سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۷:۴۷ /یکشنبه/۴ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۲:۰۸ /سه شنبه/۳۰ مرداد ۱۴۰۳

فولاد سنگان روی ریل صعود قرار گرفت؛

مسیر صعودی عملکرد تولید و فروش شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از جمله شرکت‌هایی است که اساسا با رسالت تامین مواد اولیه صنعت فولاد به ویژه کنسانتره و گندله، به عرصه تولسذ ورود کرده است. این شرکت به عنوان تامین‌کننده اصلی مواد اولیه شرکت فولاد مبارکه شناخته می‌شود و شاید همین موضوع برای درک اهمیت جایگاه این شرکت در زنجیره فولاد کافی باشد؛ اگرچه فولاد سنگان در تامین مواد اولیه چندین شرکت دیگر فعال در این زنجیره نیز نقش‌آفرین است.  

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان از جمله شرکت‌هایی است که اساسا با رسالت تامین مواد اولیه صنعت فولاد به ویژه کنسانتره و گندله، به عرصه تولسذ ورود کرده است. این شرکت به عنوان تامین‌کننده اصلی مواد اولیه شرکت فولاد مبارکه شناخته می‌شود و شاید همین موضوع برای درک اهمیت جایگاه این شرکت در زنجیره فولاد کافی باشد؛ اگرچه فولاد سنگان در تامین مواد اولیه چندین شرکت دیگر فعال در این زنجیره نیز نقش‌آفرین است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان یکی از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان مواد اولیه صنعت فولاد ایران به شمار می‌آید و نقش انکارناپذیری را در تامین نیاز کشور به گندله ایفا می‌کند؛ به طوری که عنوان بزرگ‌ترین شرکت صنعتی شرق کشور را نیز یدک می‌کشد. این شرکت که در ابتدا با هدف تامین پایدار بخشی از گندله مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه تاسیس شد، در حال حاضر از واحدهای گندله‌سازی و کنسانتره‌سازی خود، هر یک به ظرفیت پنج میلیون تن در سال بهره‌برداری می‌کند. گفتنی است که در چشم‌انداز فولاد سنگان برای سال ۱۴۰۴، تولید ۷٫۵ میلیون تن کنسانتره و گندله هدف‌گذاری شده است. اگرچه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان رسالت خود را تامین مواد اولیه می‌داند اما از انجام طرح‌های توسعه‌ای و ایجاد زیرساخت‌ها نیز غفلت نکرده و به طراحی اقدامات گسترده‌ای در این زمینه پرداخته است که می‌توانند در آینده‌ای نزدیک، اهداف و چشم‌انداز‌های تولید در این شرکت را محقق سازند.

یک نقش استراتژیک

هدف‌گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ در کشور، از اهمیت تامین پایدار و باکیفیت مواد اولیه صنعت فولاد از جمله کنسانتره و گندله حکایت دارد؛ موادی که می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده صنعت فولاد کشور داشته باشند. در همین راستا، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان اساسا با هدف تولید و تامین پایدار گندله باکیفیت، در راستای تکمیل زنجیره ارزش صنعت فولاد در کشور و مشارکت در توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی منطقه شمال شرق تاسیس شده است. گفتنی است که فولاد سنگان در مسیر تامین مواد اولیه صنایع پایین‌دستی کشور، از مزیت‌های نسبی قابل‌توجهی نیز برخوردار است. علاوه بر عضویت شرکت فولاد سنگان در هلدینگ فولاد مبارکه که خود مزیتی ذاتی برای این شرکت به شمار می‌آید، این شرکت به لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز از مزایای بسیاری برخوردار است که از جمله آن‌ها می‌توان به دسترسی به بزرگ‌ترین معادن سنگ‌آهن شرق کشور اشاره کرد.

عملکرد تولید محصول در شرکت فولاد سنگان در نمودار یک ارائه شده است. چنانچه در نمودار نیز مشاهده می‌شود، این شرکت تولید گندله خود را از یک میلیون و ۹۶ هزار تن در سال ۱۳۹۶ به عنوان نخستین سال فعالیت این شرکت، به بیش از سه میلیون و ۶۳۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسانده است. علاوه بر آن، بررسی عملکرد تولید کنسانتره در شرکت فولاد سنگان نیز روند رشد پیوسته‌ای را در سال‌های اخیر نشان می‌دهد. گفتنی است که شرکت فولاد سنگان در حالی از مرز چهار میلیون تن تولید کنسانتره در سال ۱۴۰۲ عبور کرده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۳۳ درصد بیشتر است. بدیهی است که اگرچه تولید کنسانتره همچنان روندی نوپا در شرکت فولاد سنگان به حساب می‌آید اما رشد چشمگیری را تنها در مدت چهار سال فعالیت خود به ارمغان آورده است.

نمودار یک. عملکرد تولید گندله و کنسانتره در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان همچنین سال جاری را نیز با ثبت پیاپی رکوردهای تولید آغاز کرده است. ثبت رکورد تولید روزانه گندله به میزان ۲۰ هزار و ۱۱۰ تن در تاریخ ۲۳ خرداد ماه از جمله این رکوردشکنی‌ها به شمار می‌آید، در حالی که رکورد پیشین تولید روزانه گندله در این شرکت برابر با ۲۰ هزار و ۸۰ تن و مربوط به هفتم اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۱ بوده است. این شرکت همچنین در اردیبهشت‌ ماه امسال با تولید ۴۵۰ هزار و ۱۳۰ تن کنسانتره، رکورد جدیدی را در زمینه تولید ماهانه این محصول به ثبت رساند؛ به طوری که رکورد پیشین این شرکت در این زمینه برابر با ۴۰۷ هزار تن بوده است.

چشم‌اندازی روشن‌تر

نگاهی به عملکرد فروش فولاد سنگان، از روند رو به رشد نقش‌آفرینی این شرکت در زنجیره تامین حکایت دارد. گفتنی است که این شرکت تاکنون بیش از ۱۹ میلیون تن از گندله مورد نیاز شرکت و گروه فولاد مبارکه را تامین کرده و همچنین بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن از محصولات تولیدی خود را به همراه ارائه تخفیف‌ها و مشوق‌های قانونی در بورس کالا عرضه کرده است. شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در سال گذشته بیش از چهار میلیون و ۲۱۳ هزار تن گندله و همچنین ۵۱۷ هزار و ۵۰۰ تن کنسانتره به فروش رسانده است که بیانگر رشد بیش از ۱۵ درصدی فروش گندله در مقایسه با سال ۱۴۰۱ در این شرکت است؛ با این توضیح که این شرکت در سال ۱۴۰۱ فروش کنسانتره نداشته است. گفتنی است که بیش از ۷۴ درصد از فروش گندله و ۳۴ درصد از فروش کنسانتره فولاد سنگان در سال ۱۴۰۲ به شرکت فولاد مبارکه اصفهان اختصاص داشته است. دیگر مشتریان اصلی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان را نیز شرکت‌های فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، فولاد هرمزگان و سایر شرکت‌های گروه مبارکه تشکیل می‌دهند.

در نمودار ۲، عملکرد فروش گندله در شرکت فولاد سنگان ارائه شده است. اگرچه روند فروش محصول گندله در این شرکت فراز و فرودهایی را در سال‌های اخیر تجربه کرده اما رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است. حجم فروش گندله در سال ۱۳۹۶ در فولاد سنگان ۷۷۵ هزار و ۶۴۹ تن بوده که این عدد در سال ۱۴۰۲، از مرز چهار میلیون تن نیز عبور کرده است. روند رو به رشد فروش در شرکت فولاد سنگان، در درآمدهای این شرکت نیز نمود یافته است؛ به طوری که مجموع درآمدهای حاصل از فروش محصول گندله شرکت در مقایسه با سال ۱۴۰۱، رشد ۴۸٫۷ درصدی داشته است.

نمودار ۲٫ روند فروش گندله در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان

شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان همچنین در سال گذشته، عملکرد مثبتی را در زمینه حمل محصولات خود داشته است. این شرکت از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان بهمن‌ ماه همان سال، چهار میلیون و ۳۶ هزار تن گندله حمل کرده که از این مقدار، حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن به صورت ریلی و یک میلیون و ۵۴۰ هزار تن نیز از طریق جاده بوده است. به طور کلی نیز بررسی عملکرد فروش و حمل محصول در فولاد سنگان نشان می‌دهد که این شرکت با تحقق ۱۰۵ درصدی برنامه جاده‌ای و ۹۴ درصدی برنامه ریلی، ۹۰ درصد از برنامه‌های از پیش تعیین‌ شده سال گذشته خود در این حوزه را محقق کرده است. این روند مثبت حمل محصولات در شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در سال جاری نیز تداوم یافته است. گفتنی است که این شرکت در تاریخ دوم اردیبهشت ماه امسال، رکورد جدیدی را در زمینه حمل ریلی محصولات خود ثبت کرده؛ رکوردی که با حمل ۱۴ هزار و ۸۹۱ تن محصول توسط ۱۴۲ واگن به ثبت رسیده است. این در حالی است که رکورد قبلی فولاد سنگان در این حوزه، به حمل ریلی ۱۴ هزار و ۶۰۰ تن محصول توسط ۱۳۹ واگن در تاریخ هفتم آذر ماه ۱۴۰۲ برمی‌گردد.

بنابراین روشن است که شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان چه نقش موثری در زنجیره تامین مواد اولیه صنعت فولاد ایفا می‌کند؛ البته باید توجه داشت که این شرکت طرح‌های توسعه‌ای قابل‌توجهی را با هدف نقش‌آفرینی بیشتر در صنعت فولاد و خلق ارزش پایدار تعریف کرده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به طرح دو میلیون و ۵۰۰ هزار تنی کنسانتره هماتیتی (به عنوان بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین کارخانه کشور در نوع خود) و به طور متقابل، طرح افزایش ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تنی کارخانه گندله‌سازی اشاره کرد که علاوه بر بهره‌گیری از تکنولوژی جدید و حفظ منابع سنگ‌آهن کشور، ظرفیت تولید این شرکت را به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنسانتره و گندله افزایش می‌دهد و چشم‌اندازهای ترسیم‌ شده برای این شرکت را نیز تحقق می‌بخشد. بنابراین تعریف و اجرای این طرح‌های توسعه‌ای، گام بلندی در مسیر ارتقای جایگاه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در صنعت فولاد به شمار می‌آید و می‌تواند نقش‌آفرینی این شرکت در زنجیره تامین این صنعت را پررنگ‌تر از امروز کند.

انتهای پیام//

علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۰ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۰۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

بهرام شکوری، عضو هیئت مدیره و کمیته راهبردی موسسه راهبردی معدن و فولاد سبز (سیگماس) در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۴:۳۰ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۸:۳۱ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۵۲ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محسن مصطفی‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۱ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

حسين کاظمی‌مهر، نايب رئيس هيئت مديره شرکت مجتمع فولاد و نورد آسين ابهر طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۵۴ /شنبه/۳ آذر ۱۴۰۳

سید رضا شهرستانی، مدیرعامل شرکت لوله و اتصالات چدنی (کلاچ) طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۳ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

مصطفی چمران، معاون فروش شرکت آهن و فولاد ارفع طی یادداشتی نوشت:

۷:۴۹ /سه شنبه/۱۳ شهریور ۱۴۰۳

صادق قاسمی فلاورجانی، مديرعامل شرکت فنی مهندسی آرين مدرن جهان‌آرا طی یادداشتی نوشت:

۷:۲۹ /شنبه/۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

حسين کهزاد، مديرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۴:۴۸ /شنبه/۲۵ آذر ۱۴۰۲

فرشید سلطان‌زاده، مدیرعامل شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۲۷ /شنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۲

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس عنوان شد؛

۱۵:۲۸ /یکشنبه/۶ آبان ۱۴۰۳

در نشست رسانه‌ای مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان مطرح شد؛

۱۵:۱۱ /شنبه/۵ آبان ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» گزارش می‌کند:

۱۰:۵۶ /یکشنبه/۲۹ مهر ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد هرمزگان؛

۵:۵۶ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر؛

۵:۴۲ /شنبه/۲۶ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت فولاد جهان آرا اروند؛

۶:۳۵ /شنبه/۱۹ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک تحقیق و توسعه شرکت فولاد سنگان؛

۶:۲۵ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

اینفوگرافیک پروژه‌های شرکت سنگ آهن مرکزی ایران؛

۶:۱۶ /شنبه/۱۲ آبان ۱۴۰۳

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/3

206000

فلزات آنلاین

1403/09/3

573182

فلزات آنلاین

1403/09/3

769238

فلزات آنلاین

1403/09/3

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/3

23892

فلزات آنلاین

1403/09/3

12905

فلزات آنلاین

1403/09/3

40091

فلزات آنلاین

1403/09/3

49911

فلزات آنلاین

1403/09/3

42663

فلزات آنلاین

1403/09/3

41480

فلزات آنلاین

1403/09/3

27568

فلزات آنلاین

1403/09/3

29449

فلزات آنلاین

1403/09/3

28043

فلزات آنلاین

1403/09/3

37245

فلزات آنلاین

1403/09/3

34808

فلزات آنلاین

1403/09/3

50294

فلزات آنلاین

1403/09/3

27272

فلزات آنلاین

1403/09/3

39497

فلزات آنلاین

1403/09/3

43987

فلزات آنلاین

1403/09/3

4519700