بررسی آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۷۶۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی از ابتدای امسال تا پایان آذر ماه و رشد ۵۹.۱ درصدی آن در همسنجی با پارسال است.
به گزارش «فلزات آنلاین»، در مدت مشابه پارسال ۴۸۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه لباسشویی تولید شده بود.
همچنین تولید یخچال و فریزر به عنوان یکی دیگر از اقلام اصلی و پرمصرف لوازم خانگی در کشور در این مدت به یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۴۰۰ دستگاه رسید. تولیدی که در مقایسه با ۹ ماهه ۹۸ رشد ۲۸,۵ درصدی را نشان میدهد.
با این حال، تولید کولر آبی در ۹ ماهه امسال افت ۸,۸ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ثبت کرد و به ۷۸۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه رسید.
چهاردهم آذر ماه امسال بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی پس از چهار روز فعالیت به کار خود خاتمه داد. آنچه مشهود بود فرصتسازی شرکتهای ایرانی در غیاب خارجیها در شرایط تحریم، با عرضه محصولات جدید و با فناوریهای روز جهان بود که ثابت کردند از گردونه رقابتهای جهانی عقب نیستند.
با توجه به در اختیار داشتن سهم حدود ۴۰درصدی خارجیها در بازار ایران، خروج برندها از کشور ما در ابتدا رکودی در بخش تولید حاکم کرد. با این حال در ادامه، این صنعت خود را پیدا کرد و با گذشت حدود دو سال از تحریمها، امروز سهم بسیاری از برندها در بازار کشور افزایش یافته است.
در همین رابطه معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت که امروز نه تنها کمبود تولید ناشی از ترک کشور از سوی شرکتها جبران شده، بلکه مقایسه آمارها با سال ۹۶ (پیش از آغاز دور تازه تحریمها) رشد ۱۵ درصدی تولید را نشان میدهد.
بر اساس گزارشی از ایرنا، پارسال بیش از ۹میلیون دستگاه لوازمخانگی کوچک و بزرگ در کشور تولید شد و به گفته مسئولان وزارت صنعت، هدفگذاری امسال رساندن این رقم به ۱۲ میلیون دستگاه است.