۲ ماه پرهیجان بر بازار آلومینیوم کشور گذشت و بارها در محافل مختلف و گزارشهای پیشین عنوان شد که بهدلیل قیمتگذاری فلزات اساسی با ارز مرجع، رقابت برای خرید کالا ارزان بهشدت افزایش مییابد و همین مسأله موجب شد تا برخلاف سالهای گذشته شاهد رشد تقاضا و معاملات آلومینیوم در ۲ ماه ابتدایی سال باشیم.
به گزارش«فلزاتآنلاین»، قیمت آلومینیوم در ۲ ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ در بازارهای جهانی بعضا شاهد نوسانات چشمگیری بود. این نوسانات بیشتر در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت رخ دادند. هر چند که جهش قیمت آلومینیوم در بازار بسیار سریع بود و در بازه زمانی بسیار کوتاهی رخ داد، اما ثبات در بازار آلومینیوم باعث شد که در بسیاری از بازارها معاملهگران بتوانند قیمت این فلز را پیشبینی و بر اساس آن عمل کنند.
البته برخی از فعاالن بازار آلومینیوم معتقدند که این فلز هنوز به قیمت اصلی خود یعنی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار در هر تن نرسیده است و این احتمال وجود دارد که بهزودی قیمت هر تن آلومینیوم از ۲ هزار و ۳۰۰ دلار عبور کند.
هر چند که بخشی از تقاضای موجود در بورس کالا واقعی و توسط تولیدکنندگان انجام میشود؛ اما به واقع بخش عمدهای از تقاضا کاذب و تنها برای خرید آلومینیوم ارزان از بورس صورت میگیرد. ضمن اینکه ارزانفروشی در بورس، واسطهگری در بازار آزاد را نیز افزایش میدهد؛ چرا که ممکن است خریدار آلومینیوم در بورس، آن را در بازار آزاد با نرخ ارز آزاد به فروش برساند و سود رانتی بسیار زیادی را کسب کند.
ضمن اینکه در این شرایط حتی احتمال صادرات نیز وجود دارد. نمودار ۱ حاکی از آن است که در ۲ ماه ابتدایی سال ،۱۳۹۷ بالغ بر ۱۶ هزار و ۸۰۰ تن آلومینیوم در بورس کالا ایران عرضه شد که در مقابل آن ۳۴ هزار و ۹۰۰ تن تقاضا وجود داشت که در نهایت ۱۵ هزار و ۲۰۰ تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفتند و به فروش رفتند. در این میان شمش آلومینیوم به میزان ۱۴ هزار و ۱۰۰ تن در بازار عرضه شد که تقاضایی در حدود ۳۱ هزار تن داشت و ۱۳ هزار و ۱۰۰ از آن به فروش رفت.
بیلت نیز به میزان ۲ هزار و ۷۰۰ تن عرضه شد که تقاضایی در حدود ۳ هزار و ۶۰۰ تن داشت و از این میزان ۲ هزار و ۴۰ تن به فروش رفت.