رئیس کارخانه مجتمع فولاد روهینا جنوب گفت: با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده در صنعت مقاطع طویل فولادی به ویژه میلگرد و اشباع بازارهای داخلی، افزایش قدرت رقابتپذیری در بازار و کاهش بهای تمام شده محصول امری ضروری به شمار میآید. در نتیجه تولیدکنندگان ملزم هستند برای بقای واحدهای تولیدی خود و حفظ سهم بازار با وجود تعدد رقیبان، راهکارهایی را در راستای کاهش هزینههای تولید و بهینهسازی مصارف بیندیشند. البته باید توجه داشت که مولفههای بسیاری روی هزینههای تولید تاثیرگذارند و تولیدکنندگان باید قبل از انجام هر کاری نسبت به شناسایی عوامل و روشهای موثر بر کنترل آنها اقدام کنند. در همین راستا، مجتمع فولاد روهینا جنوب برای حفظ روند سودآوری و ارزشآفرینی بیشتر برای سهامداران خود، راهبردهای کاربردی را به منظور کاهش هزینههای تولید اتخاذ کرد. به طوری که موفق شد با بهرهمندی از تیم تخصصی و کارشناسان زبده خود علاوه بر شناسایی متغیرها، با بهکارگیری ماشینآلات و فناوریهای بهروز، استفاده از مواد اولیه مرغوب، افزایش آمادهبهکاری خطوط تولید و استفاده از قطعات یدکی اصلی، هزینههای تولید را تا حد چشمگیری کنترل کند.
اصغر جابریان محمود در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به حاشیه سود محدود نوردکاران و مارجین قیمتی که میان مواد اولیه و محصول نهایی وجود دارد، تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی به ویژه میلگرد باید چه تمهیداتی را در راستای کاهش هزینههای تولید بیندیشند، بیان کرد: از روشهای ایجاد حاشیه سود در صنایع میتوان به انجام تعمیرات و استفاده از قطعات استاندارد، بهکارگیری و جذب نیروهای متخصص، تولید محصول بر اساس تقاضای بازار و خریداری و نصب خطوط مدرن مطابق با استانداردهای روز جهانی که با بهرهوری بالا و ایجاد ضایعات کمتر، تولید را اقتصادی میکنند اشاره کرد. به عبارتی اگر بتوان محصول را با هزینه کمتری تولید کرد، همین عامل در ایجاد و افزایش حاشیه سود موثر خواهد بود که این برنامهریزی از ابتدای شروع به کار مجتمع فولاد روهینا جنوب در دستور کار قرار گرفته و اقدامات لازم در این خصوص انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به رویکرد مجتمع فولاد روهینا جنوب در زمینه مدیریت هزینههای تولید و اقدامات صورت گرفته، عنوان کرد: باید توجه داشت خریداری خطوط تولید با تکنولوژی روز که با بهرهوری و توسعه اقتصادی نقش مهمی در تولید محصولات مرغوب و با کیفیت بالا دارند، قدرت و توان رقابت با سایر تولیدکنندگان هم در بازار داخلی و هم در بازار صادراتی را افزایش میدهد. در کنار بهرهمندی از فناوریهای پیشرفته در خطوط کارخانه، دومین عاملی که میتواند نقش بسزایی در کاهش هزینههای تولید ایفا کند، تهیه و خرید مواد اولیه از شرکتهای تولیدی استان است که از نظر بعد مسافت و کرایه حمل و همچنین مرغوبیت مواد اولیه از کیفیت خوبی برخوردار هستند. دستیابی به روشهای بهینه و بومیسازی تکنولوژی نیز میتواند عامل موثر دیگری در مدیریت هزینههای تولید محسوب شود؛ همچنین ایجاد انگیزه برای کارکنان، افزایش بهرهوری، ایجاد محیطی امن و ارائه آموزشهای لازم، استفاده از نرمافزارهای سیستم یکپارچه مدیریت و سرعت عمل همراه با دقت پاسخگویی به نیاز مشتریان از عوامل موثر در کنترل و مدیریت هزینهها به شمار میآیند.
کنترل هزینهها با استفاده از فناوریهای بهروز
رئیس کارخانه مجتمع فولاد روهینا جنوب با اشاره به اهمیت بالای حاملهای انرژی در تولید فولاد، در خصوص اقداماتی که تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی میتوانند همگام با افزایش بهای انرژی صنایع به منظور حفظ و ارتقای روند سودآوری خود انجام دهند، تصریح کرد: مسلما میزان مصرف انرژی یکی از عوامل موثر در قیمت تمام شده فولاد محسوب میشود. متاسفانه تصور عمومی و اکثر سیاستگذاران صنعت فولاد و القای ارزان بودن نیروی کار و انرژی در گذشته باعث شد که بسیاری از شرکتهای فعال کنونی، خطوط تولیدی را خریداری کنند که مصرف انرژی آنها و همچنین مقدار ضایعات ایجاد شده به اندازهای باشد که تولید را غیراقتصادی کرده است. به همین دلیل مجتمع فولاد روهینا جنوب با بهرهگیری از تیمهای مجرب کارشناسی و بررسی برندهای اروپایی، خطوط تولید با بالاترین تکنولوژی روز که نسبت به انرژی مصرفی از بهرهوری بالا و همچنین مصرف انرژی پایینی برخوردار هستند، را نصب و راهاندازی کرده است.
جابریان در پاسخ به این سوال که نقش دولت در کنترل متغیرهای اقتصادی و کاهش هزینهها در صنعت فولاد را چگونه ارزیابی میکنید و تا به امروز چه اقدامات موثری از سوی سازمانهای ذیربط در این زمینه صورت گرفته است، ابراز کرد: آنچه که در سالهای اخیر مشهود است، کشور با کمبود انرژی شدیدی مواجه بوده (تابستان کمبود برق حداقل دو ماه و زمستان کاهش فشار گاز به مدت حداقل یک ماه) و میطلبد که دولت در وهله نخست با تشویق بخش خصوصی در این زمینه، چارهای اساسی اتخاذ کند تا با ایجاد نیروگاههای جدید و همچنین تامین گاز و برداشت بهینه آن، اقدامات جدیدی صورت دهد. البته تا آن زمان با وجود این چالش بزرگ (کمبود انرژی) که از نهادههای اصلی تولید به حساب میآید، دولت باید با اعطای تسهیلات ارزانقیمت و معافیت مالیاتی و یا تقبل بخشی از هزینههای تامین اجتماعی، تسهیل و رفع موانع صادراتی و نحوه بازگشت ارز و اجبار آن به فروش پایینتر از قیمت تمام شده محصول، مجوز فروش در حاشیه بازار را برای تولیدکنندگان فراهم کند. همچنین پیشنهاد میشود در این بازه زمانی (زمستان و تابستان)، بازپرداخت اقساط وامهای شرکتهای تولیدی به علت فقدان تولید که ناشی از ناترازی انرژی است، به نحوی به زمان دیگری موکول شود تا بدینوسیله بخشی از هزینههای عدم تولید و توقف خطوط را بتوان از این طریق در صنعت فولاد جبران کرد.
وی در رابطه با اهداف مجتمع فولاد روهینا جنوب در راستای افزایش حاشیه سود و کاهش هزینههای تولید در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: همانطور که پیشتر مطرح شد، تولید محصول طبق تقاضای بازار داخلی و صادراتی یکی از اهداف و رسالتهای اصلی این واحد تولیدی است که با مدیریت هزینههای تولید و انجام اقداماتی همچون تعمیر و نگهداری بهموقع و متوالی، استفاده از مواد اولیه استاندارد و مرغوب و قطعات اصلی که کاهش هزینهها را در بردارد، میتواند منجر به افزایش تولید شده و ارتقای سود را به همراه داشته باشد؛ شایان ذکر است که این سودآوری در راستای توسعه صنعت و ارتقای خطوط تولید، مجددا بهکار گرفته میشود.
انتهای پیام//