میزان تولید روی شرکت «Limited Vedanta» طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ روندی کاهشی را طی کرده است. در چهار سال اخیر، مجموع تولید روی این شرکت حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار تن به ثبت رسیده است. در بین زیرمجموعههای این شرکت، سهم «Zinc India» از تولید روی بیشتر از «Zinc International» بوده است. شرکت «Limited Vedanta» از بزرگترین تولیدکنندگان سرب و روی در جهان است. این شرکت با ذخیره ۹ میلیون تن روی در جایگاه هفتم ذخایر روی در جهان قرار گرفته است. درآمد این شرکت طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ روندی صعودی را تجربه کرد که دلیل این امر افزایش تولید و قیمت مواد معدنی بوده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت مشاوره اقتصادی آرمان آتورپات، شرکت «Limited Vedanta» یکی از پیشروترین شرکتهای معدنی جهان است که دارای منابع طبیعی روی، سرب، مس، آلومینیوم، نقره، سنگآهن، فولاد، نیکل، نفت، گاز و انرژی در جهان است. داراییهای «Vedanta» در هند، آفریقا جنوبی، نامیبیا و استرالیا واقع شده است. فعالیتهای شرکت بر اکتشاف و تولید فلزات، استخراج نفت و گاز و تولید برق متمرکز است.
این شرکت فلزات تصفیه شده را با فرآوری و ذوب مواد معدنی استخراج شده در کارخانههای ذوب روی، سرب، نقره، مس، آلومینیوم و سایر تاسیسات فرآوری در هند و آفریقا تولید میکند. همچنین با تبدیل فلزات اولیه تولید شده به محصولاتی مانند ورق، میله، شمش، محصولات نورد و… در تجارت روی، آلومینیوم و مس، در زمینه تولید محصولات فلزی نیز در کنار فروش مواد اولیه فعال است.
«Vedanta» بزرگترین تولیدکننده فلزات اساسی هند و نفت بخش خصوصی است؛ ازاینرو به عنوان بزرگترین و متنوعترین شرکت فعال در زمینه منابع طبیعی در هند، نقش مهمی در حمایت از رشد اقتصادی این کشور دارد. بزرگترین معدن زیرزمینی سرب و روی جهان در هند به نام معدن «Rampura Agucha» متعلق به «Vedanta» است.
زنجیره کاملا یکپارچه تولید روی این شرکت در سال ۲۰۲۳ حدود ۷۷ درصد از سهم بازار را در صنعت اولیه روی هند در اختیار دارد و همچنین در زمینه تولیدات فلزات اساسی (روی)، توسط شرکت جهانی «S&P» که نقش ارزیابی پایداری زیستمحیطی را بر عهده دارد، در سال ۲۰۲۳ به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده در جهان که از تکنولوژیهای نوین زیستمحیطی در تولیدات خود استفاده میکند شناخته شده است که این بیانکننده برتری عملیاتی، نوآوری و شیوههای پیشرو «ESG» (حاکمیت محیطی، اجتماعی و شرکتی) است. شایان ذکر است که این شرکت اولین نام تجاری روی سبز با کربن پایین را در آسیا راهاندازی کرده است و «Ecozen» که با استفاده از انرژی تجدیدپذیر تولید میشود، دارای انتشار کربن کمتر از یک تن در هر تن روی تولید شده است که حدود ۷۵ درصد کمتر از میانگین جهانی است.
شرکت «Vedanta» با ۹ شرکت تابعه که دو شرکت «Zinc India» و «Zinc International» نیز از شرکتهای تابعه آن هستند، مشغول به فعالیت است؛ دو شرکت زیرمجموعه مذکور فعال در زمینه مواد معدنی روی، سرب و نقره بوده و به ترتیب ۶۴.۹ و ۱۰۰ درصد از سهام آنها متعلق به «Vedanta» است. ذخایر شرکت «Zinc India» شامل ۴۶۰ میلیون تن و عمر فعالیت آن بیش از ۲۵ سال است که از مهمترین ذخایر آن میتوان به حدود ۳۰.۸ میلیون تن فلز سرب و روی اشاره کرد؛ همچنین این شرکت با ذخیره ۹.۱ میلیون تن روی، رتبه هفتم ذخیره روی در جهان را به خود اختصاص داده است. شرکت «Zinc International» دارای منابعی با بیش از ۶۵۹ میلیون تن فلز محتوی و عمر فعالیت ۲۰ سال است.
افزایش تولید روی در سال ۲۰۲۳
در نمودار یک، مشخصات میزان تولید روی شرکت «Vedanta» طی چهار سال متوالی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ قابل مشاهده است.
همانطور که در جدول یک قابل مشاهده است، از بین دو زیرمجموعه شرکت «Vedanta» همواره «Zinc India» با اختلاف چشمگیری دارای بیشترین میزان تولید روی طی سالهای مورد بررسی بوده است و حدود ۷ درصد از کل تولید روی را به خود اختصاص داده است. مجموع تولید روی دو شرکت زیرمجموعه از حدود ۹۲۸ هزار تن در سال ۲۰۲۰ به میزان حدود ۹۲۲ هزار تن در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. به صورت کلی روند تولید روی تا سال ۲۰۲۲ صعودی بوده و در سال ۲۰۲۳، تعطیلی کارخانجات ذوب به دلیل تعمیرات و نگهداری، کاهش تولید روی را به همراه داشته است. طی چهار سال اخیر مجموع تولید روی حدود سه میلیون و ۷۶۰ هزار تن بوده است.
روند تولید روی توسط «Zinc India» صعودی بوده و از میزان ۶۸۸ هزار تن در سال ۲۰۲۰ میزان ۷۱۴ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است. افزایش اتفاق افتاده به دلیل رشد تولید در معادن «Sawara» ،«SK» و «Rampura Agucha» بوده است. «Zinc International» کاهش تولید را تجربه کرده است؛ به طوری که از میزان ۲۴۰ هزار تن به میزان ۲۰۸ هزار تن رسیده است. این امر به دلیل کاهش تولید در معدن «BMM» و تحت مراقبت و نگهداری قرار گرفتن معدن «Skorpion» از ابتدای ماه می سال ۲۰۲۳ اتفاق افتاد که ناشی از ناپایداریهای ژیوتکنیکی بود.
تغییرات سالیانه درآمد و سود
در نمودار ۲، درآمد و سود حاصل از فروش روی شرکت «Vedenta» طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ ارائه شده است.
درآمد حاصل از فروش روی حدود ۲۶ درصد از درآمد کل شرکت است. میزان درآمد شرکت و درآمد حاصل از فروش روی، روندی افزایشی داشته است. درآمد شرکت در سال ۲۰۲۳ با افزایش ۵۵ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ از میزان ۱۱ میلیارد و ۷۹۰ میلیون دلار به میزان ۱۸ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان درآمد حاصل از فروش روی که مجموع درآمد دو شرکت «Zinc India» و «Zinc International» است، از میزان سه میلیارد و چهار میلیون دلار به میزان چهار میلیارد و ۷۷۵ میلیون دلار افزایش یافته است.
درآمد حاصل از فروش روی در «Zinc India» در سال ۲۰۲۳ حدود ۷ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. همچنین تغییرات سود قبل از کسر بهره، مالیات و استهلاک نسبت به سال ۲۰۲۲ (EBITDA) ناچیز است.
سال ۲۰۲۳ درآمد در «Zinc International» با افزایش ۸ درصدی مواجه شده که ناشی از حجم فروش در مقایسه با سال ۲۰۲۲ و همچنین افزایش قیمت روی بوده است. از دلایل آن میتوان به افزایش تولید در معدن «Gamsberg» و قیمتهای بالاتر در «LME» اشاره کرد. سود قبل از کسر بهره، مالیات و استهلاک (EBITDA) به دلایل مذکور حدود ۱۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است.
انتهای پیام//