سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۵:۴۹ /یکشنبه/۴ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۳:۲۵ /سه شنبه/۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس:

سنگ بزرگ پیش پای تولیدکنندگان نسوز

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس گفت: در حالی که ما تمهیدات اولیه همچون خرید زمین، دیوارکشی و… جهت احداث کارخانه تولید آجر نسوز را در قالب طرح‌های توسعه‌ای اندیشیده‌ایم اما متاسفانه نقدینگی لازم جهت خرید دستگاه پرس را در اختیار نداریم و به همین علت هنوز موفق به تکمیل و راه‌اندازی خط تولید این محصول نشده‌ایم.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس گفت: در حالی که ما تمهیدات اولیه همچون خرید زمین، دیوارکشی و… جهت احداث کارخانه تولید آجر نسوز را در قالب طرح‌های توسعه‌ای اندیشیده‌ایم اما متاسفانه نقدینگی لازم جهت خرید دستگاه پرس را در اختیار نداریم و به همین علت هنوز موفق به تکمیل و راه‌اندازی خط تولید این محصول نشده‌ایم؛ این در حالی است که تا جند سال قبل، قیمت دستگاه پرس سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود اما امروز قیمت نمونه طرح چین همین دستگاه، به بیش از ۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و دیگر توانایی خرید آن را نداریم.

حسن تاجیک نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» بیان کرد: شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس فعالیت خود را از سال ۱۳۹۳ با هدف تولید انواع نسوزهای منولیتیک (بی‌شکل) اعم از قلیایی، آلومینایی، آلومینا سیلیکاتی و سیلیکون کاربایدی به علاوه انواع کامپوزیت‌های نسوز در شهرک صنعتی مهریز استان یزد آغاز کرده است. در حال حاضر جرم‌های قلیایی پایه منیزیتی به منظور استفاده در کوره قوس الکتریکی در این مجموعه تولید می‌شود و شرکت‌های بزرگ فولادی همچون معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد زرند ایرانیان، فولاد سیرجان ایرانیان، آهن و فولاد ارفع و فولاد آلیاژی ایران از جمله مشتریان ما طی سالیان اخیر بوده‌اند.

ضرورت ارائه خدمات فنی و مهندسی در صنعت نسوز

وی با تاکید بر اینکه علاوه بر تولید محصولات باکیفیت بر پایه دانش و تجربه، ارائه خدمات فنی و مهندسی در صنعت نسوز نیز به یک ضرورت در سالیان اخیر تبدیل شده است، افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تولید محصولات جدید، تنها نمی‌توان به مقوله کیفیت بسنده کرد و هم‌زمان باید در مسیر ارائه خدمات نوین فنی و مهندسی گام برداشت. از این رو ما اقدام به ارائه این خدمات همچون کنترل کیفیت فرایند تعویض نسوز و تضمین نصب؛ تولید داده برای مدل‌سازی به روش تجزیه‌وتحلیل المان محدود؛ ارزیابی طراحی بهینه به روش اجزا محدود و ارزیابی مواد استفاده شده در قبل و تعیین مکانیزم فرسایش نسوز در مجموعه فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس در ادامه به اهمیت آموزش نیروی انسانی در کارخانه‌های تولید نسوز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از فاکتورهای موثر در ارائه خدمات فنی و مهندسی، «آموزش شناخت و کاربرد انواع فرآورده‌های نسوز به کارکنان» است. بر همین اساس ما همواره نگاه ویژه‌ای به مقوله آموزش داشته‌ایم و به دنبال استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص و فارغ‌التحصیل رشته‌های مرتبط با صنعت نسوز همچون مهندسی مواد – سرامیک در مجموعه بوده‌ایم. لازم به ذکر است که استان یزد به نوعی مهد تولید انواع جرم‌های نسوز و سرامیکی در کشور محسوب می‌شود که بیش از چهار دهه از آغاز فعالیت بعضی تولیدکنندگان نسوز در سطح استان می‌گذرد. بر همین اساس می‌توان گفت که اکثر این واحدها با معضل کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه نیستند و با توجه به تجربه به دست آمده و همچنین برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی، جای خالی افراد بامهارت و آموزش دیده به ندرت در کارخانه‌های تولید نسوز استان یزد احساس می‌شود.

تاجیک نوروزی در خصوص تامین مواد اولیه، اظهار داشت: بخش عمده ماده اولیه مورد نیاز تولید جرم‌های قلیایی پایه منیزیتی را اکسید منیزیم تشکیل می‌دهد. خوشبختانه این ماده معدنی به میزان کافی در داخل کشور تولید (کلسینه و زینتر) می‌شود و از این رو ما مشکل چندانی در زمینه تامین آن نداریم. از طرفی طی سالیان اخیر، احداث کارخانه‌های تولید شمش منیزیم نیز در دستور کار هلدینگ‌های بزرگ معدنی و صنعتی کشور قرار گرفته است و شاهد راه‌اندازی چند واحد تولید شمش منیزیم به عنوان یک محصول معدنی خاص و ویژه توسط تولیدکنندگان کشور بوده‌ایم که اتفاق خوبی در این حوزه محسوب می‌شود.

وی در ارتباط با وضعیت کنونی صنعت نسوز کشور، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۹۸ درصد انواع نسوزها اعم از آجر و مواد ویژه نسوز در داخل کشور و توسط فعالان این صنعت تولید شده و تنها حدود ۲ درصد از نسوزهایی که تولید آن‌ها در واحدهای نسوز مقرون به صرفه نیست، به کشور وارد می‌شود. از جمله این نسوزها می‌توان به برخی قطعات ویژه‌ که در صنعت فولاد کاربرد دارند، اشاره کرد. از طرفی، گاها شاهد واردات نسوزهای پایه منیزیتی که با کیفیت و قیمت بهتر نسبت به نمونه‌های مشابه چینی در داخل تولید می‌شوند نیز هستیم که ضرورت دارد استعلام‌های لازم جهت مقابله با واردات این محصولات، در راستای حمایت هرچه بیشتر از تولید داخل توسط بخش‌های مرتبط انجام شود.

این فعال صنعت نسوز با بیان اینکه علی‌رغم حضور و فعالیت حدود ۳۰ ساله در صنعت نسوز کشور، هیچ حمایتی از سوی دولت و سازمان‌های دولتی طی این سال‌ها از ما نشده است، تصریح کرد: واقعیت امر این است که دولت باید حداقل توقعات یک فعال صنعتی که نیمی از عمر خود را وقف تولید و خدمت به جامعه و اقتصاد این کشور کرده، برآورده کند و تسهیلات سرمایه در گردش با هدف رونق تولید و اشتغال‌زایی را در اختیار این فرد قرار دهد اما متاسفانه نه تنها این اقدام طی چند سال اخیر انجام نشده است بلکه شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی به دلیل عدم تامین سرمایه در گردش مورد نیاز کارفرمایان بوده‌ایم.

هنوز موفق به اجرای طرح توسعه نشده‌ایم

تاجیک نوروزی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه محدودیت‌های تامین انرژی به چه میزان بر عملکرد تولیدکنندگان نسوز در کشور تاثیرگذار بوده است، گفت: در حال حاضر ما با توجه به کوره‌ای که در اختیار داریم، جوابگوی ۱۰۰ درصد نیاز مشتریان خود هستیم اما در صورت اجرای طرح‌های توسعه‌ای با هدف افزایش ظرفیت تولید، بدون‌شک نیازمند کوره‌های با ظرفیت بالاتر و به طبع آن تامین گاز بیشتر خواهیم بود. از این رو یکی از چالش‌هایی که ممکن است در مسیر توسعه با آن مواجه شویم، عدم تامین گاز کافی است که امیدواریم با همکاری واخدهای ذی‌ربط، مشکل چندانی در این زمینه گریبان‌گیر ما نشود. در حال حاضر تمهیدات اولیه جهت احداث کارخانه تولید آجر نسوز را در قالب طرح توسعه‌ای اندیشیده‌ایم اما متاسفانه نقدینگی لازم جهت خرید دستگاه پرس «Firebrick Press Machine» آجر را در اختیار نداریم و به همین علت هنوز موفق به تکمیل و راه‌اندازی خط تولید این محصول نشده‌ایم.

وی در همین راستا ادامه داد: در حدود چهار تا پنج سال گذشته، قیمت دستگاه پرس خارجی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود؛ در حالی که اکنون قیمت نمونه طرح چین همین دستگاه، به بیش از ۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و دیگر توانایی خرید آن را نداریم؛ یعنی اگر دولت در آن زمان تسهیلات لازم را در اختیار ما قرار می‌داد، دستگاه مدنظر خود را خریداری می‌کردیم و تا به امروز کارخانه تولید آجر نسوز را به بهره‌برداری رسانده بودیم اما متاسفانه این اقدام در زمان مقرر انجام نشد و علی‌رغم خرید زمین، دیواکشی و آماده کردن زیرساخت‌های مورد نیاز، هم‌اکنون احداث این کارخانه در وضعیتی نامشخص قرار دارد.

مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرشید پارس در پایان با اشاره به اینکه حدود ۴۰ روز از آغاز سال جدید می‌گذرد و در این مدت هنوز موفق به ثبت سفارش جدید نشده‌ایم، خاطرنشان کرد: میزان تولید و فروش انواع نسوزها در کشور، متاثر از صنایع مصرف‌کننده این محصولات به ویژه صنعت فولاد است؛ بنابراین مادامی که تولیدکنندگان فولاد با سه ماه قطعی برق و دو ماه قطعی گاز در طول سال مواجهند، بنابراین نمی‌توان چندان به توسعه و پیشرفت صنعت نسوز خوش‌بین بود و اظهارنظری در خصوص آینده تولید در این صنعت کرد.

انتهای پیام//

مدیر تعمیرات نسوز شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد:

۱۵:۰۳ /یکشنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۳

رئیس هیئت مدیره شرکت فرآورده‌های نسوز الوند:

۱۵:۱۱ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ایران آی.ام.دی:

۵:۲۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳

قائم‌مقام شرکت تهیه مواد غیرفلزی مبارکه:

۱۲:۱۴ /سه شنبه/۲۷ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پلی دیرگداز خوزستان عنوان کرد:

۱۲:۰۵ /چهارشنبه/۲۱ شهریور ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مهندسی صنایع دیرگداز اصفهان:

۵:۰۹ /یکشنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۳

بهرام باغچالی، عضو هیئت مدیره شرکت آداک صنعت پلیمر در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۱۲ اسفند ۱۴۰۲

محسن پروان، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران (ایرفکو) در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۰۹ /شنبه/۲۱ بهمن ۱۴۰۲

سیاوش وجدانی صغیر، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز آذرخش در گفت‌وگو با فلزات آنلاین:

۱۹:۱۸ /شنبه/۲۸ آبان ۱۴۰۱

علی تدین، مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۷:۱۰ /شنبه/۲۱ آبان ۱۴۰۱

کاوه طارمی، مدیرعامل شرکت رسپینا صنعت در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۰:۳۶ /شنبه/۲۲ مرداد ۱۴۰۱

مهدی یوسف‌زاده، مدیرعامل شرکت دیرگداز آذربایجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۰۴ /شنبه/۲۵ مرداد ۱۳۹۹

سیامک مسکوکیان، مدیرعامل شرکت ذوب یار صنعت طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۵۳ /شنبه/۲۸ مرداد ۱۴۰۲

طی سال‌های 1398 تا 1402 رخ داد؛

۷:۳۲ /چهارشنبه/۴ مهر ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/3

206000

فلزات آنلاین

1403/09/3

573182

فلزات آنلاین

1403/09/3

769238

فلزات آنلاین

1403/09/3

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/3

23892

فلزات آنلاین

1403/09/3

12905

فلزات آنلاین

1403/09/3

40091

فلزات آنلاین

1403/09/3

49911

فلزات آنلاین

1403/09/3

42663

فلزات آنلاین

1403/09/3

41480

فلزات آنلاین

1403/09/3

27568

فلزات آنلاین

1403/09/3

29449

فلزات آنلاین

1403/09/3

28043

فلزات آنلاین

1403/09/3

37245

فلزات آنلاین

1403/09/3

34808

فلزات آنلاین

1403/09/3

50294

فلزات آنلاین

1403/09/3

27272

فلزات آنلاین

1403/09/3

39497

فلزات آنلاین

1403/09/3

43987

فلزات آنلاین

1403/09/3

4519700