با اعلام رئیس نگهداری و تعمیرات احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان، سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات ریفورمر احیا مستقیم در شرکت فولاد هرمزگان به منظور دسترسی به سوابق تعمیراتی تجهیزات و سیستمی شدن آن و در نتیجه پایش هرچه بهتر وضعیت ریفورمر و تجهیزات آن طراحی و پیادهسازی شد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، هومن پورامینی اظهار داشت: پیش از این، بسیاری از سوابق تعمیراتی تجهیزات ریفورمر احیا در دفاتر یادداشت و یا در حافظه پرسنل نگهداری میشد که در صورت عدم حضور نفرات مرتبط، عملا دسترسی به این اطلاعات غیرممکن بود. از این رو و با توجه به حساسیت موضوع، در سال ۱۴۰۰ ایده طراحی سیستمی جهت ثبت سوابق تعمیراتی و وضعیت هر یک از تجهیزات ریفورمر مطرح و در سال ۱۴۰۳ پیادهسازی شد.
وی تصریح کرد: ریفورمر در واحد احیا مستقیم نقش مهم و کلیدی تولید گاز احیایی را بر عهده دارد. صرف نظر از پیچیدگی این فرایند، عملکرد صحیح تجهیزات نصب شده در ریفورمر نقش بسزایی در کمیت و کیفیت گاز احیایی خواهند داشت.
رئیس نگهداری و تعمیرات احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان دارای دو ریفورمر احیا مستقیم بوده که در هر یک صد قطعه و تجهیز به کار رفته است. با توجه به تعداد بسیار زیاد این قطعات، امکان ثبت سوابق تعمیراتی و وضعیت هر یک از آنها به تنهایی در درخت تجهیز وجود ندارد که این مسئله باعث میشود نتوان گزارشی از وضعیت هر یک از این تجهیزات و قطعات به تنهایی تهیه و وضعیت آنها را پایش کرد.
دسترسی سیستمی به سوابق تعمیراتی
پورامینی اظهار داشت: با استفاده از سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات ریفورمر در واحد احیا مستقیم، میتوان سوابق تعمیراتی و آخرین وضعیت تجهیزاتی نظیر تیوبهای ریفورمر، سیستم تعلیق هر یک از تیوبها، فلکسیبلهای فیدگس، مشعلهای اصلی و فرعی، داگ لگها، سنسورهای دما و فشار و… را در محیطی گرافیکی مشاهده کرد.
به گفته وی، از جمله مهمترین قابلیتهای این سیستم شامل موارد زیر است:
• مشاهده تاریخ آخرین فعالیت تعمیراتی و «PM» انجام شده روی هر یک از تجهیزات
• مشاهده آخرین موجودی انبار هر یک از تجهیزات
• مشاهده آمادهبهکار بودن یا خارج از سرویس بودن هر یک از تیوبهای ریفورمر
• مشاهده زمان نصب تیوب و برند سازنده آن
• مشاهده روند تغییرات طول هر یک از تیوبها به صورت جداگانه از زمان نصب
• نمایش هشدار در صورت تغییرات بیش از حد استاندارد طول فنرهای سیستم تعلیق، سررسید زمان سرریز کاتالیستها و سررسید زمان شارژ مجدد کاتالیستها
• صدور درخواست کار تعمیراتی به سیستم «MIS» از طریق سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات تجهیزات ریفورمر
• مشاهده آخرین زمان شارژ و یا سرریز کاتالیست، برند کاتالیست مورد استفاده در تیوبها
• مشاهده آخرین وضعیت هر یک از مشعلهای ریفورمر و آخرین وضعیت ورقهای بدنه و سقف ریفورمر
اتخاذ تصمیمات دقیق و به موقع با توجه به سوابق موجود
رئیس نگهداری و تعمیرات احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه با استفاده از این سیستم و ثبت به موقع آمار و سوابق تعمیراتی میتوان دید جامعی نسبت به وضعیت تعمیراتی و حتی نحوه بهرهبرداری از ریفورمر و تجهیزات آن به دست آورد، خاطرنشان کرد: در صورت نیاز، میتوان تصمیمات دقیقتری در خصوص برنامهریزی تعمیراتی آن اتخاذ کرد. همچنین از نکات قابل توجه این سیستم، ارائه نمودار تغییرات در بازه زمانی دلخواه است و میتواند اطلاعات مناسبی از شرایط بهرهبرداری و حتی کیفیت ساخت آن در اختیار بهرهبردار قرار دهد.
پورامینی در پایان یادآور شد: پیشبینی میشود به مرور زمان و با افزایش دادههای ثبت شده در این سیستم بتوان کنترل دقیقتری بر شرایط تجهیزات ریفورمر داشت و آمادهبهکاری آن را افزایش داد. همچنین این قابلیت وجود دارد تا در آینده و با استقرار نظام تحول دیجیتال شرکت فولاد هرمزگان، با انتقال لحظهای دمای سقف و کف ریفورمر به این سیستم و با بهکارگیری علم «Machine Learning»، پیشبینیهای دقیقی از وضعیت تجهیزات و خرابی آنها ارائه و با آگاهی بیشتری نسبت به برنامهریزی تعمیراتی آن اقدام کرد.
انتهای پیام//