محمد ابراهیمیان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: شرکت اتحاد نورد پارس از سال ۱۳۸۷ تاکنون در زمینه ذوب و نورد محصولات آلومینیومی فعالیت دارد. ظرفیت اسمی این مجموعه سه هزار و ۵۰۰ تن است اما به دلیل چالشهایی که در تامین مواد اولیه با آن مواجه هستیم، کمتر از این میزان تولید میکنیم.
وی مطرح کرد: نوسانات ارزی تاثیر زیادی بر قیمت آلومینیوم دارد و این موضوع باعث میشود تا در زمانی که نرخ ارز افزایش مییابد قدرت خرید ما برای تامین مواد اولیه آلومینیومی کاهش یابد و در نتیجه میزان تولید مجموعه روند نزولی را طی کند. به همین دلیل، هیچگاه نمیتوانیم تخمین دقیقی از میزان تولید داشته باشیم و این میزان در طول سال متغیر است.
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» در خصوص چالش فروش محصولات آلومینیومی، اذعان کرد: تغییرات شدید نرخ ارز، چه کاهشی و چه افزایشی باعث شده تا ما و دیگر شرکتها، متحمل ضررهای فراوان شویم. به دلیل اینکه در این شرایط ما مواد اولیه را با قیمت گزافی تهیه میکنیم اما نمیتوانیم قیمت محصولات خود را بیش از انتظار مشتریان افزایش دهیم و به این ترتیب، میزان سودآوری نامطلوبی عاید مجموعه میشود.
ابراهیمیان یادآور شد: شرکت ما در بازار بورس کالا سهمیهای ندارد و ما باید مواد اولیه ضروری و مورد نیاز خود را از بازار آزاد خرید میکنیم که به دلیل واسطههای بیشماری که در این حوزه وجود دارد، مجبور هستیم آلومینیوم را با قیمت بسیار بالاتری خریداری و مصرف کنیم.
وی در ادامه گفت: نوسانات اقتصادی به قدری شدید است که ما حتی قادر به تصمیمگیری برای یک هفته خود نیستیم، زیرا نمیتوانیم پیشبینی کنیم که آیا نرخ ارز روند کاهشی پیدا خواهد کرد یا افزایش را به دنبال خواهد داشت. آیا بازار بورس با افزایش معاملات بورسی همراه خواهد بود یا روند کاهشی؛ به همین علت هیچگونه برنامه توسعهای برای سال جاری نداریم.
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس در خصوص کیفیت مواد اولیه آلومینیومی، تاکید کرد: از ابتدای فعالیت تاکنون گرچه شمش آلومینیومی مورد نیاز خود را از بازار آزاد تامین میکنیم، اما منابع تامین ما ثابت بوده است و در نتیجه به این طریق توانستهایم کیفیت مواد اولیه تامینی خود را حفظ کنیم اما آنچه هیچگونه کنترلی بر آن نداریم قیمت مواد اولیه است.
ابراهیمیان در خصوص افتتاح کارخانه آلومینیوم جنوب(سالکو) عنوان کرد: نیاز کشور به مواد اولیه آلومینیومی سالانه ۲۵۰ هزار تن است که شرکت ایرالکو و المهدی این میزان را تولید و عرضه میکنند اما با توجه به کاربردی بودن آلومینیوم و مصارف متنوع این فلز در صنایع مختلف، احداث کارخانه سالکو، اقدام بزرگی در کشور به شمار میآید و سرمایهگذاری مناسبی است.
وی خاطر نشان کرد: راهاندازی این کارخانه یکی از بهترین اقداماتی بود که در چند سال اخیر انجام شده است و باید این شرکت تولیدات خود را در بازارهای داخلی عرضه کند تا قیمت مواد اولیه آلومینیومی در کشور کاهش و تولید محصولات آلومینیومی رونق بیشتری به خود بگیرد اما در صورتی که روند توزیع شمش به همین روال ادامه داشته باشد و مدیران تنها در صدد صدور طرحهایی باشند که قابلیت اجرایی لازم را ندارد، صنعت آلومینیوم روز به روز آسیب میبیند.
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس در پایان اذعان کرد: ما تلاش میکنیم مجموعه خود را از خارج شدن از چرخه تولید دور نگه داشته و با وجود مشکلات فراوان در عرصه فعالیت، محصولات با کیفیتی را به مشتریان خود ارائه کنیم. اگر مسئولان نیز میتوانند قیمت ها را ثابت نگه دارند، دریغ نکنند؛ چراکه اگر این روند ادامه یابد بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک با کمبود نقدینگی و مواد اولیه مواجه شده و تعطیل میشوند.