پروژه عظیم معدنی و صنعتی مس جانجا هماکنون از پیشرفت ۲۲ درصدی در حوزه استخراج، ۹٫۲ درصدی در بخش تغلیظ و ۵۰ درصدی در بخش هیپ لیچینگ برخوردار است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، پروژه عظیم معدنی و صنعتی مس جانجا در استان سیستان و بلوچستان، با هدف ایجاد تحول اقتصادی در شرق کشور و جلوگیری از خامفروشی در حال اجراست. این پروژه با سرمایهگذاری حدود ۴۸۸ میلیون دلاری توسط کنسرسیومی به رهبری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» و با مشارکت شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی کشور شامل گلگهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و بینالمللی توسعه صنایع و معادن غدیر پیش میرود.
بر اساس برآوردها، عیار متوسط مس این معدن حدود ۰.۲۶ درصد بوده و اجرای طرحهای توسعهای در آن، علاوه بر تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد، زمینه تولید سه هزار تن کاتد مس را نیز فراهم میکند. این پروژه قابلیت درآمدزایی سالانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار را دارد.
بخشهای سهگانه پروژه معدنی و صنعتی مس جانجا
در بخش استخراج معدن، تاکنون بیش از ۱۱ میلیون تن باطلهبرداری انجام شده و همچنین مطالعات اکتشافی شامل ۱۹۵ کیلومتر مربع عملیات ژئوفیزیک، ۳۸ هزار متر حفاری تکمیلی و ۱۳ هزار و ۵۰۰ متر حفاری استریل به انجام رسیده است. ظرفیت دامپ باطله معدن بیش از یک میلیارد تن بوده و هدفگذاری پروژه شامل ۲۰ میلیون مترمکعب باطلهبرداری طی سه سال ابتدایی است. پس از آغاز فعالیت معدن، سالانه ۱۶ میلیون تن خوراک ورودی کارخانه تغلیظ تامین خواهد شد.
احداث کارخانه تغلیظ با هدف تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد طراحی شده و تاکنون به ۹.۲ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است. عملیات اجرایی احداث این کارخانه از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز شده است و هماکنون ۵ درصد جلوتر از برنامه زمانبندی قرار دارد.
در بخش هیپ لیچینگ، تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی ثبت شده و ساخت بزرگترین هیپ کشور با مساحت ۶۰۰ هزار مترمربع در حال تکمیل است. تاکنون ۳۳۱ هزار مترمکعب خاکبرداری و بالغ بر ۸۸۰ هزار مترمکعب خاکریزی به وسیله ۱۵۵ دستگاه ماشینآلات مستقر در این بخش انجام شده و ۳۵۰ هزار تن خاک اکسیدی استخراج و به این بخش منتقل شده است.
بهرهبرداری از فاز اول هیپ لیچینگ برای پایان سال ۱۴۰۳ برنامهریزی و همچنین، پیمانکار ساخت کارخانه سه هزار تنی کاتد مس انتخاب شده است و تا پایان سال ۱۴۰۳ در محل پروژه مستقر خواهد شد.
پیشرفت بخشهای سهگانه پروژه:
-استخراج: ۲۲ درصد
-تغلیظ: ۹.۲ درصد
-هیپ لیچینگ: ۵۰ درصد
در حال حاضر، حدود ۷۰۰ نفر در محل سایت پروژه مشغول به کار بوده که بیشتر آنها از بومیان استان و روستاهای اطراف معدن هستند. پیشبینی میشود با بهرهبرداری از پروژه، میزان اشتغالزایی مستقیم به یک هزار و ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم به حدود پنج هزار نفر افزایش یابد.
یکی از اقدامات شاخص در این پروژه تربیت نیروی ماهر است. اجرای پروژههایی همچون پروژه معدنی و صنعتی مس جانجا، باعث ایجاد توسعههای متعددی در منطقه میشود. برای مثال با آموزشهای نظری و عملی، متخصصهای موجود در این منطقه به مرور افزایش پیدا میکنند و به عنوان بخشی از سرمایه استان میتوانند توسعه مناطق را رقم بزنند و نیروهای مختصص بیشتری تربیت کنند.
انتهای پیام//