مدیرعامل شرکت توسعه سازههای فولادی آرین که با اشاره به نوسانات قیمتی شمش روی، گفت: بازار داخلی شمش روی داخلی همواره متاثر از وضعیت بازار جهانی بوده است؛ به طوری که اگر در قیمت جهانی شمش روی تغییری ایجاد شود، بدون تردید، بازار فروش شمش روی در داخل کشور دچار نوسان میشود و تاثیر زیادی بر وضعیت صنایع مصرفکننده روی ازجمله تولیدکنندگان محصولات گالوانیزه میگذارد.
داریوش وجدانی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین»، اظهار داشـت: شرکت توسعه سازههای فولادی آرین از سال ۱۳۷۱ در زمینه ارائه خدمات مربوط به گالوانیزاسیون محصولات فولادی فعالیت میکند. در آن زمان حجم محصولات فولادی ازجمله ورق، گاردریل، لوله و… که برای گالوانیزه شدن به این شرکت ارسال میشد، نسبت به امروز پایینتر بود.
وی ضمن تاکید بر اینکه میزان گالوانیزاسیون در این کارخانه تناسبی با ظرفیت اسمی آن ندارد، اذعان کرد: در پروانه بهرهبرداری این شرکت، تولید سالانه ۳۰ هزار تن محصولات گالوانیزه درج شده است اما در حال حاضر، حجم محصولات گالوانیزه این مجموعه به ۲۴هزار تن در سال میرسد. مجموعه ما هیچگونه صادراتی به خارج از ایران ندارد و تمام محصولات گالوانیزه شرکت طبق سفارشهای شرکتهای داخلی، انجام و به آنها تحویل داده میشود.
کمبود همیشگی شمش روی
مدیرعامل شرکت توسعه سازههای فولادی آرین تصریح کرد: در حال حاضر، ماهانه حدود ۵۰ تن شمش روی به صورت اعتباری خریداری میکنیم. با توجه به سفارشهای گوناگون از شرکتهای مختلف، اگر شمش روی بیشتری به ما اختصاص یابد، بدون تردید با توجه به توانایی کارخانه خود، محصولات فولادی بیشتری را گالوانیزه خواهیم کرد. موضوعی که صنعت روی همیشه با آن دست به گریبان بوده، کمبود مواد اولیه در تمام حلقههای این زنجیره است.
وجدانی در ادامه خاطرنشان کرد: میزان عرضه شمش روی در بازار داخلی به طور مستقیم به وضعیت بازار جهانی دارد و تامین ۶۰۰ تنی شمش روی در سال نیز بستگی به نوسانات قیمتی و شرایط صنعت روی در هر دورهای دارد. به طور کلی در هر برههای که چالش یا نوسانی میان تولیدکنندگان روی کشور ایجاد شود، نتیجه آن در صنایعپاییندست این صنعت نظیر واحدهای تولیدی محصولات گالوانیزه، قابل مشاهده است.
وی بیان کرد: بیشترین خرید شمش روی مجموعه از شرکتهای واقع در شهر زنجان صورت میگیرد که در این میان، هلدینگ توسعه معادن روی ایران نیز نقش اساسی را ایفا میکند؛ اما مسلما باید برای ایجاد توازن در صنعت روی کشور، از معدن تا صنایع مصرفکننده روی باید برنامهریزی منسجمتری صورت گیرد.
مدیرعامـــل شرکـــت تــوسعـــه سازههـــای فولادی آرین با اشاره به تعــداد پرسنل شاغل در این مجموعه، تصریح کرد: تعداد شاغلین فعــال در ایـــن مجموعـــه به حدود ۴۰ نفـــر میرســـد کـــه بـــا توجـــه به میـــزان ظرفیت مجموعــه و حوزه گسترده ارتباطات داخلی و خارجی با سایر صنایع فعال، این آمادگی و قابلیت برای افزایش میزان تولید و بهرهوری و افزایش تعداد پرسنل در این شرکت به صورت بالقوه وجود دارد.
وجدانی ادامه داد: آنچه اهمیت دارد این است که هر شرکت تولیدی که با صنایع بالادستی خود ارتباط نزدیک و تنگاتنگی داشته باشد، حتما میتواند به توسعه و گسترش مجموعه خود فکر و آن را طی یک چشماندازی عملیاتی کند.
مدیرعامل شرکت توسعه سازههای فولادی آرین تاکید کرد: هدف ما همواره افزایش میزان اشتغال و گسترش فعالیتهای مجموعه در بلندمدت بوده است، تا به شکلی بتوانیم میـــزان تولیـــد، تنـــوع و کیفیـــت محصـــولات گالوانیـــزه مجموعـــه را افزایش و در وضعیتــی پایدار حفظ نماییم.