مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت: با تشکیل کنسرسیوم تخصصی توسط بخشهای خصوصی و خصولتی و اعتمادسازیهای لازم، میتوان به حوزه اکتشافات ورود پیدا کرد و با استفاده از تکنولوژیهای جدید و بهروز، اکتشافات عمقی و هدفمند را در برنامه قرار داد که بیشک نتایجی مثبت و شگرف از این طریق در بخش معدن و بهرهبرداری از معادن حاصل خواهد شد.
سید وحید سیدعلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» که در حاشیه سمپوزیوم و نمایشگاه بینالمللی فولاد ۱۴۰۳ در جزیره کیش انجام شد، بیان کرد: طی سه سالی که از آغاز فعالیت شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان با ماموریت تامین پایدار مواد اولیه گروه خوزستان از طریق خرید، تملک، مشارکت و اکتشاف پتانسیلهای معدنی میگذرد، ما موفق شدیم دو معدن سنگآهن را به تملک خود درآوریم.
وی در خصوص عملکرد شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در نیمه نخست سال جاری، عنوان کرد: به لطف پروردگار و توان فنی و علمی نیروهای جوان و متخصص شرکت، در ۶ ماهه ابتدایی امسال توانستیم حجم قابلتوجهی از مواد اولیه فولاد خوزستان را تامین کنیم. در ادامه نیز به دنبال آن هستیم که با شناسایی ظرفیتهای بیشتر در کمربند آهنی کشور (از زون غرب به سمت مرکز، فلات مرکزی و جنوب کشور) و بهرهگیری از پتانسیلهای معدنی موجود، توان اسمی مجموعه را افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در ادامه به «مدیریت هزینهها» به عنوان یکی از اقدامات و دستاوردهای مهم این شرکت طی چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایطی که امروز در کشور حاکم شده است، صنایع معدنی و فولادی زیر سایه محدودیتهای تامین انرژی با توقف تولید و کاهش جریان نقدینگی مواجه شدهاند. شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان نیز از این مسئله مستثنی نبوده و از این رو مدیریت هزینهها را در دستور کار خود قرار داده است؛ به نحوی که با استفاده از دانش و تکنیکهای بهروز در راستای مدیریت بهای تمام شده و هزینههای مختلف اعم از استخراج و مواد ناریه، توانستیم سود مناسبی را شناسایی و ثبت کنیم.
سیدعلی در ادامه با بیان اینکه هر بنگاه اقتصادی به دنبال خلق ارزش و ایجاد ارزش افزوده جهت تولید پایدار و مستمر و ثبت ترازهای مثبت در صورتهای مالی خود است، مطرح کرد: تخصصی کردن کنسرسیومهای بخش خصوصی و خصولتی طی سالیان اخیر مانند شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا، از جمله اقدامات موثر در حوزه معدن کشور طی سالیان اخیر بوده و اقداماتی که به صورت گروهی در این بخش انجام میشود، نتایج مثبتی را به همراه داشته است. بر همین اساس ما معتقدیم اکتشافات و مسائل مرتبط با آن باید به بخش خصوصی واگذار شود زیرا به جای آنکه شرکتهای بزرگ معدنی و فولادی در کشور به صورت جزیرهای عمل کرده و هر کدام جداگانه اقدام به ثبت محدودههای معدنی در مزایدههای مرتبط کنند که این مسئله نیز رانت و هزینههای هنگفتی را جهت تملک معادن به همراه داشته و سود آن نصیب فعالان بخش خصوصی که معدنکار نیستند شده است، این کنسرسیومها میتوانند با اعتمادسازیهای صورت گرفته به حوزه اکتشافات ورود پیدا کنند و با استفاده از تکنولوژیهای جدید و بهروز استخراجی، اکتشافات عمقی و هدفمند را در برنامه خود قرار دهند. از این رو ما امیدواریم با استفاده از پتانسیل و توانایی تمامی شرکتها، مسئولان و سازمانهای مرتبط بتوانیم برنامههای اکتشافی را سرعت دهیم و با اجرای اکتشافات عمقی و هدفمند و به دست آمدن آمار و ارقام دقیق از اکتشافات انجام شده، یک برنامه آمایش و طرح جامع را در راستای تخصیص این مواد معدنی به شرکتهای بزرگ فولادی کشور مانند فولاد خوزستان ارائه دهیم.
دریافت نخستین گواهی کشف در بلوک آبادهـجازموریان
وی در پایان در ارتباط با برنامهها و اهداف شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در ادامه سال جاری، یادآور شد: در راستای اجرای برنامههای ثابت شرکت، باید به تناژ استخراجی هدفگذاری شده در سال با استفاده از بودجه در نظر گرفته شده دست پیدا کنیم. در زمینه اجرای برنامههای متغیر نیز تملک و شناسایی پتانسیلهای معدنی، چه به صورت ۱۰۰ درصدی و چه مشارکتی را دنبال خواهیم کرد. در حال حاضر اقدامات اکتشافی و شناسایی پتاسیلهای خوبی در دست انجام است و با افتخار این خبر را اعلام میکنیم که به عنوان اولین شرکت توانستیم نخستین گواهی کشف را در بلوک آبادهـجازموریان که واگذاری آن توسط ایمیدرو انجام شده بود، دریافت کنیم. هماکنون طرح استخراج و بهرهبرداری از آن آماده شده است و در تلاش هستیم تا پایان سال جاری، پروانه بهرهبرداری را از وزارت صمت استان هرمزگان، دریافت و عملیات استخراج را در این پهنه معدنی آغاز کنیم.
انتهای پیام//