با توجه به ذخایر غنی معدنی سرب و روی کشور، صنعت تولید شمش و ورق از دو فلز یاد شده از دیرباز در کشور ما مورد توجه قرارگرفته است. کالسیمین را باید نخستین واحد فعال در صنعت روی کشور دانست. این واحد یکی از شرکتهای موفق این صنعت بهشمار میرود.
پایگاه خبری، تحلیلی «فلزاتآنلاین» با مدیرعامل شرکت کالسیمین به گفتوگو نشسته است. دکتر رحیمی از برنامههای تولید این شرکت در سال جاری میگوید. با توجه به محدود شدن ذخیره انگوران، اجرای پروژه SO و تغییرات در یکی از خطوط تولید و نصب برخی تجهیزات که امکان فلوتاسیون خاکهای معدنی اکسیدی – سولفیدی را فراهم میآورد را باید از بزرگترین برنامههای این شرکت در سال جاری دانست.
تولیدکنندگان سرب و روی کشور با چه چالشهایی مواجه هستند؟ کالسیمین چه راهکاری برای فائق آمدن بر این مشکلات، در دستور کار خود دارد؟
از عمدهترین چالشهای کنونی صنعت سرب و روی کشور میتوان به مواردی چون عدم ثبات در بازار ارز، شفاف نبودن سیاستهای ارزی کشور، مشخص نبودن سیاستهای صادرات شمش و واردات مواد معدنی، نبود استراتژی مدون درخصوص تخصیص مواد معدنی از معادن در حال فعالیت به ویژه معدن انگوران با توجه به ظرفیت واقعی کارخانه های تولیدی و کمبود شدید مواد معدنی اشاره کرد.
جهت برون رفت از برخی موارد یاد شده، جلسات متعددی با شرکت بازرگانی توسعه صنعت روی درخصوص تامین ماده معدنی مورد نیاز واحدهای تولیدی این صنعت و ایجاد راهکارهای صادرات برگزار و بحمدالله نتایج قابل قبولی در این خصوص حاصل شد.
جایگاه شرکت کالسیمین را بهعنوان نخستین واحد تولیدکننده سرب و روی کشور و یک برند شناخته شده در این حوزه چطور ارزیابی میکنید؟
شرکت کالسیمین بزرگترین تولیدکننده شمش روی کشور و یک برند شناخته شده ملی و بینالمللی است؛ تا جائی که در میان کشورهای همسایه همانند ترکیه، هند و
امارات از استقبال گسترد های برخوردار است. در سال ۱۳۷۵ با هدف تبدیل کنسانترههای خام و پخته روی و تبدیل آن به ورق این فلز، عملیات احداث پروژه کارخانه روی دندی کلید خورد.
در سال ۷۶ نیز کارخانه تولید شمش روی با تولید روزانه ۲۰ تن و سرانه ۷۰۰۰ تن شمش بهطور رسمی افتتاح شد و مورد بهرهبرداری قرار گفت. در حال حاضر تولید کارخانه یاد شده حدود ۳۰ هزار تن در سال برآورد میشود. در بیستمین سال از رتبهبندی شرکتهای برتر ایران، این شرکت موفق به کسب رتبه ۱۵۷ در بین ۵۰۰ غول اقتصاد ایران شد.
در این واحد تلاش میشود تا طی سال ۹۷ علاوه بر حفظ جایگاه قبلی، با برنامهریزیهای صورت گرفته رکورد شکنی برای تولید ورق و شمش انجام شود. همچنین به دنبال یافتن بازارهای جدید، نوآوری در تولید، فروش جهت توسعه، تقویت برند و سودآوری بیشتر هستیم.
با توجه به احتمال بازگشت تحریمها علیه ایران، آینده این صنعت را چه طور ارزیابی میکنید؟ چه اقداماتی برای ضربهپذیری هر چه کمتر این صنعت اجرا کردهاید؟
بحث تحریم، موضوع جدید و تازهای نیست. با این وجود در این خصوص جلسات متعددی با همکاران و مدیران هلدینگ توسعه معادن روی ایران و شرکت بازرگانی توسعه صنعت روی که گذرگاه اصلی فروش شمش های صادراتی کالسیمین و تهیه مواد معدنی خارجی را بر عهده دارد برگزار شد. با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری درخصوص تکیه بر توان داخلی، این امر همواره در تصمیمگیریها مدنظر بوده است.
ظرفیت بالای کارخانه هیدرواکسیدروی شرکت کالسیمین و بسیاری از پتانسیلهای موجود دیگر، به همراه همت و توان پرسنل پرتلاش کالسیمین راهگشای موانع موجود خواهد بود.