رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سـنگآهن اعلام کـرد کـه برخـی پیشبینیهـا مبنی بر احتمال کسری تامین سنگآهن از سال، براساس برآوردهای فعلی صورت گرفته و با توجه به کشف ذخایر جدید سنگآهن در آینده و مشـخص نبـودن میـزان دقیـق تولیـد فـولاد در سالهای بعد قطعی نیست.
بـه گـزارش «فلـزاتآنلاین» و به نقل از ایسـنا، در روزهـای گذشـته اخبـاری مبنـی بـر احتمال وجود کسـری در تامین سـنگآهن بعد از سـال منتشـر شـد. در این رابطه یک کارشـناس اظهـار کـرده کـه ایـران در سـال بـه بیش از میلیـون تـن سـنگآهن نیـاز خواهد داشـت کـه بـا توجـه بـه میـزان اسـتخراج حـدود میلیون تن کسری خواهیم داشت.
در این رابطه مهرداد اکبریان، رئیس انجمن تولیدکننـدگان و صادرکننـدگان سـنگآهـن ایـران، بـا اشـاره بـه اینکـه در پیشبینیهای انجـام شـده رخدادهـای آینـده، شـرایط امـروز کشـور در نظـر گرفتـه شـده اسـت، گفـت: در حال حاضر کشور ظرفیت تولید میلیون تن فـولاد را دارد کـه حـدود ۱ میلیـون تـن از این ظرفیـت خالـی اسـت و سـالانه حـدود ۱ میلیون تن فولاد تولید میشود.
وی افـزود: هدفگذاری برنامـه توسـعه فولاد این اسـت که تا سـال به تولید تا میلیون تن فولاد برسـیم که در این صورت بـه میلیـون تن سـنگآهن نیاز خواهـد بود، امـا در حـال حاضـر تولیـد سـنگآهن کشـور حـدود میلیـون تـن اسـت. بنابرایـن ایـن پیشبینیهـا در صورتـی درسـت خواهـد بـود کـه تـا هفـت سـال دیگـر تولیـد فـولاد بـه میلیـون تـن در سـال برسـد و میـزان ذخایـر
سنگآهن نیز افزایش پیدا نکند.
اکبریـان با بیـان اینکه به دلیل کامل نبودن مطالعـات اکتشـافی، ذخایـر شـناخته شـده سنگآهن کمتر از مقدار واقعی اعلام میشود، اظهـار کـرد: در ایـن رابطـه امیـدواری زیـادی بـه
وجـود ذخایـر سـنگآهن در کویرهـای کشـور وجود دارد که هنوز کار اکتشافی در آنها انجام نشـده اسـت؛ بنابراین ذخایر سنگآهن از میزان اعلام شده کنونی بیشتر است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سـنگآهن همچنیـن اکتشـاف را مهمتریـن بخش از مسـیر توسـعه معادن عنوان و تصریح کـرد: اولیـن قـدم بـرای پیشگیری از کسـری منابـع، کار اکتشـافی اسـت کـه حتـی در دوره تحریم هم باید در اولویت بخش معدن باشد.
وی بـا تاکیـد بـر اینکه صادرات مـواد اولیه معدنـی در صـورت وجـود مـازاد بـر مصـرف کارخانههای داخلی انجام میشود، گفت: در برخـی از اسـتانها رشـد متعادلـی در احـداث کارخانههای تولید بخشهای مختلف زنجیره فـولاد وجـود نـدارد که این عامل باعث کسـری مواد اولیه برخی کارخانهها شده است.
بـه گفته اکبریان، اسـتان خراسـان نمونهای است که ظرفیت تولید میلیون تن گندله را دارد اما با کسری کنسانتره مواجه شده است. در زنجیره تولید فولاد؛ سنگآهن معدن به ترتیـب بـه کنسـانتره، گندلـه، آهـن اسـفنجی و شـمش تبدیـل میشـود کـه بـه گفتـه رئیـس انجمـن تولیدکننـدگان و صادرکننـدگان سـنگآهن، تعـداد کارخانههـای تولیـد در هـر کدام از موارد نام برده باید متناسب با با سایر مـوارد باشـد تـا هیچ کـدام، در تهیه مـواد اولیه دچار مشکل نشوند.