پنجمین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم، سهشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۹۶ در محل هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد. این همایش تا پنجشنبه ادامه داشت.
به گزارش فلزاتآنلاین، در ابتدای آغاز بهکار این کنفرانس، دکتر سیدین، استاد گروه مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت و دبیر همایش آلومینیویوم درخصوص برگزاری این همایش گفت: کنفرانس بینالمللی آلومینیوم با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی و صنعتی درخصوص فلز آلومینیوم برگزار میشود.
این همایش زمینه همکاری و توسعه ارتباط میان دانشگاه و صنعت را فراهم آوردهاست. سیدین این همایش را فرصتی برای جذب سرمایه بهویژه سرمایه خارجی، بررسی بازارهای مرتبط با این فلز، نگاهی به کاربردهای آلومینیوم و همچنین ارائه آخرین دستاوردها در ارتباط با تکنولوژی احیا آلومینیوم دانست.
وی افزود: در نمایشگاه جانبی این کنفرانس ۶۰ شرکت از کشورهای آلمان، فرانسه، سوییس، اسپانیا، ایتالیا و … حضوردارند. در ادامه این همایش، ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: متاسفانه عرضه و تقاضای پژوهش در کشور ما مغفول مانده است و همین موضوع را باید گره اصلی ارتباط میان دانشگاه و صنعت دانست.
نماینده شرکت «NFC» چین، از دیگر سخنرانان افتتاحیه پنجمین کنفرانس بینالمللی آلومینیوم بود. وی به تشریح عملکرد صنعت آلومینیوم دنیا و بهویژه کشور چین پرداخت و عنوان کرد: چین در سال ۲۰۱۴ به تکنولوژی ۶۰۰ کیلوآمپر احیا آلومینیوم دست یافت.
اکنون حدود ۳۹ درصد از ظرفیت تولید آلومینیوم این کشور با همین تکنولوژی تولید میشود. سرمایهگذاری ۶ میلیارد دلاری ایمیدرو برای صنعت آلومینیوم اردشیر سعدمحمدی، عضو هیئت مدیره ایمیدرو از دیگر سخنرانان این کنفرانس بود.
وی تاکید کرد: اتحادیه اروپا، ۲۰ عنصر را به عنوان عناصر استراتژیک انتخاب کرده و آلومینیوم در این لیست قرار دارد. همین نکته حکایت از اهمیت این فلز دارد. وی افزود: ظرفیت تولید آلومینیوم کشور طی سال گذشته ۴۳۰ هزار تن بود که ۳۴۰ هزار تن آن محقق شد. گفتنی است، براساس آمار «USGS»، میزان سرانه مصرف آلومینیوم ایران در سال ۲۰۲۵ به ازای هر نفر به ۱۰ کیلوگرم میرسد. درنتیجه نیاز کشور به این فلز حدود ۹۴۰ هزار تن برآورد میشود.
عضو هیئت مدیره ایمیدرو گفت: از ابتدای صنعت آلومینیوم کشور تا کنون، حدود ۲.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام گرفته است. اکنون ایمیدرو برای سرمایهگذاری ۶ میلیارد دلازی در این صنعت، برنامه دارد.
سعدمحمدی به پروژه پروژه آلومینیوم جنوب اشاره کرد و گفت: این طرح تاکنون ۴۸ درصد پیشرفت داشته است. اکنون انتظار میرود فاز نخست این طرح با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در ابتدای سال ،۹۸ راهاندازی شود.
در نتیجه طی یکی دو سال آتی، ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به حدود ۸۰۰ هزار تن ارتقا خواهد یافت. با راهانداری فاز دوم و سوم آلومینیوم جنوب و هرکدام با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن، کل تولید کشور به ۱.۵ میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود: حدود یک ماهی است که مناقصه برای بهرهبرداری از معدن بوکسیت گینه انجام گرفته است. ۳۰ شرکت نیز برای اجرای این پروره اعلام آمادگی کردهاند. وی تاکید کرد: سرمایهگذاری معدن بوکسیت گینه در مجموع ۷۳۰ میلیون دلار برآورد میشود. ایران ذخایر بوکسیت کافی دارد، اما اکتشاف کافی برای آن صورت نگرفته است. درنتیجه توسعه اکتشاف بوکسیت طی سال جاری، در دستور کار ایمیدرو قرار دارد.
سعدمحمدی گفت: با وجود انرژی ارزان، هزینه تمام شده تولید آلومینیوم در ایران بهازای هر تن حدود ۲ هزار دلار برآورد میشود. این هزینه نسبت به استانداردهای بینالمللی بالاتر است و باید با بهبود تکنولوریهای تولید کاهش یابد. در ادامه این کنفرانس، نمایشگاه بینالمللی آلومینیوم ایران با حضور دکتر سعدمحمدی عضو هیئت مدیره ایمیدرو و دکتر ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت افتتاح شد.