یکی از عمده فروشان بازار لوله مسی در خصوص معضلات بازار لوله مسی گفت: بازار لوله مسی این روزها حال خوشی ندارد، قیمت بالای لوله مسی سبب رکود بازار این محصول شده است؛ امیدوارم دولت و به نمایندگی از آن وزارت صنعت و معدن فکری برای حل مضلات این صنعت داشته باشد و از تولید ملی حمایت کند. دولت میتواند به این بازار ثباتی بدهد تا این چنین شاهد افزایش قیمتها نباشیم؛ انواع لولههای مسی و آلیاژ آن از جمله برنج و کاپرنیکل نیز در بازار به فروش میرسد.
وی در رابطه با کیفیت لولههای مسی موجود در بازار گفت: چهار شرکت داخلی لوله مسی تولید میکنند اما لوله برنجی و کاپرنیکل که آلیاژ مس محسوب میشوند تنها توسط شرکت باهنر تولید میشود. از نظر کیفیت بهترین لوله مسی را شرکت مس قائم و پس از آن شرکت صنایع مس باهنر تولید میکنند و دو شرکت دیگر نیز در رتبه سوم و چهارم هستند. قیمت لوله مسی شرکت مس قائم از سه شرکت دیگر بیشتر است اما وقتی در بازار توزیع میشوند، تفاوت قیمت چندانی ندارند.
این فعال بازار لوله مسی در رابطه با سلیقه مشتریان لوله، عنوان کرد: متاسفانه امروزه مشتریان بیشتر به قیمت ارزانتر اهمیت میدهند نه کیفیت بهتر! لوله مسی در خم شدنها، کشش یا به طور کلی در عملیاتی که روی آن انجام میدهند، نباید بشکند؛ به لولهای که در عملیاتها نشکند لوله باکیفیت میگوییم. عمده مشتریان ما صنایع برودتی هستند که بیشترین سهم از خرید را دارند، در واقع ما تامینکننده لوله مسی مورد نیاز تولیدیها هستیم و کمتر جنس در سطح بازار توزیع میکنیم.
وی در رابطه با نحوه قیمتگذاری لوله مسی، توضیح داد: قیمت لوله مسی بر اساس قیمت اعلام شده توسط تولیدکننده به اضافه سه الی چهار درصد سود توزیع کننده در بازار به فروش میرسد، البته با توجه به نوسانات قیمتی که در بازار وجود دارد فعالیت بسیار سخت است، به طور مثال اگر این هفته لوله مسی را کیلویی ۵۰هزار تومان بخریم و بازار افت قیمت داشته باشد ما نمیتوانیم لوله خریداری شده را با همان قیمت خرید به مشتریان بفروشیم، بازار لوله مسی به شدت رقابتی است.
وی در پایان این مطلب را نیز بیان کرد: واردات لوله مسی به دلیل وجود تولیدکننده داخلی و تعرفههای بالای گمرکی اصلا به صرفه نیست، در عوض صادرات این لولهها کاملا صرفه اقتصادی دارد.