بهزاد نیرومند در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: کشور ما در حال حاضر با تولید حدود ۲۷ میلیون تن فولاد در سال، پیشرفت قابل ملاحظهای را نسبت به در این صنعت داشته است ولی در عین حال برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد که در سند چشمانداز ۱۴۰۴ مشخص شده، نیاز به بسترسازیهای بیشتر و گستردهتری در ۶ سال آینده دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به پتانسیلهای موجود در دانشگاههای کشور در زمینه صنعت فولاد، بیان کرد: امروز نیاز به توسعه پژوهش در صنعت ریختهگری یک ضرورت انکارناپذیر است و کشورهای پیشرفته در حوزه صنعت فولاد، در این زمینه سرمایهگذاریهای ویژهای را انجام دادهاند.
نیرومند که چندی پیش مسئولیت دبیری علمی اولین کنفرانس ملی ریختهگری مداوم فولاد در استان هرمزگان را نیز به عهده داشت، با حیاتی خواندن توجه به امر پژوهش در کشورهای پیشرو در زمینه فولاد، افزود: اهمیت این موضوع تا حدی است که برآوردهای انجام شده در کشورهای پیشتاز در زمینه ریختهگری نشان میدهد که برای تولید هر یک میلیون تن فولاد در این کشورها، وجود حدود ۵۰ نفر پژوهشگر تماموقت فولاد ضروری است.
وی در این مورد خاطرنشان کرد: اگر ما نیز بخواهیم به یک چنین جایگاهی در صنعت فولاد در جهان برسیم، با احتساب تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هدفگذاری شده تا سال ۱۴۰۴، تا ۶ سال آینده میبایست حدود دو هزار و ۷۵۰ پژوهش تماموقت تربیت کرده باشیم. پس برای رسیدن به این هدف و داشتن یک صنعت پویا لازم است فضاسازیهای بیشتری را در مقوله پژوهش انجام دهیم و این فضاسازی به صورت مستمر ادامه پیدا کند.
نیرومند در خصوص راهکارهای عملی در حوزه پژوهش در صنعت فولاد کشور نیز عنوان کرد: ما در این روند نیازمند تربیت و تشویق پژوهشگران حرفهای در زمینه فولاد و ریختهگری هستیم و باید تلاشهای خود را در این مسیر متمرکز کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با مهم برشمردن نقش نهادهای فعال در حوزه صنعت فولاد در به نتیجه رسیدن این موضوع، عنوان کرد: شرکتهای مطرح دنیا به این موضوع اهمیت ویژه میدهند؛ به طوری که اخیرا ۳۶۰ نفر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دریافت بورس تحصیلی، در تاتا استیل که یک شرکت فولادسازی بزرگ و شناخته شده در دنیا است، اقدام کردهاند؛ این موضوع میتواند به عنوان الگویی برای حمایت از مقوله پژوهش در این حوزه باشد.
وی در پایان درباره نقش نهادهای داخلی فعال در حوزه فولاد در تقویت بسترهای پژوهشی، تاکید کرد: شرکتهای فولادی، شرکتهای مهندسی منشعب از شرکتهای فولادی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، شرکتهای دانشبنیان و… شتابدهندههای بحث پژوهش در حوزه فولاد هستند و با کمک آنها میتوان به ارتقای تکنولوژی در این صنعت امیدوار بود.
انتهای پیام//