مدیرکل گمرک استان زنجان وزن کالاهای صادراتی در سال گذشته را بیش از ۱۸۴ میلیون کیلوگرم اعلام کرد و گفت: شمش آلومینیوم، روی، سرب، ترانسفورماتور و قطعات، کاغذ کرافت، کابل، کاغذ تفلوتینگ و غیره از انواع کالای با ارزش صادراتی بالای استان زنجان است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، حمید احمدی، در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان زنجان با اشاره به وزن کالاهای صادراتی، اظهار داشت: در سال ۹۷، وزن کالاهای صادراتی بیش از ۱۸۴میلیون کیلوگرم بود که این کالاهای با ارزش صادراتی بالا شامل شمش آلومینیوم، روی، سرب، ترانسفورماتور و قطعات، کاغذ کرافت، کابل، کاغذ تفلوتینگ و غیره میشدند.
وی با اشاره به اینکه ۴۷ کشور به عنوان کشورهای مقصد کالاهای صادراتی از گمرک زنجان شناخته شدهاند، بیان کرد: ترکیه، عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، هند و چین جزو کشورهای مقصد با ارزش صادراتی بالا برای استان زنجان محسوب میشوند.
مدیرکل گمرک استان زنجان در خصوص رقم ثبت شده برای صادرات گمرک استان، بیان کرد: رقم ثبت شده برای صادرات گمرک استان زنجان در سال گذشته برابر با ۴۶۱ میلیون و ۸۷۷هزار و ۱۶۰ دلار بود که این آمار در سال ۹۶ برابر با ۳۲۹ میلیون و ۷۰۲ هزار دلار بوده است.
مدیرکل گمرک استان زنجان در مورد واردات استان، توضیح داد: این استان در سال ۹۶، بیش از ۳۲۸ میلیون دلار واردات داشت که در سال ۹۷، به بیش از ۲۷۱ میلیون دلار رسید که این آمار نشان از کاهش ۱۷ درصدی واردات دارد که کالاهای وارداتی نظیر خاک روی، ماشینآلات صنعتی و قطعات، مصنوعات پلاستیکی، نخ پلیآمید و پلیاستر و … میشود.
رونق تولید در استان زنجان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ادامه اظهار کرد: با توجه به نوع کالاهایی که به استان وارد میشود، افزایش واردات به زنجان نشانه رونق تولید است.
ناصر فغفوری در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان، بیان کرد: بر اساس آمار، در سال گذشته میزان واردات کشور بیـــش از ۴۲ میلیـــارد ریـــال به وزن بیـــش از ۳۲میلیون تن بود، در حالی که واردات استان در سال گذشته ۲۷۱ میلیون دلار با وزنی بیش از ۳۴۱ هزار تن بوده است.
این مسئول، سهم استان زنجان از واردات کشور را به لحاظ وزنی یک درصد و به لحاظ ارزشی ۶ دهم درصد اعلام کرد و گفت: بخش عمده واردات استان مربوط به مواد اولیه و مابقی سبد وارداتی استان شامل ماشینآلات خطوط تولید است و افزایش در واردات استان را میتوان نشانههایی برای رونق تولید دانست.