سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۲۲:۲۴ /دوشنبه/۱ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۸:۳۵ /شنبه/۱۶ شهریور ۱۳۹۸

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران:

دستورالعمل‌ها رمق تولیدکنندگان را گرفته‌اند

مدیرعامل شرکت پیشگام توسعه آدنیس گفت: شرکت ما در بخش ساخت مسکن فعالیت می‌کند و به‌دلیل نیاز پروژه‌های خود، در سال 92 تصمیم به احداث یک پروژه 300 هزار تنی میلگرد گرفت تا با این اقدام، نسبت به تامین محصول یاد شده، اطمینان داشته باشد.

رئیس رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: وضعیت بازار میلگرد با توجه به اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده، چندان مطلوب نیست زیرا مصرف فولاد به‌دلیل شرایط اقتصادی کاهش یافته است و علاوه بر این، حوزه فولاد با مشکلات متعددی از جمله محدود شدن صادرات دست و پنجه نرم می‌کند. متاسفانه وضعیت نشان می‌دهد که هیچ برنامه روشنی از سوی سیاست‌گذاران در حوزه فولاد وجود ندارد.

حمیدرضا رستگار در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در خصوص وضعیت صنعت فولاد کشور، اظهار داشت: تجربه ۵۰ ساله صنعت فولاد در امر تولید، توزیع و صادرات نشان می‌دهد که رکود بر کل این صنایع حاکم شده و نتیجه آن، تعطیلی بسیاری از مراکز فعال صنعت فولاد (تولید، توزیع و مصرف) است. اگر وضعیت تولیدکنندگان فولاد نیز مورد بررسی قرار گیرد، مشخص می‌شود که متاسفانه به‌دلیل صدور دستورالعمل‌های صادره از سوی متولیان صنعت، موانعی به‌وجود آمده که بازار فولاد را مختل کرده است. به عبارت بهتر، دستورالعمل‌ها رمق تولید و تجارت صنعت فولاد را گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه هیچ یک از بازارها را نمی‌توان با دستورالعمل و بخشنامه فعال نگه داشت، افزود: در صورتی صنعت فولاد فعال و پویا خواهد بود که زمام امور تنها به فعالان این صنعت سپرده شود. قطعا فعالان صنعت فولاد نسبت به ظرفیت‌ها و چالش‌های آن آشنایی بیشتری دارند و قادر به برنامه‌ریزی بهتری برای این صنعت در کوتاه‌مدت و بلندمدت خواهند بود. در حال حاضر کشور ما با بحران‌های ناشی از تحریم‌ها مواجه است، در این شرایط تنها فعالان بخش خصوصی صنعت فولاد در مورد موانع اصلی کسب و کار و به‌ویژه صادرات آگاهی دارند و از این رو آن‌ها می‌توانند تحریم‌ها را بی‌اثر کنند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران تصریح کرد: قرار است در چشم‌انداز ۱۴۰۴، صنعت فولاد به تولید ۵۵ میلیون تن در سال برسد که باید ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن از آن صادر شود. در سال گذشته حدود ۲۵ میلیون تن فولاد در کشور تولید شد که این میزان در سال جاری به ۲۸ میلیون تن می‌رسد. در مقابل به‌نظر می‌رسد با توجه به این رکود مصرف فولاد کشور که در سال گذشته حدود ۱۵ میلیون تن بود، کاهش خواهد یافت. اما مشاهده می‌شود در سال جاری که این صنعت با مازاد تولید مواجه است، مجوز صادرات داده نمی‌شود و به این ترتیب، دستیابی به افق مذکور قطعا با هاله‌ای از ابهام مواجه خواهد بود.

توقف در فعالیت پروژه‌های عمرانی
رستگار در خصوص میلگردهای موجود در بازار عنوان کرد: در حال حاضر عمده میلگردهای آجدار تولید شده در کشور شامل A2، A3 و A4 هستند. البته میلگردهای ساده نیز سایزها و مصارف مختلفی دارند؛ میلگردهای صنعتی که در صنایع خاصی همچون ماشین‌سازی استفاده می‌شوند نیز بر اساس کارکرد انواع مختلفی دارند.

وی با ابراز تاسف نسبت به نبود برنامه مشخص برای بخش ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی این‌گونه گلایه کرد: در حالی که دولت می‌تواند در این بخش پیش‌قدم شود و برای سرمایه‌گذاران در عرصه ساخت‌وساز، مشوق‌ها و معافیت‌هایی را در نظر بگیرد، مشاهده می‌شود که در اکثر مواقع حتی موانعی را بر سر راه تولیدکنندگان قرار می‌دهد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر رکود کلی بر بازار حاکم است و با توجه به این موضوع، مصارف فولاد نیز چندان زیاد نیست. بسیاری از پروژه‌های بزرگ عمرانی در حالت نیمه‌تمام مانده و رها شده‌اند و برخی دیگر نیز از توجیه فنی و اقتصادی برخوردار نیستند. حتی مصرف میلگرد پروژه‌های عمرانی فعال، کمتر از تولید کنونی آن است.

قیمت‌گذاری میلگرد منطقی نیست
رستگار با اشاره به اینکه منطق حکم می‌کند که قیمت میلگرد بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود، عنوان کرد: همواره در بازارهای جهانی، تقابل میان پارامترهای تولید و مصرف، موجب کشف قیمت می‌شود. با این حال، قیمت تمام شده میلگرد به همراه سود تولیدکننده و سود توزیع‌کننده، قیمت نهایی این محصول را تعیین می‌کند. اما همان‌طور که گفته شد، قیمت‌گذاری حوزه میلگرد و نوسانات آن غیرشفاف و غیرمنطقی است. عدم شفافیت موجب سردرگمی فعالان صنعت فولاد شده است. در این حوزه نیز تصمیم‌گیران بدون در نظر گرفتن نفع فعالان بازار به‌ویژه توزیع‌کنندگان و فروشندگان، تصمیمات خودشان را عملی می‌کنند.

وی تاکید کرد: بنده به‌عنوان رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران به نمایندگی از اتحادیه کشور هیچ اطلاعی از منطق و نحوه قیمت‌گذاری میلگرد ندارم. این اتحادیه هیچ نماینده‌ای در ستاد تنظیم بازار برای تصمیم‌گیری‌ها کلان در حوزه قیمت‌گذاری ندارد. حتی به نظرات و تذکرات فعالان این بازار توجه نمی‌شود. در این زمینه به‌دنبال آن هستیم که با ورود قوه قضائیه، مشخص شود چه جریانی پشت پرده قیمت‌گذاری و رانت موجود در صنعت فولاد و به‌ویژه میلگرد قرار دارد. اگر رانت در این بازار وجود ندارد، چرا بازار غیر شفاف است؟ اتحادیه آهن‌فروشان به‌عنوان یک مرجع قانونی توزیع حق دارد که بداند چه جریانی قیمت را تعیین می‌کند.

با متخصصان برای صدور دستورالعمل‌ها مشورت شود
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد تصمیم‌گیران حوزه صنعت به‌ویژه فولاد، از تخصص لازم برخوردار نیستند و حتی با متخصصان این حوزه مانند اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد جهت تصمیم‌گیری و صدور دستورالعمل مشورت نمی‌کنند.

رستگار عنوان کرد: توزیع مویرگی و خرد میلگردهای فولادی توسط اعضای این اتحادیه انجام می‌شود. از این رو، اتحادیه آهن‌فروشان به‌دلیل ارتباط مستقیم با مصرف‌کننده کاملا نسبت به شرایط بازار آگاه است، اما همان‌طور که گفته شد، هیچ یک از مولفه‌های قیمت‌گذاری و کشف قیمت آن برای این اتحادیه شفاف نیست. لازم به ذکر است، توزیع‌کنندگانی در بازار میلگرد وجود دارند که به‌صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند که این موضوع نیز از طریق مجاری قانونی پیگیری می‌شود.

فروش آنلاین غیرقانونی است
وی در پایان در خصوص فروش آنلاین آهن و میلگرد اظهار کرد: اتحادیه آهن‌فروشان خرید و فروش آهن را به‌صورت آنلاین تایید نمی‌کند، اگر مجوز از سوی اتحادیه صادر نشود، فروش آنلاین غیرقانونی خواهد بود. اگر این امر توسط اتحادیه مشاهده شود، بر اساس قانون اخطار داده می‌شود و در صورت عدم توجه، نسبت به مسدودسازی پایگاه اینترنتی مورد نظر اقدام خواهد شد.

مدیر صادرات مجتمع فولاد روهینا جنوب عنوان کرد:

۸:۵۰ /چهارشنبه/۹ آبان ۱۴۰۳

در آخرین روز معاملاتی هفته،

۱۰:۰۳ /شنبه/۱۴ مهر ۱۴۰۳

درآخرین روز معاملاتی تالار نقره‌ای رقم خورد؛

۷:۰۰ /شنبه/۱۴ مهر ۱۴۰۳

در راستای تحقق فولاد سبز صورت پذیرفت؛

۱۵:۴۱ /شنبه/۷ مهر ۱۴۰۳

اینفوگرافیک صادرات مجتمع فولاد روهینا جنوب؛

۶:۳۹ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

معاون بازرگانی شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه:

۶:۲۲ /یکشنبه/۱۸ شهریور ۱۴۰۳

علیرضا رحیم، مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۳۸ /شنبه/۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

محمد جابریان محمود، رئیس هیئت مدیره مجتمع فولاد روهینا جنوب در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۴۰ /شنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۳

محمد جابریان محمود، رئیس هیئت مدیره مجتمع فولاد روهینا جنوب در گفت‌‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۰:۵۲ /شنبه/۷ بهمن ۱۴۰۲

علیرضا محمودی، مدیرعامل شرکت فولاد آذربایجان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۱۱:۴۷ /شنبه/۲۹ آبان ۱۴۰۰

کریم سلیمی، مدیرعامل شرکت فولاد آناهیتا گیلان در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۲:۱۷ /شنبه/۵ تیر ۱۴۰۰

عزیز قنواتی، مدیرعامل مجتمع فولاد آتیه خاورمیانه در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۳۰ /شنبه/۳ آبان ۱۳۹۹

مصطفی عبداللهی، عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۵:۰۵ /شنبه/۸ دی ۱۴۰۳

احمد خوروش، رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

۶:۱۷ /شنبه/۱۱ شهریور ۱۴۰۲

توسعه صنعت فولاد

۸:۴۹ /شنبه/۱۶ شهریور ۱۳۹۸
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

اینفوگرافیک صادرات مجتمع فولاد روهینا جنوب؛

۶:۳۹ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک متنوع‌سازی مجتمع فولاد روهینا جنوب؛

۶:۱۲ /شنبه/۲۰ مرداد ۱۴۰۳

نگاهی کوتاه به یک شرکت فولادی؛

۱۰:۵۵ /شنبه/۲۳ دی ۱۴۰۲

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/10/30

233036

فلزات آنلاین

1403/10/30

665606

فلزات آنلاین

1403/10/30

1092273

فلزات آنلاین

1403/10/30

3548585

فلزات آنلاین

1403/10/30

24878

فلزات آنلاین

1403/10/30

14031

فلزات آنلاین

1403/10/30

41371

فلزات آنلاین

1403/10/30

48225

فلزات آنلاین

1403/10/30

44236

فلزات آنلاین

1403/10/30

42269

فلزات آنلاین

1403/10/30

30941

فلزات آنلاین

1403/10/30

30523

فلزات آنلاین

1403/10/30

29462

فلزات آنلاین

1403/10/30

38984

فلزات آنلاین

1403/10/30

37298

فلزات آنلاین

1403/10/30

61021

فلزات آنلاین

1403/10/30

28523

فلزات آنلاین

1403/10/30

43600

فلزات آنلاین

1403/10/30

48505

فلزات آنلاین

1403/10/30

5253800