رشد ساختوساز در مناطق مختلف جهان، افزایش تقاضای میلگرد را در آینده بههمراه خواهد داشت. توسعه زیرساخت در کشورهای در حال توسعه، رشد ساختوساز در جهان و همچنین گسترش خدمات اجتماعی و صنایع در کشورهای توسعه یافته، آینده بازار میلگرد را روشن کرده است. پیشبینی میشود نرخ رشد سالانه بازار جهانی میلگرد تا سال ۲۰۲۴ برابر ۶٫۹ درصد باشد و همچنان آسیا و اقیانوسیه بیشترین سهم را از بازار میلگرد در اختیار خواهند داشت.
با توجه به تاثیر روند توسعه ساختوساز و زیرساخت بر بازار میلگرد، بازار این محصول فولادی عموما به ۵ منطقه آمریکا شمالی، اروپا، آسیا و اقیانوسیه، آمریکا لاتین، خاورمیانه و آفریقا تقسیم میشود.
تاکنون آسیا و اقیانوسیه بزرگترین سهم از بازار جهانی میلگرد را در اختیار داشتهاند که این موضوع با توجه به سرعت بالای ساختوساز و توسعه زیرساخت در چین چندان هم دور از ذهن نبود. طی سال ۲۰۱۶ چین ۳۰ درصد از بازار میلگرد جهان را در اختیار داشت.
ارزش بازار میلگرد آمریکای شمالی در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۰ میلیارد دلار برآورد شد. رشد زیرساخت و خدمات عمومی در کشورهای آمریکای شمالی، رشد تقاضای میلگرد در آینده را به همراه خواهد داشت. در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز رشد جمعیت و به دنبال آن رشد ساختوساز در آینده محرک تقاضا میلگرد خواهد بود.
طرح توسعه شهرنشینی در کشورهای هند و چین از عوامل پشتیبان تقاضای ملیگرد در آینده هستند. انتظار میرود رشد شهرنشینی چین تا سال ۲۰۲۰ به ۶۰ درصد برسد. نمودار ۱ سهم متاطق اصلی از بازار میلگرد را در سال ۲۰۲۴ نشان میدهد. همانطور که مشخص است همچنان سهم اعظم بازار در اختیار آسیا و اقیانوسیه خواهد بود.
به طور کلی محرک تقاضای فولاد در مناطق در حال توسعهای مانند آسیا، ساختوساز در کشورهای اروپایی و آمریکا شمالی، رشد خدمات اجتماعی و حتی توسعه صنعت توریسم با توجه به توسعه زیرساختها و رشد ساختوساز خواهد بود.
با وجود عوامل ذکر شده، رشد سالانه ۶٫۹ درصدی بازار میلگرد تا سال ۲۰۲۴ پیشبینی میشود؛ بهطوری که انتظار میرود در سال ۲۰۲۴ ارزش بازار میلگرد به ۲۲۳ میلیارد دلار برسد. با توجه به رویکردهای جدید دولتها انتظار میرود آینده تغییراتی در روش تولید را نیز بههمراه داشته باشد.
در سال ۲۰۱۶ ارزش میلگرد تولید شده با روش کوره بلند به ۷۰ میلیارد دلار رسید؛ اما پیشبینی میشود تولید میلگرد به روش کوره قوسالکتریکی رشد سالانه ۴٫۵ درصدی را تا سال ۲۰۲۴ تجربه کند. هزینه کم عملیاتی با توجه به مواد خام مورد نیاز این روش و همچنین سازگاری با محیطزیست چه به لحاظ گازهای خروجی و چه به لحاظ استفاده از قراضه مانند یک دستگاه بازیافت موجب رشد مطلوب این روش تولید در آینده خواهد شد.
توسعه ساختوساز و زیرساخت در خاورمیانه نیز مشابه سایر نقاط جهان موجب افزایش تقاضای میلگرد خواهد شد؛ چه بسا که شرایط پس از بحران خاورمیانه، رشد بازار میلگرد را تقویت کند. بسیاری از کشورهای منطقه با توجه به این رشد روزافزون اقدام به احداث واحدهای جدید تولید میلگرد و یا افزایش ظرفیت تولید واحدهای موجود کردند؛ اما کمبود منابع در دسترس در برخی کشورها در بهترین شرایط، واحدهای تولیدی در کشورهای منطقه قادر به تامین نیاز داخل خواهند بود که با توجه به سرعت رشد تقاضا این امر نیز دور از انتظار است.