رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: با توجه به حجم فعالیتها و گستردگی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، برای رسیدن به کارایی مطلوبتر باید سازوکارهای کنترلی در تمام این مجموعه افزایش یابد و از آنجایی که این مجتمع با شرکتهای زیرمجموعه در قالب یک هلدینگ به شمار میآید، باید فراتر از یک شرکت اداره شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، جلسه کارگروه کنترل مدیریت شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با حضور رئیس هیئت عامل ایمیدرو، مسئولان ارشد این سازمان و اعضای هیئت مدیره شرکت گلگهر برگزار و عملکرد و برنامههای توسعهای آن بررسی شد.
محمدرضا موثقینیا در این جلسه بیان کرد: باید سیستمی در مجتمع گلگهر طراحی شود تا در آن پایداری تولید و حاشیه سود شرکت مشخص باشد و بر اساس آن، شرکتهای زیرمجموعه به نحو مطلوب اداره شوند.
جمشید ملارحمان، عضو هیئت عامل ایمیدرو در این جلسه با اشاره به چالشهای صنعت فولاد، عنوان کرد: از ۱۰ تا ۱۵ سال پیش به صنعت فولاد اعلام میکنیم که بر اساس طرح جامع فولاد، معدن کارخانه نداشته باشد و کارخانههای فولاد نیز به دنبال معدن نباشند اما طبق این رویه پیش نرفتیم و نتیجه این میشود که در صنعت فولاد، میلیاردها دلار هزینه تکراری شده و در عین حال نیز مشکلاتی برای زنجیره ایجاد میشود.
ایمان عتیقی، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در این نشست با اشاره به عملکرد سال گذشته و برنامههای این شرکت در سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: مجموعه گلگهر در سال گذشته، تامین ۱۱ میلیون تن سنگآهن از سایر معادن، استخراج ۱۰٫۸ میلیون تن سنگآهن، ۸۲ میلیون تن باطلهبرداری، تولید ۱۱٫۵ میلیون تن کنسانتره و تولید ۱۲٫۵ میلیون تن گندله را انجام داد.
وی ادامه داد: برنامه امسال این مجتمع، تامین ۱۲ میلیون تن سنگآهن از سایر معادن، استخراج ۱۱ میلیون تن سنگآهن، ۹۰ میلیون تن باطلهبرداری، تولید ۱۲٫۵ میلیون تن کنسانتره و تولید ۱۱٫۸ میلیون تن گندله است.
عتیقی با اشاره به اینکه مجتمع گلگهر ۴۸ طرح در راستای توسعهای به ارزش ۵٫۳ میلیارد یورو تعریف و اجرایی کرده است، گفت: از این میان، ۱۳ طرح پیشران در راستای اقتصاد مقاومتی و ۳۵ طرح صنعتی و زیربنایی است. این طرحها در حوزههای تولید کنسانتره، گندله، احیا اسفنجی، نورد، سیم بکسل و… است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر مطرح کرد: بخشی از این طرحها زیرساختی بوده و در زمینه تولید برق، تامین آب، گاز، تامین ماشینآلات و نیز در حوزه اکتشاف و افزایش ذخایر معدنی است؛ طرحهایی که به مرور تا سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی با اشاره به سرمایهگذاری حدود ۱۱ هزار میلیارد ریالی این مجتمع طی سال ۱۴۰۳ برای طرحهای توسعهای، خاطرنشان کرد: بخشی از این طرحها شامل خرید ماشینآلات معدنی، بهبود کیفیت محصول کارخانههای گندلهسازی شماره یک و ۲، احداث کارخانه تولید سولفات آمونیوم از طریق سولفورزدایی گازهای کارخانه گندله شماره یک و احداث کارخانه طلا در سیاه جنگل است.
عتیقی یادآور شد: احداث نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی، احداث پایانه ریلی جدید، فاز ۳ بازیابی آب، توسعه و ارتقای کیفیت خطوط ۵، ۶ و ۷ کنسانتره، ساخت و نصب پایلوت پلنت فرآوری و گندلهسازی بخش دیگری از این طرحهاست.
انتهای پیام//