رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع، در خصوص بررسی افزایش مالیات صنوف در دولت و اثرگذاری آن بر روی صنف مطبوع خود، گفت: با توجه به اینکه کالاهای ما قیمت بالایی دارند و در هر معامله مبالغ زیادی جابهجا میشوند، معمولا واردکنندگان و فروشندگان به صورت قانونی، دفاتر حسابداری دارند؛ بهطوری که بیشترین میزان پرداخت مالیات در بین صنوف تهران متعلق به ما است و اینطور به نظر میرسد که قرار است، باز هم فشار مالیاتی بر روی ما بیشتر شود.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، محمدباقر معتمد در خصوص آخرین وضعیت فروش وسایل گرمایشی در نیمه دوم سال، اظهار داشت: اقلامی که شامل حرارت مرکزی، دیگ، مشعل، شوفاژ و لوازم موتورخانهای میشود، اکنون با قیمت مناسب و به تعداد کافی در بازار موجود است. در بخش شوفاژهای دیواری و زمینی نیز با توجه به اینکه ۹۵ درصد این کالاها در داخل تولید میشود، بدون هیچ محدودیتی و با خدمات پس از فروش متعهدانه در دسترس مشتریان است.
وی در خصوص تغییرات قیمتی پکیجهای حرارتی در سال جاری یادآور شد: با توجه به رکود حاکم در بازار، میتوان تاکید کرد که ما نسبت به سال گذشته در همان زمان، حتی با کاهش قیمت روبرو بودیم، واحدهای تولیدی در قالب جشنوارههای مختلف، تخفیفات ویژهای را برای مشتریان قائل شدند تا آنها بتوانند سهم خود را از همین بازار راکد بیشتر کنند. رکود مسکن به صورت مستقیم بر این صنعت اثر گذاشته است.
بهطور معمول انجام کارهای تهویه مطبوع، اعم از حرارتی و سرمایشی، معمولا در مرحله آخر ساختمانسازی صورت میگیرد؛ اکنون نیز با توجه به کمبود نقدینگی در جامعه، معمولا سازندگان ابتدا منتظر میمانند که واحد ساخته شده را به فروش برسانند و سپس از محل نقدینگی آن، وسایل مورد نیاز گرمایشی و سرمایشی را تهیه کنند. تمام این عوامل باعث شده که ما نسبت به سال گذشته ۴۰درصد کاهش فروش داشته باشیم.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع، افزود: تعداد زیادی از افراد را میشناسم که در صنف ما مشغول بودند اما مجبور شدند به خاطر فشار مالیاتی و افزایش بدون حساب و کتاب آن، شغل خود را تغییر دهند؛ اکنون در خیابان طالقانی که بورس این لوازم است، میتوانید به راحتی ببینید که تعداد زیادی از مغازهها تبدیل به بانک شدهاند. وقتی ممیز مالیاتی میگوید من کاری به میزان خرید و فروش و رکود بازار ندارم، باید هر سال فلان درصد به مبلغ مالیات اضافه کنیم و تمام ادله و دفاتر را رد میکند، وضعیت همین میشود.
معتمد اذعان داشت: کمیسیون مالیات اتاق اصناف تهران و ایران، در رابطه با لایحه جدید دولت در خصوص اصلاح پایههای مالیاتی، پیشنهادات خود را ارائه داده و جلسات زیادی با رئیس سازمان مالیات و کارشناسان آن داشته که امیدواریم دو طرف به یک جمعبندی مناسب برسند.
وی اضافه کرد: یک پکیج گرمایشی از کارخانه، به قیمت چهار میلیون و ۳۵۰ هزار تومان خریـــداری میشــود و در نهایـــت به دســـت مصرفکننده نهایی به قیمت چهار میلیون و ۴۰۰هزار تومان میرسد. افزایش ۵۰ هزار تومانی در پایه قیمتی چهار میلیون تومانی، یعنی یک درصد بسیار کم اما مامور مالیات این را متوجه نمیشود و باز حرف خود را میزند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم شوفاژ و تهویه مطبوع، در خصوص استفاده صندوقهای مکانیزه فروش، اظهار داشت: ما همواره طرفدار شفافیت و اصلاح نظام پرداخت مالیاتی هستیم و از همان ابتدا اعلام کردیم که در صورت اجرای درست قانون صندوقهای مکانیزه، باعث خواهد شد که صنوف به صورت واقعی مالیاتبردرآمد خود را پرداخت کنند. ما این را باور داریم که اگر این صندوقها در صنف ما نصب شود، بسیاری اعضا از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.
معتمد در خصوص فعالیتهای صنف فروشندگان کالاهای سرمایشی و گرمایشی، یادآور شد: ما نزدیک به هزار عضو در این اتحادیه داریم و پنج کمیسیون شکایات حل اختلاف، آموزش و بازرسی به صورت منظم فعالیت میکنند.
وی در خصوص شکایات، اضافه کرد: ۹۹درصد شکایاتی که از اعضای صنف ما میکنند، در اتحادیه بهطور کامل حل و فصل میشود؛ زیرا کارشناسانی که در این کمیسیون حضور دارند، همگی دارای تجربه بالایی هستند و به صورت کامل کالا را میشناسند و حتی از سوابق واحدهای صنفی نیز و نحوه کارکرد آنها کاملا اطلاع دارند؛ تا آنجا که نامههایی که از تعزیرات برای اعمال نظر کارشناسی به اتحادیه ارجاع داده میشود، ما خودمان سعی میکنیم که با دو طرف تماس بگیریم و اختلاف را حل کنیم حتی بارهــا شده کــه در جواب نامـــه کارشناسی تعزیرات، نامه حل اختلاف را به سازمان تعزیرات ارسال کردیم. عمده شکایتها در بخش قیمت و نصب کالا است؛ با وجود آنکه این اتحادیه مسئولیت در بخش نصب ندارد اما ما سعی میکنیم برای عدم اتلاف وقت، حتی این موارد را حل کنیم.