بر اساس دادههای ارائه شده از سوی انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا (CMI)، نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی (UBC) در این کشور از ۴۵ درصد در سال ۲۰۲۰، به ۴۳ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. انجمن مذکور زیرساختهای قدیمی و رویکردها و سیاستگذاریهای منفعلانه در بخش بازیافت را عامل این روند کاهشی اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از خبرنامه «Recycling Today»، نرخ اعلام شده برای استفاده از آلومینیوم بازیافتی در بخشهای مختلف تولید و بازیافت قوطیهای آلومینیومی در سال ۲۰۲۳، بسیار کمتر از میانگین نرخ ۵۲ درصدی اعلام شده در سال ۱۹۹۰ است.
در همین رابطه، باید اعلام کرد که انجمن نامبرده فرایند ارائه گزارشها در این رابطه را از سال ۱۹۹۰ آغاز کرده است. نرخ استفاده از شیشه بازیافتی، حدود ۳۹٫۶ درصد و بطریهای پلی اتیلن ترفتالات (PET)، حدود ۲۰ درصد برای سال ۲۰۲۳ اعلام شده که نشان از یک روند صعودی دارد. با این حال، نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در سال مذکور به پایینترین میزان خود در دهههای اخیر رسیده است.
ضرورت ایجاد هماهنگی بیشتر میان فعالان بخش بازیافت آلومینیوم
چارلز جانسون، مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی که در شهر آرلینگتون در ایالت ویرجینیای آمریکا قرار دارد، بر این باور است که رویکرد فعلی این کشور در بخش بازیافت آلومینیوم، دیگر پاسخگوی بخش مذکور در آمریکا نیست و باید تغییرات و اصلاحاتی در آن ایجاد شود.
به گفته وی، بیش از ۴۶ میلیارد قوطی آلومینیومی در آمریکا بازیافت شده و بیش از ۶۱ میلیارد قوطی آلومینیومی که معادل حدود ۱۵ بسته ۱۲ عددی قوطی آلومینیومی برای هر نفر در آمریکاست، به عنوان پسماند و زباله در سال ۲۰۲۳ دور ریخته شده است.
جانسون خاطرنشان کرد: این حجم عظیم از قوطیهای آلومینیومی، ارزشی بالغ بر ۱٫۲ میلیارد دلار ارزآوری دارد که متاسفانه به جای بازیافت به محل دفن زباله منتقل میشوند.
رابرت بودوی، رئیس انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا اظهار داشت: انجام اقداماتی هماهنگتر و افزایش حجم سرمایهگذاریها به خصوص در بلندمدت در راستای رشد نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی عنوان کرد: باید تمهیداتی جامع برای دستیابی به هدفگذاری نرخ ۷۰ درصدی تا سال ۲۰۳۰، نرخ ۸۰ درصدی تا سال ۲۰۴۰ و نرخ ۹۰ درصدی تا سال ۲۰۵۰ برای استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی اندیشیده شود.
بودوی یادآور شد: رسیدن به نرخهای تعیین شده، نیازمند معرفی و تدوین سیاستگذاریها و استراتژیهای متناسب با بخش بازیافت در آمریکا خواهد بود.
وی تاکید کرد: اجرایی شدن برخی از دستورالعملها مانند طرح جامع «Evaluating the Extended Producers’ Responsibility» باعث میشود نرخ بازیافت ظروف نگهدارنده نوشیدنیها تا حد زیادی بهبود را تجربه کند. با این حال، برخی از کشورها از اجرای این قانون سرباز میزنند.
شماری از اعضای انجمن مذکور تاکید کردند: افزایش دسترسی به زبالههای قابل بازیافت خانگی و لزوم ارائه آموزش به مصرفکنندگان در خصوص تفکیک زبالههای بازیافتی از غیربازیافتی و توسعه دستهبندی قوطیهای آلومینیومی با ارزش بازیافت بالاتر در مراکز بازیافت، از جمله مواردی است که در رسیدن به هدفگذاریهای تدوین شده در بخش بازیافت آمریکا، به ویژه در بخش قوطیهای آلومینیومی نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.
در همین راستا، لازم به ذکر است که انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و تولیدکنندگان قوطیهای آلومینیومی هدفگذاریهای مرتبط با بخش بازیافت قوطیهای آلومینیومی آمریکا را در اواخر سال ۲۰۲۱ ارائه کردند.
روند قانونگذاری در بخش بازیافت آمریکا به کندی پیش میرود
انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا طی گزارشی در روز پنجم دسامبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که این انجمن با چندین بخش مختلف از جمله تولیدکنندگان قوطیهای آلومینیومی، تولیدکنندگان نوشیدنی، برخی سازمانهای حامی محیط زیست و اندیشکدههای مختلف در خصوص ارائه رویکردهایی جدید به منظور افزایش نرخ استفاده از بازیافت در ایالات متحده آمریکا در حال همکاری است. در گزارش مذکور اعلام شده است در حال حاضر بیشترین سرمایهگذاریها در خصوص اجرای طرح جامع (EPR) انجام شده است.
طبق گزارش مذکور، یکی از دلایلی که باعث شده سرمایهگذاری در این طرح روندی افزایشی را تجربه کند، این است که سرمایهگذاران بر این باورند که با اجرای مفاد این طرح میتوان نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی را افزایش داد.
بر اساس این گزارش، در صورتی که مفاد طرح مذکور به درستی اجرا شود، نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی با افزایش قابلتوجهی همراه خواهد شد و این یعنی دستیابی به نرخ بازیافت ۹۰ درصدی تعیین شده برای سال ۲۰۵۰ در استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در آمریکا هدفی قابل تحقق است.
در گزارش مذکور تاکید شده است حتی اجرای بخشی از طرح نامبرده شده و نه تمامی مفاد آن، امکان دستیابی به کوچکترین هدفگذاریها در راستای افزایش نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی در آمریکا را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد.
انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا در گزارش خود اعلام کرد که پیشرفت در تدوین طرحهای جدید منطبق با انتظارات این انجمن و اعضای آن نبوده است و حتی برخی از لایحههای ارائه شده در این رابطه که البته حمایتهایی نیز از آن در کنگره آمریکا صورت گرفته، به مرحله تصویب نرسیده است.
انجمن مذکور اخیرا طی بیانیهای اعلام کرد که در نظر دارد در سال ۲۰۲۵ در اجرای طرح جامع «Evaluating the Extended Producers’ Responsibility»، به برخی از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان آلومینیوم بازیافتی در قالب ائتلاف جدیدی با نام «Coalition for High Performance Recycling» در شماری از ایالتهای آمریکا که قصد اجرای طرح مذکور را دارند، حمایتهای لازم را ارائه دهد.
گفتنی است ائتلاف مذکور متشکل از چندین مصرفکننده، سازمانهای غیردولتی حامی محیط زیست، تولیدکنندگان نوشیدنی، فعالان بستهبندی و برخی از انجمنهای تجاری در آمریکا است. طبق بیانیه انجمن نامبرده، اعضای ائتلاف قرار است طرح دریافت وجه در ازای تحویل قوطیهای آلومینیومی قابلبازیافت به عنوان بخشی از طرح (EPR) که میتوان از آنها در بخش بستهبندی و تولید قوطی نوشیدنیها استفاده کرد را اجرا کنند.
در بیانیه انجمن مذکور اعلام شده با اجرایی شدن طرح دریافت وجه در ازای تحویل قوطیهای آلومینیومی قابلبازیافت به عنوان بخشی از طرح (EPR)، مسلما نرخ استفاده از قوطیهای آلومینیومی بازیافتی به خصوص در بخش بستهبندی با افزایش همراه خواهد بود.
انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا اعلام کرد: تمام تلاش خود را در راستای حمایت از تصویب دو لایحه فراحزبی که قرار است رایگیری در رابطه با آنها در روز سوم ژانویه ۲۰۲۵ برگزار شود، به کار خواهد بست.
طبق گفته یکی از اعضای انجمن مذکور، تصویب این دو لایحه به طور معناداری جایگاه بخش بازیافت به خصوص میزان استفاده از آلومینیوم بازیافتی را در بخش تولید ایالات متحده آمریکا بهبود میبخشد.
وی خاطرنشان کرد: تصویت دو لایحه با نامهای «Recycling Infrastructure Accessibility Act» و «Recycling and Composting Accountability Act» میزان دسترسی به خدمات متنوع در بخش بازیافت آمریکا را افزایش داده و امکان شناسایی مواد بازیافتی که برای امنیت زنجیره تامین، توسعه اقتصاد پایدار و بخش تولید این کشور ضروری به شمار میرود، بهبود خواهد بخشید.
پیشرفت در توسعه دیگر بخشهای صنعت بازیافت آمریکا ادامه دارد
در زمینه افزایش حجم جمعآوری و استفاده از ظروف آلومینیومی قابل بازیافت در بخش خانگی و غیرخانگی آمریکا، تمرکز بیشتر بر روی توسعه گزینه دوم بوده است. طبق آمار ارائه شده، حدود یک سوم از ظروف آلومینیوم قابل بازیافت در آمریکا در بخش غیرخانگی، مربوط به قوطی نوشیدنیها است.
در همین رابطه، یکی دیگر از اعضای انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی آمریکا بیان کرد: بررسی سیستمهای ناظر بر تفکیک زبالههای بازیافتی در آمریکا نشان میدهد قوطی نوشیدنیها، یکی از با ارزشترین منابع قابل بازیافت در صنعت بازیافت این کشور محسوب میشود.
وی مطرح کرد: به منظور رفع چالشهای تفکیک قراضه قوطیهای بازیافتی در مرکز تفکیک، انجمن مذکور طرحی را با همکاری ائتلاف «The Recycling Partnership» در سال ۲۰۲۱ ارائه داد که بر اساس آن، تامین مالی اجرای طرح نامبرده از طریق شرکت «Ardagh Metal Packaging» و هلدینگ «Crown Holdings» با تمرکز بر بازیافت قوطیهای کنسرو آلومینیومی انجام شده است. در حال حاضر، این طرح در ۶ مرکز تفکیک زباله آمریکا به اجرا درآمده است.
به گفته این عضو انجمن مذکور، یکی دیگر از اقداماتی که موجب افزایش نرخ استفاده از ظروف آلومینیوم قابل بازیافت میشود، افزایش آگاهی مصرفکنندگان در خصوص تفکیک این ظروف به ویژه قوطیهای آلومینیومی از دیگر زبالهها است که کار را برای مراکز تفکیک زباله آسانتر خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ترویج اطلاعات در خصوص ماهیت تغییرپذیر ظروف قابل بازیافت به ویژه ظروف آلومینیومی با استفاده از درج لوگوی «Metal Recycles Forever Logo» بر روی محصولات، یکی از مواردی است که نرخ استفاده از این ظروف قابلبازیافت در بخش تولید را افزایش خواهد داد.
این فعال صنعت آلومینیوم معتقد است استفاده از این روش نسبت به نوشتن جمله «این کالا قابلبازیافت است» بر روی برخی از محصولات دارای ظروف آلومینیومی، به مراتب تاثیرگذاری بالاتری در این روند افزایشی خواهد داشت.
وی در ادامه یادآور شد: در قاره اروپا، به مراتب بسیار بیشتر از آمریکا از این لوگو در محصولات تولیدی استفاده میشود. از این رو، تاثیرگذاری قابلتوجهی در افزایش نرخ بازیافت ظروف آلومینیومی در قاره سبز داشته است و امیدواریم تولیدکنندگان به ویژه تولیدکنندگان قوطی نوشیدنیها از این لوگو در تولید محصولات خود استفاده کنند.
بخش بازیافت هنوز در آمریکا به مرحله بالندگی نرسیده است
مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان آلومینیوم و قوطیهای آلومینیومی اظهار داشت: در راستای دستیابی به اهداف تعیین شده در بخش انرژی پاک و ایجاد زنجیرههای تامین داخلی قابل اتکا و انعطافپذیرتر در آمریکا، ضروری است که سیاستگذاریهای بهتری در بخش بازیافت این کشور ابلاغ شود.
وی ادامه داد: با اجرای سیاستگذاریهای فعلی در بخش بازیافت قوطیهای آلومینیومی در آمریکا معادل انرژی مورد نیاز برای دو میلیون مصرفکننده برق در این کشور نیاز است، بنابراین عقل سلیم حکم میکند که تغییراتی در سیاستگذاریهای ابلاغ شده در بخش مذکور صورت پذیرد.
این فعال صنعت آلومینیوم در پایان خاطرنشان کرد: حجم استفاده از آلومینیوم به لطف افزایش حجم تقاضا برای این فلز در بخش بستهبندی، وسایل نقلیه، ساختمانهای سبز و زیرساخت های حیاتی در حال رشد است. همچنین تعداد شرکتهای آلومینیومی در ایالات متحده آمریکا که در راهاندازی واحدهای جدید تولید بازیافت این فلز سرمایهگذاری کردهاند، روند روبهرشدی را تجربه کرده است، بنابراین، این مسئله موجب شده حجم تقاضا برای استفاده از آلومینیوم قابل بازیافت در بخش تولید، روندی صعودی را در آمریکا و سایر نقاط جهان به ثبت برساند.
انتهای پیام//