سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۶:۳۴ /دوشنبه/۵ آذر ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۷:۳۹ /دوشنبه/۲۵ بهمن ۱۴۰۰

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا هشدار داد:

خطر تعطیلی در کمین القایی‌ها

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا گفت: مشکلاتی مانند کمبود و رشد ناگهانی قیمت مواد اولیه واحدهای القایی و عدم همکاری دولت با بخش خصوصی در این حوزه، موجب تعطیلی کارخانه‌ها و در نهایت، خروج سرمایه‌گذاران از کشور می‌شود.

سعید دشتی در گفت‌وگو با پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، اظهار داشت: طی دو ماه گذشته تولیدکنندگان کوره‌های ذوب القایی با مشکل کمبود و رشد ناگهانی قیمت اصلی‌ترین مواد اولیه این واحدها یعنی آهن اسفنجی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند و با وجود سرمایه‌گذاری و صرف هزینه‌های سرسام‌آوری که در بخش تولید صورت پذیرفته است اما هیچ اقدام و راهکار موثری در خصوص حل بحران به وجود آمده از طریق وزارت صمت و بورس کالای ایران برای کوره‌های ذوب القایی عملیاتی نشده است.

وی افزود: در حقیقت، تولیدکنندگان ذوب القایی با وعده‌های پوچی مواجه شده‌اند و مسئولان به دلایل نامعلوم رفع مشکلات را به تعویق انداخته‌اند و معلوم نیست کلاف سردرگم این ماجرا به کجا ختم خواهد شد.

تامین مواد اولیه، دغدغه القایی‌ها

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا با تاکید بر اینکه بزرگ‌ترین بحران گریبان‌گیر القایی‌ها، تامین مواد اولیه است، خاطرنشان کرد: تهیه مواد اولیه به‌ ویژه آهن اسفنجی بدون هیچ مشکلی در بازار آزاد امکان‌پذیر است، اما از سویی متاسفانه کارخانه‌های تولید آهن اسفنجی محصولات خود را به بعضی واحدهای ذوب القایی عرضه نمی‌کنند و از سوی دیگر، آهن اسفنجی در بورس کالای ایران با محدودیت و قیمت بالا عرضه می‌شود.

تولید بالغ بر ۶ میلیون تن شمش فولاد القایی

دشتی در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» مبنی بر اینکه چه میزان شمش مورد نیاز داخل کشور از طریق کارخانه‌های فولاد القایی تامین می‌شود، گفت: ۱۱۰ کارخانه القایی در کشور وجود دارد که به تولید بالغ بر ۶ میلیون تن شمش فولادی می‌پردازند که هم به مصرف داخلی می‌رسد و هم اینکه بخشی از این محصولات با توجه به کیفیت مطلوب و رضایت سایر کشورها، به نقاط مختلف دنیا صادر می‌شود.

روزگار ناخوش کارگران القایی

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا با ابراز تاسف بر اینکه بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد کارخانه‌های القایی دچار تعطیلی شده‌اند، اذعان کرد: به صورت مستقیم ۲۰ تا ۲۴ نفر در هر واحد القایی مشغول به کار هستند که متاسفانه به دلیل مشکلات تامین مواد اولیه در وضعیت نامشخصی به سر می‌برند. لازم به ذکر است که در صنعت فولاد میزان اشتغال مستقیم به غیر مستقیم یک به ۹ است؛ این یعنی به ازای هر یک نفر به صورت مستقیم، ۹ نفر دیگر نیز به طور غیر مستقیم به فعالیت می‌پردازند.

نوک پیکان بحران انرژی به سوی صنعت فولاد است

دشتی گریزی به قطعی گاز و برق واحدهای القایی زد و عنوان کرد: یکی دیگر از معضلات تولیدکنندگان القایی که همواره با آن مواجه بودند و در دو سال اخیر شدت بیشتری یافت، قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان است. متاسفانه در فصل‌های تابستان و زمستان، در مواجهه با کمبود انرژی، ابتدا انرژی صنعت فولاد قطع می‌شود و این صنعت در نوک پیکان کمبود انرژی و قطعی برق و گاز قرار دارد. ارسال ابلاغیه‌ در خصوص قطع انرژی واحدهای تولیدی، پیامدی جز آسیب به قطعات و هدر رفت مواد اولیه را در پی نخواهد داشت و تاکنون هیچ اقدام موثری برای کاهش تبعات افت تولید و فروش و به تبع آن، افزایش هزینه‌های تولید تولیدکنندگان از طریق دولت صورت نپذیرفته است.

تولید همراه با زیان

دشتی درباره تغییرات قیمت مواد اولیه خاطرنشان کرد: قیمت برخی مواد اولیه مانند فروآلیاژها و قراضه در مقایسه با چند ماه گذشته دچار تغییر محسوسی نشده و حتی با توجه به رکود و افت قیمت‌های بازار جهانی، بعضا ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر تن کاهش یافته اما متاسفانه آهن‌اسفنجی تنها محصولی بوده که تاکنون قیمت آن تغییر نکرده است.

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا مطرح کرد: شمش‌های ساختمانی محصولاتی هستند که توسط واحدهای القایی، تولید و برای تبدیل به مقاطع طویل به نوردکاران تحویل داده و در نهایت، روانه بازار می‌شود. به طور قطع، تبعات کمبود مواد اولیه گریبان‌گیر نوردکاران نیز خواهد شد و نتایج و تاثیر منفی خود را بر عملکرد این حوزه نیز خواهد گذاشت.

وی به توضیحاتی در خصوص حاشیه سود واحدهای القایی پرداخت و بیان کرد: صنایع بالادستی همچون تولیدکنندگان کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در سودآوری مطلوبی به سر می‌‎برند، اما مرحله بعدی زنجیره فولاد یعنی تولیدکنندگان شمش فولادی و پس از آن نیز نوردکاران در وضعیت نامطلوب و زیان‌دهی قرار دارند که با وجود این شرایط قادر به تداوم تولید نخواهند بود.

دشتی درباره هزینه تولید در واحدهای القایی اظهار کرد: هزینه تولید فولادسازان القایی با محاسبه هدر رفت مواد اولیه یعنی ۲۰ درصد اتلاف آهن اسفنجی و ۷ تا ۸ درصد اتلاف ضایعات آهنی، به ازای هر کیلوگرم سه هزار و ۴۰۰ تومان تمام می‌شود؛ با توجه به اینکه تولیدکنندگان در فرایند تولید شمش فولادی هم از آهن اسفنجی و هم از ضایعات آهن استفاده می‌کنند، توجیه اقتصادی برای فعالیت آن‌ها وجود ندارد. اگر کارخانه‌ها به تعطیلی روی بیاورند و سرمایه خود را در بانک سپرده‌گذاری کنند، به سوددهی مطلوب‌تری نسبت به تولید دست خواهند یافت و در این صورت، سود بیشتری شامل حال تولیدکنندگان می‌شود.

خروج سرمایه از فولادسازی القایی

مدیر بازرگانی گروه صنعتی رافا در پایان بیان کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای بهبود وضعیت القایی‌ها، چند بار نامه‌ به دولت ارسال کرده است، اما به دلیل اینکه هیچ کارخانه‌‌ القایی در بخش دولتی و خصولتی وجود ندارد، متاسفانه پاسخ این نامه‌ها از طریق هیچ نهادی پیگیری نشده است. برنامه‌ریزی نکردن برای حل بحران به وجود آمده باعث توقف تولید و خروج سرمایه تمامی تولیدکنندگان القایی می‌شود. در حقیقت، همکاری نکردن دولت با بخش خصوصی در حوزه القایی، موجب خروج سرمایه‌ از این بخش می‌شود و تولیدکنندگان سرمایه خود را به سایر بخش‌ها که عمدتا مولد نیست، انتقال می‌دهند که این اتفاق به صنعت فولاد و اقتصاد کشور آسیب فراوانی وارد خواهد کرد.

انتهای پیام//

در سال 2024 میلادی،

۱۰:۲۴ /دوشنبه/۳۰ مهر ۱۴۰۳

در ماه جولای 2024 رخ داد؛

۶:۰۵ /دوشنبه/۵ شهریور ۱۴۰۳

راهبرد چین برای کاهش مصرف انرژی و انتشار کربن در صنعت فولاد

۸:۴۳ /دوشنبه/۴ تیر ۱۴۰۳

در چهار ماهه ابتدایی سال جاری میلادی،

۱۳:۱۷ /یکشنبه/۶ خرداد ۱۴۰۳

در چهار ماهه نخست 2024،

۶:۰۰ /یکشنبه/۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

در سال 2022 میلادی،

۱۰:۵۱ /چهارشنبه/۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مطرح کرد:

۱۸:۱۶ /دوشنبه/۲۹ فروردین ۱۴۰۱

علیرضا خیاط، مدیرعامل شرکت آهن و فولاد ارفع در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۲۸ /شنبه/۲ اسفند ۱۳۹۹

محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در گفت‌وگو با «فلزات‌ آنلاین» مطرح کرد:

۱۱:۵۴ /شنبه/۶ مهر ۱۳۹۸

حمید سانتینی، مدیرعامل شرکت کبیر قطعه ایرانیان خراسان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۱۲ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۳

 مديرعامل شرکت توليد و توسعه صبح پارسيان طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۴۸ /شنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/09/4

206000

فلزات آنلاین

1403/09/4

573182

فلزات آنلاین

1403/09/4

769238

فلزات آنلاین

1403/09/4

2715234

فلزات آنلاین

1403/09/4

24022

فلزات آنلاین

1403/09/4

14305

فلزات آنلاین

1403/09/4

40102

فلزات آنلاین

1403/09/4

49911

فلزات آنلاین

1403/09/4

42663

فلزات آنلاین

1403/09/4

41519

فلزات آنلاین

1403/09/4

27541

فلزات آنلاین

1403/09/4

29388

فلزات آنلاین

1403/09/4

28066

فلزات آنلاین

1403/09/4

37283

فلزات آنلاین

1403/09/4

34874

فلزات آنلاین

1403/09/4

50459

فلزات آنلاین

1403/09/4

27319

فلزات آنلاین

1403/09/4

39497

فلزات آنلاین

1403/09/4

44049

فلزات آنلاین

1403/09/4

4660500