شرکت نالکو بهعنوان بزرگترین تولیدکننده آلومینا در هند، در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲٫۳ درصد بر حجم تولید آلومینای خود افزود؛ همچنین مقدار تولید آلومینیوم آن نیز در این سال نسبت به سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۳٫۴ درصد رشد کرد. این شرکت موفق شد در سال ۲۰۱۸، با کاهش هزینههای تولید خود (برخلاف بسیاری از رقبا) حاشیه سود تولید آلومینیوم را بهبود بخشد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، شرکت نالکوی هند بهعنوان بزرگترین شرکت تولیدکننده آلومینا در هند، طی سالهای گذشته موفق به افزایش میزان تولیدات خود شده است. این شرکت در سال ۲۰۱۸ از ۷ میلیون ۴۱۴ هزار تن بوکسیت برداشت شده از معان تحت مالکیت خود در هند، بالغ بر ۲ میلیون ۱۵۳هزار تن آلومینا تولید کرد که از این میزان نزدیک به ۹۰۰ هزار تن را برای تولید آلومینیوم مصرف کرد و مابقی را در بازار بهفروش رساند. نمودار ۱، حجم تولید آلومینیوم و آلومینای نالکو را در ۵ سال گذشته نشان میدهد.
همانطور که در این نمودار قابل مشاهده است، حجم تولید آلومینیوم این شرکت در سال ۲۰۱۸ بهحدود ۴۴۰هزار تن رسید که نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد ۳٫۴درصدی داشت. همچنین میزان تولید آلومینای آن نیز ۲٫۳ درصد نسبت به سال ۲۰۱۷ بیشتر بود.
این میزان از رشد تولید، خصوصا در آلومینا، در حالی بود که این کشور در چند سال اخیر بهشدت با کمبود عرضه زغالسنگ مواجه است. رشد صنایع پرمصرفی همچون فولادسازی و یا آلومینیوم که علاوه بر تولید آلومینا، از محل تولید برق نیز به زغالسنگ وابسته هستند، سبب اوجگیری تقاضای زغالسنگ در این کشور شده است. درعین حال نیز، اتمام ذخیره برخی از معادن مهم زغالسنگ این کشور منجر به ایجاد فاصلهای بین عرضه و تقاضا شده است.
با این حال، شرکت نالکو بهواسطه بهرهمندی از حمایتهای دولتی، موفق به تأمین کافی زغالسنگ مورد نیاز خود، چه برای تولید آلومینا و چه برای تولید برق شد و توانست به رشد تولید خود ادامه دهد.
آلومینا بخش بیشتری از حجم فروش شرکت نالکو را تشکیل میدهد؛ بهطوری که حتی با وجود قیمت بسیار کمتر آلومینا در مقایسه با آلومینیوم (هر تن آلومینا کمتر از یک پنجم آلومینیوم ارزش دارد)، تقریبا درآمد نالکو از محل فروش آلومینا با درآمد حاصل از فروش آلومینیوم آن برابری میکند. تناژ بالای تولید آلومینای این شرکت سبب شده تا هزینههای تولید آن بهازای هر واحد آلومینا کاهش یابد و این امر تأثیر چشمگیری در میزان حاشیه سود آن داشته است.
همواره بخش آلومینای نالکو حاشیه EBITDA بالایی را رقم زده است و بهدلیل افزایش قیمت آلومینا در بازارهای بینالمللی حاشیه EBITDA آن از مرز ۳۰ درصد نیز فراتر رفت و به ۳۲ درصد رسید. در حالی بود حاشیه EBITDA آن در بخش آلومینیوم دستخوش تغییرات شگرفی شد و در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که زمان کمینه قیمت آلومینیوم در بازار بود، شرکت نالکو از محل تولید آلومینیوم ضرر کرد. با این حال، پس از سال ۲۰۱۶ هزینههای تولید هر تن آلومینیوم آن نیز کاهش یافت؛ بهطوری که برخلاف بسیاری از تولیدکنندگان آلومینیوم در سال ۲۰۱۸ که بهدلیل
افزایش چشمگیر قیمت آلومینا با رشد بیسابقه هزینههای تولید آلومینیوم مواجه شدند، نالکو موفق به کاهش نزدیک به ۱۰ درصدی هزینههای تولید خود شد.
این امر سبب شد تا بخش آلومینیوم آن نیز از حاشیه ضرر خارج شده و وارد حاشیه سود شود؛ بهطوری که در سال ۲۰۱۸، حاشیه EBITDA نالکو در بخش تولید آلومینیوم به بیش از ۱۱ درصد رسید که تقریبا نزدیک به حاشیه EBITDA آن در سال ۲۰۱۴ بود.