افت موجودی سنگ آهن در بنادر چین که ناشی از کاهش صادرات برزیل رخ داده منجر به افزایش قیمت سنگ آهن شده است. همچنین سیاستهای زیستمحیطی و رشد اقتصادی بیش از پیشبینی آوریل در چین، مواد اولیه پرعیار را با وجود قیمت بالاتر، با تقاضای بیشتری روبهرو ساخته است. متأثر از این موارد، قیمت کنسانتره سنگ آهن در روزهای اخیر افزایش یافت. گندله که از التهاب گرانی زمستان که ناشی از تدابیر مقابله با آلودگی بود، خارج شده و به روند ثبات در قیمت خود ادامه میدهد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» در اواخر سال ۲۰۱۸، فولادسازان چینی با سیاستهای محافظهکارانه و به هدف داشتن حاشیه امن سود، مجبور به کاهش هزینههای ورودی و استفاده از سنگ آهن با کیفیت پایین شدند.
همچنین افزایش قیمت سنگ آهن به واسطه فاجعه معدن واله در اوایل سال ۲۰۱۹ مزید بر علت شد. در ۳ ماهه اول ۲۰۱۹، نسبت به همین دوره در سال گذشته، از ۲ تأمینکننده اصلی سنگ آهن چین، مجموعاً ۳۵٫۷ میلیون تن کاهش واردات سنگ آهن رخ داد و منجر به افت موجودی سنگ آهن در بنادر چین و به طور کلی افزایش قیمت سنگ آهن شد که افزایش قیمت سنگ آهن پرعیار بر کنسانتره نیز تأثیر گذاشت که در نمودار ۱ روند افزایشی قیمت کنسانتره مشهود است.
همچنین گفتنی است افزایش قیمت سنگ آهن کم عیار ناشی از کاهش واردات از استرالیا، به صورت غیر مستقیم تأثیر حمایتی بر افزایش قیمت کنسانتره گذاشته است. با توجه به انعقاد قراردادهای پیش فروش و تعهد تولیدکنندگان، مدیران و فولادسازان با هدف تولید و بهرهوری بیشتر، رو به مواد اولیه با درصد آهن بیشتر آوردهاند. همچنین الزام کاهش سطح آلایندهها و نیاز به سنگ آهن با کیفیت و با ناخالصی کمتر، منجر شده تا کیفیتهای بالاتر مجدداً مد نظر قرار بگیرند.
وزارت محیط زیست چین به تمامی کارخانهها دستور کاهش سطح آلایندهها را داده است که این موضوع منجر به تغییرات ساختاری بلندمدت در صنعت فولادسازی چین شده است. یکی از راهکارهای مفید، استفاده از مواد اولیه با کیفیت مانند کنسانتره است که حاوی آلایندههای کمتری مثل سولفور و فسفر است.
همین امر موجب شده تا تأمینکنندگان نیز دست به کار شده و تولید این نوع محصول را افزایش دهند؛ بهعنوان مثال هدفگذاری تولید ۲۲ میلیون تن کنسانتره، با بهرهگیری از سنگ آهن مگنتیتی موجود، تا اواسط سال ۲۰۲۲ در دستور کار تولیدکنندگان غرب استرالیا قرار گیرد. این افزایش تقاضا برای کنسانتره سنگ آهن نیز میتواند بر افزایش قیمت نشان داده شده در نمودار ۱ تأثیر خود را بگذارد.
همچنین با بررسی تغییرات قیمت گندله در نمودار ۱ تأیید میشود که با گذر از فصل زمستان و کاهش تدابیر مقابله با آلودگی در چین قیمت گندله ثبات خود را حفظ کرده و کماکان در سطح قیمت تقریباً ثابتی معامله میشود. هر چند که انتظار میرفت با توجه آغاز تولید و افزایش عرضه گندله در چین، قیمت گندله وارداتی روند کاهشی داشته باشد، اما به دلیل مشکلات در واردات گندله از برزیل، این اتفاق رخ نداد.
جهش صادرات استرالیا به چین در ماه آوریل به هدف جبران کاهش صادرات برزیل این انتظار را ایجاد میکند که التهاب موجود در بازار به پایان برسد و ارسال محموله به میزانی برابر با متوسط ماههای اخیر برسد و همچنین با صادرکنندگان کوچکتر جبران شود. در صورت رخ دادن این موضوع، قیمت کنسانتره سنگ آهن به تبعیت از سنگ آهن پرعیار و همچنین گندله کاهش مییابد.