طبق آمار گمرک، چین از ماه ژانویه تا ژوئن در سال ۲۰۲۲، حدود ۵۱ هزار و ۳۰۰ تن ورق و تسمه مسی صادر کرد و افزایش ۵۶٫۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را ثبت کرد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» و به نقل از موسسه «SMM»، صادرات چین در ماه ژوئن به ۱۰ هزار و ۲۷٫۱۶ تن رسید که ۸۴٫۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت. چین در نیمه نخست سال جاری، حدود ۵۳ هزار و ۲۰۰ تن ورق و تسمه مسی وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۸٫۰۱ درصد کاهش یافت. واردات چین در ماه ژوئن، ۹ هزار و ۱۸۴ تن بود که افت ۱۷٫۵۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرد. از ماه ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۲۲، واردات خالص ورق و تسمه مسی چین به یک هزار و ۹۰۰ تن رسید و ۹۳٫۹۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت که این امر نشان میدهد که صادرات در چین به طور قابل توجهی از واردات پیشی گرفته است.
ژاپن، کره جنوبی، آلمان، تایوان و ویتنام با مجموع صادرات هشت هزار و ۴۰۰ تنی، پنج تامینکننده اصلی ورق و تسمه مسی چین در ماه ژوئن بودند که ۹۰٫۹۴ درصد از کل واردات این کشور را به خود اختصاص دادند. مجموع واردات از ژاپن، کره جنوبی و آلمان بالغ بر هفت هزار و ۱۰۰تن بود که این میزان، ۷۷٫۱۶ درصد از کل واردات چین را به خود اختصاص داد. حجم واردات از این سه کشور در ماه ژانویه تا ژوئن، حدود ۴۱ هزار و ۷۰۰ تن بود که ۷۸٫۳۴ درصد از مجموع واردات را شامل شد و حجم واردات پنج تامین کننده برتر، حدود ۴۸ هزار و ۱۰۰ تن بود که سهم ۹۰٫۳۵ درصدی از بازار واردات را داشت. شایان ذکر است که حجم کلی واردات ورق و تسمه مسی چین تا کنون در سال جاری کاهش یافته است اما حجم واردات از ویتنام افزایش پیدا کرده است. دلیل این امر آن است که نیروی کار ارزان در ویتنام، تولیدکنندگان آلیاژ مس گرید بالا را جذب کرده است تا به این محل نقل مکان کنند. در همین حین، به دلیل توسعه سریع وسایل نقلیه انرژی جدید، نیروی محرکه نسل پنجم شبکه مخابراتی در کسب و کارها و ارتقای صنعت برق، تقاضای چین برای تسمه دقیق مسی، برنجی و آلیاژی افزایش یافته است. بر اساس آمار گمرک، صادرات ورق و تسمه مسی چین در ماه ژوئن حدود ۱۰ هزار تن بود که افت ۳٫۰۴ درصدی را نسبت به ماه گذشته ثبت کرد و ۸۴٫۱۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت. ازماه ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۲۲، صادرات ورق و تسمه مسی چین به ۵۱ هزار و ۳۰۰ تن رسید که ۵۶٫۴۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرد.
پنج واردکننده اصلی در ماه ژوئن، حدود هفت هزار و ۸۰۰ تن ورق و تسمه مسی از چین وارد کردند که ۵٫۳۵ درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافت اما ۹۱٫۷۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرد و ۷۷٫۸۳ درصد از مجموع صادرات این کشور را به خود اختصاص داد. در این حین، صادرات به آلمان، کره جنوبی و سایر کشورها از ژانویه تا ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو برابر افزایش یافته است. پنج واردکننده اصلی در ماه ژوئن، هفت هزار و ۸۰۰ تن ورق و تسمه مسی از چین وارد کردند که ۵٫۳۵ درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافت اما ۹۱٫۷۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرد و ۷۷٫۸۳ درصد از مجموع صادرات این کشور را به خود اختصاص داد. در این میان، صادرات به آلمان، کره جنوبی و سایر کشورها از ژانویه تا ژوئن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو برابر افزایش یافت. از آنجایی که شیوع کرونا از نیمه دوم سال ۲۰۲۰ در چین تحت کنترل بود، زنجیره تامین به سرعت بهبود یافت که این امر بر افزایش صادرات محصولات کلید و اتصالات نیز تاثیر گذاشت. از سوی دیگر، از آنجایی که همهگیری خارج از چین نیز تحت کنترل بود و تولیدکنندگان به تدریج تولید را از سر گرفتند، تقاضای آنها برای مواد اولیه افزایش پیدا کرد. به عنوان مثال، پس از لغو محدودیت تردد در آلمان در ماه آوریل سال جاری، شرکتهای خودروسازی در آلمان از جمله فولکس واگن و مرسدس بنز تولید را در کارخانههای آلمان از سر گرفتند. با ارسال تدریجی سفارشهای پیشین، تقاضای این شرکتها برای لوازم جانبی مانند اتصالات و رادیاتور خودرو به شدت افزایش یافت و این امر منجر به رشد صادرات ورق و تسمه مسی چین شد. در همین حین، واحد «Tesla’s Gigafactory» واقع در برلین قصد دارد تولید خود را از اکتبر سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۰ درصد افزایش دهد و ظرفیت تولید خود را به ۱۲ هزار دستگاه در ماه برساند که ممکن است تولید ماهانه این واحد تا پایان سال جاری به ۲۰ هزار دستگاه برسد. افزایش قیمت گاز طبیعی و برق در آلمان، منجر به کمبود عرضه کافی تولیدکنندگان بومی ورق و تسمه مسی شد که در نهایت شرکتهای آلمان مجبور به واردات مواد اولیه از چین شدند. علاوهبراین، افت ارزش یوان نیز به نوعی تمایل صادرکنندگان چین را افزایش داد. انتظار میرود که صادرات ورق و تسمه مسی در چین افزایش بیشتری پیدا کند و واردات خالص این محصول را کاهش دهد.