پس از افزایش ۰٫۷۵ درصدی نرخ بهره، موجودی کالاهای نهایی و مواد اولیه ورق گالوانیزه کاهش پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، در ماه ژوئن ۲۰۲۲، شاخص قیمت مصرفکننده ایالات متحده آمریکا «CPI» به میزان ۹٫۱ درصد افزایش یافت که رکوردی جدید را در ۴۱ سال گذشته تاکنون به ثبت رسانده است. علاوهبراین، شاخص هزینههای مصرف شخصی ایالات متحده آمریکا «PCE» نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴٫۸ درصد افزایش یافته که نسبت به پیشبینی ۴٫۷ درصدی بازار اندکی بالاتر است. از آنجایی که دادههای کلان منعکسکننده تورم بالا بودند، شاخص مدیران خرید «PMI» روند نزولی را نشان داد. در ماه جولای، فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را ۰٫۷۵ درصد افزایش داد که منجر به صدور بیانیهای با مضمون پایین آوردن آتی نرخ بهره توسط رئیس این بنیاد شد. در نتیجه صدور این بیانیه، جو منفی بازار سرمایه روندی مثبت به خود گرفت و همین باعث افزایش قیمت بیشتر کالاها شد. در روزی که افزایش نرخ بهره اعلام شد، ارزش قراردادهای پرمعامله مانند قراردادهای کویل نورد گرم ۳٫۷۴ درصد افزایش یافت. حتی برخی از معاملات انجام شده مانند فلز روی در بازار بورس شانگهای، افزایش ۳٫۹۲ درصدی را تجربه کردند اما تاثیر افزایش نرخ بهره، بر صنعت ورق گالوانیزه چگونه بوده است؟
تاثیر اول آن بر کاهش موجودی کالاهای نهایی و مواد اولیه ورق گالوانیزه است. به این صورت که موجودی ورق گالوانیزهای که پیشتر انبار شده بود، پس از افزایش ۰٫۷۵ درصدی نرخ کاهش قیمت فلزات آهنی متوقف شد و قیمت روی نیز بازیابی شد. از آنجایی که تمایل متقاضیان به خرید هنگام افزایش قیمتها بیشتر میشود، سازندگان اتصالات الکتریکی در بحبوحه افزایش قیمت فلز روی شروع به خرید ورق گالوانیزه کردهاند که این کار موجب کاهش موجودی محصولات ساخته شده شد. این در حالی است که وقتی قیمت کالاها به دلیل جو نزولی بازار قبل از افزایش نرخ بهره به پایینترین حد خود رسیده بود، اکثر تولیدکنندگان بزرگ ورق گالوانیزه، انبارش مواد اولیه خود را به پایان رسانده و انبارهای خود را از مواد اولیه پر کرده بودند. بنابراین از آنجایی که تولیدکنندگان در بحبوحه افزایش قیمت به مصرف موجودی انبار مواد اولیه خود به جای خرید اولویت داده بودند، موجودی مواد اولیه نیز کاهش یافت.
دومین تاثیر آن را میتوان بر افزایش میانگین نرخ بهرهبرداری عنوان کرد. نشانههای این افزایش را میتوان در نرخ بهرهبرداری برخی از شرکتهای تولیدکننده ورق گالوانیزه در شمال و شرق چین مشاهده کرد. به طور خاص، این افزایش ناشی از بهبود کارایی خطوط پوششی و گالوانیزه است؛ درحالی که تعداد خطوط تولید فعال بدون تغییر باقی مانده است. همچنین نرخ بهرهبرداری تولیدکنندگان ورقهای گالوانیزه در جنوب چین ثابت بوده است. بر اساس نظرسنجی موسسه «SMM»، بازار به طور کلی سیاست صبر و انتظار درباره اتفاقات آینده را در پیش گرفته است. اکثر تولیدکنندگان ورقهای گالوانیزه سفارشهایی را دریافت کردهاند که میتوان آنها را ظرف یک ماه تحویل داد اما با این حال، بازار نسبت به افزایش تقاضای بزرگ فصلی از ماه سپتامبر تا اکتبر چندان خوشبین نیست. از آنجایی که تولیدکنندگان برای آمادهسازی و از سرگیری تولید به مدت زمانی (برای مثال برای جذب نیرو) نیاز دارند، از سرگیری تولید کندتر از برآورد بازار پیش رفت.
در کل، تقاضای داخلی فعلی به کندی درحال افزایش است و بازار نگرش نزولی نسبت به آینده دارد. به دلیل مازاد ظرفیت، شرکتها بر مصرف موجودی فعلی تمرکز میکنند و این به این معنا خواهد بود که میانگین نرخ بهرهبرداری به سختی میتواند به سطح قبلی بازگردد. با این حال، با توجه به اینکه چرخه سفارش فعلی شرکتهای تولیدکننده ورق گالوانیزه بین پنج تا ۱۶ روز است و با توجه به فروکش کردن دمای هوا در اواخر ماه آگوست، انتظار میرود شرکتهای تولیدکننده ورق گالوانیزه سفارشهای بیشتری دریافت کنند. بنابراین انتظار میرود میانگین نرخ بهرهبرداری شرکتهای تولیدکننده ورق گالوانیزه در ماههای سپتامبر و اکتبر ثابت باقی بماند.