع مختلف به ویژه لوله و پروفیل فولادی افزوده می‌شود. در این شرایط هیچ مسئولی پاسخگوی تولیدکنندگان نیست و فعالان بخش خصوصی چشم امیدی به حمایت دولت و سازمان‌های دولتی ندارند. تنها خواسته ما از مسئولان این است که تولیدکنندگان را به حال خود رها کرده و برای آن‌ها مانع‌تراشی نکنند زیرا ما به خوبی می‌توانیم مسیر پیش روی خود را طی کنیم و نیازی به حمایت آن‌ها نداریم!

حیدری با بیان اینکه متاسفانه همه چیز معطوف به رونق صنایع بالادستی فولاد شده و صنایع پایین‌دستی به حال خود رها شده‌اند، تصریح کرد: شرایط تولید در سال‌های گذشته به نحوی رقم خورده است که همه چیز به نفع صنایع بالادستی فولاد و شرکت‌های دولتی و خصولتی فعال در این بخش تمام شود. از این رو مسئولان ذی‌ربط به شرایط بغرنج تولید در صنایع پایین‌دستی فولاد همچون لوله و پروفیل توجهی نمی‌کنند و برای مثال به دنبال اخذ مالیات بر ارزش افزوده از فعالان این بخش تحت هر شرایطی هستند. مالیات بر ارزش افزوده در سال جدید در حالی به ۱۰ درصد افزایش یافته است که بی‌شک نوسان نرخ ارز و قیمت‌ها در روزهای آینده، منجر به افزایش سایر هرینه‌های تولید به ویژه قیمت مواد اولیه و حامل‌های انرژی خواهد شد و شرایط ادامه حیات واحدهای صنعتی کوچک‌مقیاس را بیش از پیش دشوار خواهد کرد. باور ما بر این است که آینده روشنی پیش روی تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی قرار ندارد و مادامی که حال اقتصاد کشور خوب نشود، نمی‌توان پیش‌بینی چندانی در خصوص آینده انجام داد.

احداث کارخانه‌های جدید اقتصادی نیست

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر با مازاد نیاز لوله و پروفیل فولادی در کشور مواجه هستیم و صادرات، می‌تواند زمینه‌ساز خروج بازار این محصولات از رکود واقع شود، خاطرنشان کرد: با ایجاد ظرفیت بیش از ۱۰ برابری میزان واقعی تولید لوله و پروفیل فولادی، از یک سو و رشد چشمگیر واحدهای صنعتی فعال در این بخش از سوی دیگر، امکان سرمایه‌گذاری و احداث کارخانه‌های جدید وجود ندارد و از این رو نمی‌توان ریسک سرمایه‌گذاری در این صنعت را پذیرفت. بر همین اساس باید صادرات مازاد نیاز داخل در دستور کار قرار بگیرد و چالش‌های موجود در حوزه صادرات رفع شود تا بتوان کورسوی امیدی به بهبود شرایط کنونی داشت.

مدیرعامل شرکت تعاونی پرشین فولاد ابهر در پایان ضمن ابراز نگرانی از آینده تولید در کشور، به کاهش توان واحدهای کوجک‌مقیاس در رویارویی با معضلات تولید اشاره کرد و یادآور شد که در صورت عدم رفع موانع و چالش‌های موجود، نه تنها تولید بلکه اقتصاد کشور نیز با بحران جدی در آینده نزدیک مواجه خواهد شد.

انتهای پیام//

مدیر کارخانه لوله و پروفیل ارومیه:

۶:۵۲ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳

با هدف بررسی آخرین وضعیت تولید انجام شد؛

۱۲:۴۳ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

به دنبال ارتقای سطح عملکرد و بهره‌وری سازمانی،

۱۳:۰۰ /دوشنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۳

با صدور حکمی از جانب مدیرعامل،

۱۱:۲۰ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

با حضور شرکت‌های تولیدکننده لوله و پروفیل در کشور،

۱۰:۵۳ /چهارشنبه/۱۶ آبان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

۷:۴۶ /دوشنبه/۹ مهر ۱۴۰۳

رسول صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات‌‎آنلاین»:

۱۳:۲۵ /شنبه/۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعه صبح پارسیان صبا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۵۳ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

محمد رستمی صفا، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی صفا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۶:۰۳ /شنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۲

مسعود محجل امامی، مدیرعامل گروه مهر سهند در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۴۹ /شنبه/۲۰ خرداد ۱۴۰۲

فاطمه موحد، مدیرعامل شرکت صدرا پروفیل کاوه (فولاد موحد) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۸:۵۰ /شنبه/۷ خرداد ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت فولاد پروفیل مشهد عنوان کرد:

۱۷:۴۳ /دوشنبه/۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

قاسم‌علی جباری، مدیرعامل شرکت پروفیل فولادی اصفهان نوشت:

۵:۲۴ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک اولین تولیدکننده پروفیل در ایران؛

۵:۰۴ /دوشنبه/۲۲ آبان ۱۴۰۲
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/1

224036

فلزات آنلاین

1403/10/1

611682

فلزات آنلاین

1403/10/1

900636

فلزات آنلاین

1403/10/1

3285726

فلزات آنلاین

1403/10/1

26018

فلزات آنلاین

1403/10/1

13781

فلزات آنلاین

1403/10/1

42717

فلزات آنلاین

1403/10/1

50750

فلزات آنلاین

1403/10/1

42984

فلزات آنلاین

1403/10/1

41467

فلزات آنلاین

1403/10/1

28747

فلزات آنلاین

1403/10/1

30194

فلزات آنلاین

1403/10/1

28645

فلزات آنلاین

1403/10/1

37498

فلزات آنلاین

1403/10/1

35677

فلزات آنلاین

1403/10/1

59767

فلزات آنلاین

1403/10/1

28018

فلزات آنلاین

1403/10/1

43147

فلزات آنلاین

1403/10/1

47622

فلزات آنلاین

1403/10/1

4871000