سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۴:۲۷ /چهارشنبه/۳ بهمن ۱۴۰۳
زمان انتشار: ۱۴:۲۰ /شنبه/۱۱ آبان ۱۳۹۸

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان:

زیرساخت‌های صادراتی فراهم نیست

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان گفت: با توجه به وضعیت موجود در کشور یعنی عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما، کاهش شدید قیمت مواد اولیه و قیمت فروش، صنعت لوله و پروفیل چشم‌انداز روشنی ندارد. از سوی دیگر در خصوص صادرات دولت انتظاراتی دارد که زیرساخت‌های آن فراهم نیست.

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان گفت: با توجه به وضعیت موجود در کشور یعنی عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما، کاهش شدید قیمت مواد اولیه و قیمت فروش، صنعت لوله و پروفیل چشم‌انداز روشنی ندارد. از سوی دیگر در خصوص صادرات دولت انتظاراتی دارد که زیرساخت‌های آن فراهم نیست.

فریدون مظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در خصوص وضعیت شرکت آریا صنعت دلیجان، اظهار داشت: این شرکت در سال ۸۳ توسط سهامداران قبلی تاسیس شد و تا سال ۸۷ نیز مشغول به فعالیت بود اما به ‌دلیل شرایط بازار و تصمیم سهامداران، این شرکت تعطیل شد. بنده این شرکت را به همراه پدر و برادر خود، در سال ۹۲ از سهامداران قبلی خریداری و احیا کردم.

وی افزود: در ابتدای فعالیت، ۳۰ نفر پرسنل در این واحد مشغول به کار بودند اما در حال حاضر بیش از ۱۶۰ نفر در این مجموعه اشتغال دارند. علاوه‌براین، در ابتدای خریداری این شرکت، تنها چهار خط تولید برای لوله و پروفیل فعال بودند که خوشبختانه توانستیم تعداد خطوط تولید را به بیش از ۱۰ خط برسانیم.

با توجه به احداث سالن‌های جدید که جمعا حدود ۱۰ هزار مترمربع مساحت دارند و به ‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند، ۶ خط جدید به خطوط قبلی شرکت اضافه می‌شود و قرار است در این پروژه، امکان تولید لوله آب و گاز هم فراهم شود. تست‌های سرد و گرم تولید انجام شده و برخی محصولات به ‌صورت محدود جهت تست نهایی در اختیار مشتریان قرار گرفته است.

ظرفیت تولید اسمی سالیانه شرکت حدود ۴۲۰ هزار تن انواع لوله و پروفیل بوده اما در حال حاضر ۴۰ درصد از این ظرفیت فعال است.

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان با بیان اینکه سال گذشته توانستیم برخی از محصولات خود را به عراق و افغانستان صادر کنیم، عنوان کرد: در سال جاری با توجه به مسائلی که برای صادرات و عرضه ارز در سامانه نیما به‌وجود آمد، در صادرات این شرکت وقفه‌ای پدیدارشد و تا مشکل به ‌وجود آمده برطرف نشود، امکان صادرات وجود نخواهد داشت. با توجه به مشکلات موجود نمی‌توان به آینده و انجام طرح‌های توسعه‌ای امیدوار بود و احتمالا بسیاری از تولیدکنندگان فعالیت خود را متوقف کنند.

تامین مواد اولیه و صادرات، بزرگ‌ترین مشکلات تولیدکنندگان لوله و پروفیل

مظاهری تاکید کرد: بزرگ‌ترین مشکلات و معضل حال حاضر تولیدکنندگان لوله و پروفیل در کشور، تامین مواد اولیه و صادرات است. متاسفانه زیرساخت‌های تامین مواد اولیه و صادرات برای بسیاری از تولیدکنندگان در این زمینه فراهم نیست. ضمن اینکه مشکل رکود و عدم تحرک در صنایع پایین‌دستی نیز در این صنعت چالش‌برانگیز شده است.

به این موارد باید وضعیت اقتصادی کشور نیز اضافه شود که بسیاری از مشکلات کنونی صنعت لوله و پروفیل از آن ناشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مشتری قابل توجهی برای تولیدکنندگان لوله و پروفیل در بازار داخلی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: صنعتگران باید به بازار صادراتی روی آورند اما مشکل صادرات نیز گریبان بسیاری از تولیدکنندگان را گرفته است.

دولت مجوز صادرات را به شرط عرضه ۷۰ درصد ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما به تولیدکنندگان می‌دهد. با این وجود، زیرساخت‌های صادراتی توسط دولت فراهم نیست و عملا دست تولیدکنندگان بسته است.

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان اذعان کرد: تولیدکنندگانی که محصولات خود را به کشورهای همسایه به‌ ویژه عراق یا افغانستان صادر می‌کنند، قادر به بازگرداندن ارز خود نیستند. به ‌طور معمول صادرکننده پس از فروش محصول خود در کشورهای دیگر، باید یک بانک و یا صرافی مورد اطمینان پیدا کند و با حواله ارز حاصل از صادرات به بانک‌ها و صرافی‌های داخل کشور از کشور مبدا، زمینه را برای بازگرداندن ارز به کشور فراهم کند.

متاسفانه صرافی یا بانک مورد اعتماد که قابلیت عملیاتی شدن انتقال پول را داشته باشند، در کشورهای یاد شده برای بازگرداندن ارز وجود ندارد. هم‌اکنون با توجه به اینکه خروج و یا ورود بیش از ۲۵ هزار دلار ارز به‌ صورت چمدانی، قاچاق محسوب شده و با دارنده ارز به ‌شدت برخورد می‌شود، حتی امکان وارد کردن ارز به ‌صورت چمدانی هم وجود ندارد. با این شرایط چه توقعی از تولیدکنندگان برای صادرات و بازگرداندن ارز به کشور باید داشت؟

مظاهری تصریح کرد: شرکت‌ها برای عدم گرفتاری در گرداب صادرات، به فروش داخلی روی می‌آورند که به هیچ عنوان کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد. نتیجه چنین چرخه معیوبی، کاهش تولید به کمتر از ظرفیت اقتصادی است.

وی با اشاره به تامین مواد اولیه از بورس کالا، بیان کرد: مواد اولیه صنعت لوله و پروفیل عمدتا توسط فولاد مبارکه تولید شده که این شرکت تمامی آن‌ها را در بورس کالا عرضه می‌کند. تا سال گذشته با توجه به کمبود تولید ورق‌های مورد نیاز صنعت لوله و پروفیل، بسیاری از صنایع با مشکل مواجه بودند اما در سال جاری فولاد مبارکه توانست بخشی از مواد اولیه صنعت لوله و پروفیل را تولید کند و در اختیار شرکت‌ها قرار دهد.

مدیرعامل شرکت آریا صنعت دلیجان گریزی به وضعیت سال گذشته زد و اضافه کرد: سال گذشته با توجه به وضعیت بازار تولیدکننده می‌توانست محصولات خود را با قیمت دلخواه و بازار آزاد عرضه کند اما معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در یک اقدام خلاف عرف به خریداران ورق فولاد مبارکه در بورس کالا ابلاغ کرد که هزینه مابه‌التفاوت خرید خود و معامله انجام شده را بپردازند.

این در حالی است که در سال گذشته به ‌دلیل افزایش نرخ ارز، فرمول قیمت‌گذاری ورق در بورس کالا در اواسط تابستان تغییر کرد و قیمت ورق نیز یکباره افزایش یافت. با توجه به اینکه اغلب عرضه‌های فولاد مبارکه در بورس کالا دو ماهه و سه ماهه است، معاونت معدنی وزارت صمت، بخشنامه مزبور را صادر کرد اما در سال جاری شرایط تغییر کرده و شاهد کاهش شدید قیمت‌ها در بورس کالا از ابتدای سال هستیم؛ به‌ طوری که قیمت ورق گرم بیش از یک هزار تومان کاهش یافته است اما معاونت معدنی وزارت صمت واکنشی را نشان نمی‌دهد و حرفی از بازگرداندن مابه‌التفاوت کاهش قیمت به تولیدکنندگان، نمی‌زند! البته برخی از تولیدکنندگان از این موضوع شکایت کرده‌اند که تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

مظاهری با بیان اینکه در سال گذشته شرکت آریا صنعت دلیجان توانست به وضعیت خود سامان دهد، تصریح کرد: متاسفانه در سال جاری به‌دلیل کاهش قیمت ارز و قیمت لوله و پروفیل ناشی از این موضوع، بسیاری از تولیدکنندگان زیان دیده‌اند.

شرکت ما هر چه که در سال گذشته سوددهی داشت، در سال جاری از دست داد. دلخوشی تولیدکنندگان لوله و پروفیل همان سود نسبتا اندک است که بتوانند زمینه را برای اشتغال تعدادی از افراد فراهم آورند. اگر مبلغی که تولیدکننده برای سرمایه‌گذاری در کارخانه هزینه می‌کند را در بانک سپرده‌گذاری یا در دیگر کشورها سرمایه‌گذاری می‌کرد، سود آن به مراتب بیش از وضع کنونی بود.

مدیرعامل شرکت آریاصنعت دلیجان عنوان کرد: متاسفانه مسئولان هیچ حمایتی از تولیدکنندگان به‌عمل نمی‌آورند و به مسائل به‌ صورت یک‌طرفه نگاه می‌کنند. حمایت مسئولان از تولید محل شک است. در این شرایط دولت چه انتظاری از افراد دارد که با سرمایه‌های شخصی به سرمایه‌گذاری در بخش تولید وارد شوند؟

مظاهری در پایان بهترین حمایت دولت از تولیدکننده را این دانست که پیش از وضع قوانین و مقررات و صدور دستورالعمل‌ها، زیرساخت و زمینه‌های عملیاتی شدن مقررات را برای تولیدکنندگان فراهم آورد و تاکید کرد: برای صادرات بهتر است مراودات مالی و بانکی میان ایران و دیگر کشورها به ‌ویژه همسایگان ایجاد و یا اصلاح شود. سپس با معرفی یک بانک یا صرافی مورد اعتماد به صادرکنندگان از سوی دولت، زمینه را برای بازگرداندن ارز به کشور فراهم کرد.

با هدف بررسی فرایندهای تولید صورت پذیرفت؛

۵:۲۸ /دوشنبه/۱۹ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت تابان فولاد:

۱۴:۵۶ /چهارشنبه/۱۱ مهر ۱۴۰۳

طی حکمی از جانب مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا،

۱۰:۵۸ /یکشنبه/۲۱ مرداد ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت صنایع لوله‌های گالوانیزه روی‌پوشان قزوین:

۵:۲۶ /چهارشنبه/۱۷ مرداد ۱۴۰۳

یک فعال صنعت فولاد در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۲۷ /چهارشنبه/۲۰ تیر ۱۴۰۳

مهدی فصیحی، مدیرعامل شرکت لوله و پروفیل سپنتا تهران در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۵:۴۹ /شنبه/۱۰ آذر ۱۴۰۳

محمد کشانی، مدیرعامل شرکت تولید و توسعه صبح پارسیان صبا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۷:۵۳ /شنبه/۵ اسفند ۱۴۰۲

افشین فرشیدفر، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۵:۱۵ /یکشنبه/۲۶ شهریور ۱۴۰۲

امیرحسین عرشی‌زاده، مدیرعامل گروه صنعتی سپنتا در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۱:۳۱ /شنبه/۸ آبان ۱۴۰۰

علی خنیفر، مدیرعامل شرکت لوله‌سازی اهواز در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۷:۴۵ /شنبه/۱۱ بهمن ۱۳۹۹

اکبر اعلایی، مدیرعامل شرکت نورد و لوله سپنتا مرند در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»

۱۴:۰۴ /دوشنبه/۱۰ شهریور ۱۳۹۹

لوله‌های فولادی در تمام بخش‌های صنعت کاربرد دارند

۱۶:۱۶ /شنبه/۱۱ آبان ۱۳۹۸

تجارت جهانی لوله و پروفیل فولادی بدون درز

۱۴:۰۹ /شنبه/۳۰ شهریور ۱۳۹۸

تجارت جهانی و منطقه‌ای پروفیل بدون درز فولادی

۷:۲۷ /شنبه/۲۴ شهریور ۱۳۹۷

تجارت لوله‌های فولادی حفاری بدون درز مورد استفاده در صنعت نفت و گاز

۱۰:۳۰ /شنبه/۱۷ شهریور ۱۳۹۷
به زودی گزارش‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی ویدیوهای مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی اینفوگرافیک‌های مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1403/11/2

245286

فلزات آنلاین

1403/11/2

665606

فلزات آنلاین

1403/11/2

1092273

فلزات آنلاین

1403/11/2

3548585

فلزات آنلاین

1403/11/2

24813

فلزات آنلاین

1403/11/2

14031

فلزات آنلاین

1403/11/2

41198

فلزات آنلاین

1403/11/2

48908

فلزات آنلاین

1403/11/2

44236

فلزات آنلاین

1403/11/2

42676

فلزات آنلاین

1403/11/2

31626

فلزات آنلاین

1403/11/2

30589

فلزات آنلاین

1403/11/2

29664

فلزات آنلاین

1403/11/2

38984

فلزات آنلاین

1403/11/2

37373

فلزات آنلاین

1403/11/2

60860

فلزات آنلاین

1403/11/2

28609

فلزات آنلاین

1403/11/2

43327

فلزات آنلاین

1403/11/2

48261

فلزات آنلاین

1403/11/2

5279700