سریع‌تر از امروز فردا را خلق کنید...

آخرین اخبار

۱۳:۳۰ /چهارشنبه/۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان انتشار: ۱۲:۵۳ /شنبه/۱۶ اسفند ۱۳۹۹

مدیر واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان مطرح کرد

افزایش تولید آهن اسفنجی با وجود محدودیت‌های تامین گاز

مدیر واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان گفت: در سال جاری با وجود مشکلات ناشی از تخصیص گاز به واحدهای احیا مستقیم فولاد و نیز کیفیت گاز دریافتی، توانستیم تولید خود را نسبت به سال گذشته ۶٫۶ درصد افزایش دهیم.

علیرضا نجار قویدل در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: سال ۱۳۹۹ برای تمام صنایع فولادی به دلیل شیوع ویروس کرونا و نیز ادامه تحریم‌ها سال ویژه‌ای بود. شرکت فولاد هرمزگان نیز از این موضوع مستثنی نبود اما توانست بر این مسائل فائق آید.

وی افزود: واحدهای احیا مستقیم همواره با چالش تامین مواد اولیه مواجه هستند. شرکت فولاد هرمزگان علاوه بر اینکه چالش تامین مواد اولیه دارد، با چالش گاز نیز در مواقعی از سال دست و پنجه نرم کرد. چراکه کیفیت گاز ورودی به واحد احیا مستقیم مطلوب نبود. ضمن اینکه در فصول سرد میزان گاز تخصیصی به شرکت نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت.

چالش تامین گاز

مدیر واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: گاز دریافتی از نظر کیفیت به ویژه ابتدای سال در حد مطلوب برای واحد احیا مستقیم نبود. با اینکه فولاد هرمزگان پروژه‌هایی را به ویژه در بخش سیالات در دستور کار قرار داد تا بخشی از تنش کیفیت نامطلوب گاز را خنثی کند، اما با این حال مشکلات کیفیت گاز وجود داشت. برای جلوگیری از اثرگذاری کیفیت گاز بر کیفیت آهن اسفنجی واحد احیا مستقیم، لازم است یک فیلتراسیون نصب شود تا این مشکل کاهش یابد.

وی اضافه کرد: از نظر دسترسی و تامین گاز، شرکت فولاد هرمزگان از دی ماه که مدول B آماده فعالیت پس از شات‌داون شد، با محدودیت در تخصیص گاز مواجه شد و به نظر می‌رسد این چالش حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد از ظرفیت تولید بخش احیا مستقیم را کاهش داد. این کاهش تولید در بخش احیا مستقیم زمانی اتفاق افتاد که واحد ذوب و ریخته‌گری فولاد شرکت، در آمادگی کامل برای تولید اسلب به سر می‌برد. با اینکه واحد فولادسازی شرکت از ابتدای سال جاری چندین رکورد ماهانه را به ثبت رساند اما این واحد آماده ثبت رکوردهای خیره‌کننده‌تری در تاریخ شرکت بود. با این حال، با توجه به محدودیت در تخصیص گاز به واحد احیا مستقیم، تولید آهن اسفنجی با کاهش مواجه شد و همین امر چالش‌هایی را برای بخش فولادسازی به وجود آورد.

رشد تولید آهن اسفنجی

 نجار قویدل تصریح کرد: خوشبختانه شرکت فولاد هرمزگان در سال ۱۳۹۸ یک شات‌داون بسیار خوب را در مدول A واحد احیا مستقیم انجام داد. بنابراین در سال جاری این مدول عملکرد بسیار خوبی داشت و با ظرفیت اسمی و کمی بیش از آن فعالیت می‌کرد. ضمن اینکه از ابتدای سال برنامه‌ای برای شات‌داون سالیانه مدول B احیا مستقیم برنامه‌ریزی کرده بودیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه عمر مفید کاتالیست‌های مدول B واحد احیا مستقیم به اتمام رسیده بود، باید اقدام به تعویض آن‌ها می‌کردیم. در کنار آن باید تیوب ریفورمر واحد احیا نیز باید کاملا تعویض می‌شد. علاوه بر این، واحد احیا مستقیم توانست پارامترهای زیادی را در رابطه با تولید آهن اسفنجی ارتقا دهد، به طوری که سال جاری توانستیم مصارف انرژی شامل آب، برق و گاز را کاهش دهیم. در کنار آن برای موضوع توقفات اضطراری، بخش تعمیر و نگهداری موفق عمل کرد و در سال جاری توقفات اضطراری حداقل ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد. این امر، در توقفات برنامه‌ریزی شده نیز رخ داد و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این توقفات نیز کاهش یافت. این عوامل باعث شدند بخش احیا مستقیم بتواند آهن اسفنجی بیشتری نسبت به سال قبل تولید کند.

مدیر واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: خوشبختانه در سال جاری با تمام مشکلاتی که در سال جاری صنعت فولاد کشور به ویژه حوزه احیا مستقیم با آن مواجه بود، شرکت فولاد هرمزگان موفق شد میزان تولید آهن اسفنجی خود را طی ۱۰ ماه امسال و تا پایان بهمن ماه، ۶٫۶ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش دهد. البته با وجود افزایش تولید، هنوز فولاد هرمزگان نتوانسته رکورد ماهیانه یا روزانه تولید آهن اسفنجی خود را جابه‌جا کند.

نجار قویدل عنوان کرد: خوشبختانه پس از شات‌داون سالیانه، وضعیت تولید در روال خوبی قرار گرفت. البته در ابتدا با مشکل گاز مواجه بودیم. پس از اینکه مشکل گاز حل شد، توانستیم در بهمن ماه سال جاری پنج رکورد را ثبت کنیم که از جمله آن‌ها سه رکورد تولید روزانه دو رکورد تولید هم در مدول A و هم در مدول B بود.

وی مطرح کرد: اگر روند تولید در واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان به همین صورت ادامه داشته باشد و مشکلات خارج از سازمان به واحد احیا مستقیم تحمیل نشود، این بخش باز هم می‌تواند رکوردهای تولید خود همچون رکورد روزانه و ماهیانه را جابه‌جا کند.

مدیر واحد احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان در خصوص برنامه شرکت فولاد هرمزگان برای سال جاری، بیان کرد: برنامه داشتیم تولید آهن اسفنجی در بخش احیا مستقیم شرکت تا پایان سال جاری به یک میلیون ۶۶۰ هزار تن برسد که توانسته‌ایم ۹۷ درصد از برنامه امسال را محقق کنیم و امیدوار هستیم تا پایان سال ۱۰۰ درصد برنامه را در تولید آهن اسفنجی پوشش دهیم.

طرح توسعه احیا مستقیم در دست بررسی است

نجار قویدل ابراز کرد: برای سال آتی نیز در تلاش هستیم تا برنامه تولید یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن آهن اسفنجی محقق شود که این میزان تولید بالاتر از ظرفیت اسمی خواهد بود.

وی با اشاره به طرح توسعه شرکت فولاد هرمزگان در بخش احیا مستقیم، خاطرنشان کرد: با توجه مطالعاتی که از سوی معاونت‌های مختلف شرکت صورت گرفت و جلساتی که در این رابطه برگزار شد، موضوع احداث یک مدول جدید احیا مستقیم مورد بررسی قرار گرفت و اقدامات مطالعاتی مرتبط با این پروژه در حال انجام است. امیدوار هستیم به زودی شاهد احداث این پروژه عظیم در شرکت فولاد هرمزگان باشیم.

انتهای پیام//

حماسه‌ای دیگر از کارکنان خدوم «فسبزوار» حاصل شد؛

۷:۱۴ /دوشنبه/۲۵ فروردین ۱۴۰۴

در روزهای ابتدایی سال محقق شد؛

۱۴:۵۶ /دوشنبه/۱۸ فروردین ۱۴۰۴

در راستای توسعه جهانی تکنولوژی ایرانی «PERED» محقق شد؛

۱۰:۵۸ /یکشنبه/۱۹ اسفند ۱۴۰۳

در زمان محدودیت‌های انرژی انجام شد؛

۸:۲۹ /شنبه/۱۱ اسفند ۱۴۰۳

محمدعلی عزیزمحمدی، مدیرعامل مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۹:۲۲ /سه شنبه/۱۳ آذر ۱۴۰۳

محمدعلی عزیزمحمدی، مدیرعامل مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۶:۳۳ /شنبه/۲۸ مهر ۱۴۰۳

محمدعلی عزیزمحمدی، مدیرعامل مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۱۰:۴۴ /یکشنبه/۱۵ مهر ۱۴۰۳

ابراهیم جانقربانیان، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت صبافولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۷:۰۵ /یکشنبه/۱۸ شهریور ۱۴۰۳

بهروز رادفر، مدیرعامل مجتمع فولاد میانه در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

۴:۵۴ /شنبه/۳ شهریور ۱۴۰۳

احسان دشتیانه، مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در گفت‌وگو با «فلزات آنلاین»:

۴:۳۶ /شنبه/۱۳ آبان ۱۴۰۲

فاطمه علمداری، مديرعامل گروه صنعتی توليدی نوين فولاد قائم اميد نور در یادداشتی نوشت:

۴:۴۴ /شنبه/۹ دی ۱۴۰۲

صنایع فولادسازی با چالش افزایش هزینه‌های مواد اولیه روبه‌رو هستند

۱۱:۲۷ /یکشنبه/۱۰ بهمن ۱۴۰۰

ریشه کمبود آهن اسفنجی در کشور کجاست؟

۹:۰۵ /دوشنبه/۸ آذر ۱۴۰۰

کاهش روزانه 60 درصدی تولید آهن اسفنجی

۱۰:۵۸ /شنبه/۱۳ دی ۱۳۹۹

ایران، بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن‌اسفنجی

۱۱:۰۸ /سه شنبه/۲۶ شهریور ۱۳۹۸

ایران دومین تولیدکننده آهن اسفنجی در سال 2018؛

۹:۳۶ /شنبه/۱۳ مهر ۱۳۹۸

تولید جهانی 100 میلیون تن آهن اسفنجی در سال 2018

۷:۴۵ /سه شنبه/۲۶ شهریور ۱۳۹۸

معامله 176 هزار تنی آهن اسفنجی در 8 ماه

۱۶:۲۷ /شنبه/۸ دی ۱۳۹۷

مجموع تولید آهن اسفنجی جهان در 11 سال گذشته به بیش از 800 میلیون تن رسید

۱۹:۴۲ /شنبه/۳ آذر ۱۳۹۷

روش‌های مختلف تولید آهن‌اسفنجی

۱۵:۵۵ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۳۹۷

در مجمع عمومی عادی سالیانه،

۱۴:۲۲ /دوشنبه/۶ اسفند ۱۴۰۳

«فلزات‌آنلاین» بررسی کرد:

۶:۰۳ /چهارشنبه/۲۴ مرداد ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۶:۰۹ /شنبه/۴ اسفند ۱۴۰۳

اینفوگرافیک معرفی فولاد آرتاویل؛

۶:۴۲ /شنبه/۱۰ شهریور ۱۴۰۳

اینفوگرافیک شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر؛

۶:۱۱ /شنبه/۱۳ مرداد ۱۴۰۳
به زودی گزارش‌های تصویری مرتبط جدیدی منتشر خواهیم کرد.

شاخص‌های قیمتی فلزات آنلاین

محصول
شاخص/تاریخ
قیمت

فلزات آنلاین

1404/02/9

225417

فلزات آنلاین

1404/02/9

897230

فلزات آنلاین

1404/02/9

1404834

فلزات آنلاین

1404/02/9

1167989

فلزات آنلاین

1404/02/9

27888

فلزات آنلاین

1404/02/9

16578

فلزات آنلاین

1404/02/9

43078

فلزات آنلاین

1404/02/9

65608

فلزات آنلاین

1404/02/9

49801

فلزات آنلاین

1404/02/9

43707

فلزات آنلاین

1404/02/9

36638

فلزات آنلاین

1404/02/9

35954

فلزات آنلاین

1404/02/9

35805

فلزات آنلاین

1404/02/9

43700

فلزات آنلاین

1404/02/9

38545

فلزات آنلاین

1404/02/9

61045

فلزات آنلاین

1404/02/9

32818

فلزات آنلاین

1404/02/9

42897

فلزات آنلاین

1404/02/9

56224

فلزات آنلاین

1404/02/9

6534700